A legendás pezsgőmárka is felfigyelt a magyar séfre

2024. február 04.
A Veuve Clicquot pezsgőmárka fontos lépéssel segíti a gasztrovilág női szakembereinek elismerését: elindították Solaire Tables programjukat, melybe hazánk séfje, Kovács Edit is meghívást nyert a balatonszőlősi Casa Christa színeiben.

A Veuve Clicquot Solaire Tables idén indítja kétéves közép-európai programját, méghozzá összesen öt ország részvételével. Magyarország mellett Szlovénia, Horvátország, Románia és Bulgária is nagyszerű női séfekkel büszkélkedhet, a program kifejezett célja pedig, hogy rámutasson arra, milyen kreatív és innovatív szerepet töltenek be a nők a gasztronómiában

„A Solaire Tables program célja egy közép-európai gasztronómiai közösség létrehozása, melynek tagjai olyan elhivatott női séfek, akik azonosulnak a »solaire« filozófiával, melyet a nap ihletett és melyet a márka ikonikus sárga színe is jelképez. Ez annyit tesz, hogy osztoznak a Madame Clicquot által képviselt értékekben, mint a kreativitás, innováció és optimizmus, valamint szakértelmükkel hozzájárulnak hazájuk gasztronómiájának fejlesztéséhez” – mondta Szegedi Nóra, a Moët Hennessy közép-európai brand menedzsere. 

A programban egyedüli magyar étteremként résztvevő balatonszőlősi Casa Christa Agriturismo Kovács Edit séf és Forrai Kriszta névadó tulajdonos vezetésével már a Michelin Guide figyelmét is felkeltette, most pedig újabb visszajelzést kaptak, hogy a megfelelő úton járnak. „Az a megtiszteltetés ért minket, hogy a Veuve Clicquot champagne-ház minket választott magyar partnerének a Solaire Tables program keretein belül. Igyekszünk a balatoni szezont minél hosszabbra nyújtani, ezáltal a hitvallásunkat és a Veuve Clicquot szellemiséget még jobban megismertetni a vendégekkel. Tavaly ősszel Közép-Európában először mi adtunk otthont a Solaire Tables estnek, ahol számos, a régióból érkező vendég kóstolhatta végig a champagne sorhoz megalkotott ételeinket. Reméljük, hogy idén még több látogató élvezi majd séfünk különleges kreációit, Veuve Clicquot champagne-okkal parosítva” – meséli Forrai Kriszta.

A Solaire Tables program partner éttermeiben tehát a következő két évben a vendégek kreatív ételpárosítások mentén élvezhetik a Veuve Clicquot champagne-okat, emellett pedig a közép-európai közösség a közeljövőben regionális és magyar vonatkozásban is tervez további eseményeket.

Íme a programban részt vevők teljes névsora:

Magyarország

Kovács Edit, Casa Christa

Szlovénia

Sabina Repovž, Gostilna Repovž

Ksenija Mahorčič, Gostilna Mahorčič

Horvátország

Ana Grgić, Zinfandel’s Restaurant

Lana Klingor Mihič, Masterchef at Home

Románia

Renata Luceanu, Raionul de Peste

Bulgária

Sveda Dimitrova, Ahora