Ezzel a módszerrel gyorsabban puha lesz a hideg vaj, mint mikróban

2024. augusztus 28.
Valójában Jennifer Garnertől származik a zseniális módszer, de bárki kipróbálhatja otthon a vaj megpuhítására. Sokkal hatásosabb, mintha megmikróznánk a vajat!
Hideg vaj így lesz puha
  • Miért működik jobban ez a módszer a vaj megpuhítására, mint a mikró?
  • Jennifer Garner mutatta meg a módszert, amivel pillanatok alatt puha lesz a hűtőből kivett vaj.
  • Csak egy sajtreszelőre van szükségünk hozzá, hogy a hideg vaj gyorsan megpuhuljon.

Amikor sütni szeretnénk, például egy kekszet vagy nyári tortát, jó eséllyel a recept azt írja, szükségünk lesz hozzá valamennyi puha vajra. Ha nem gondolkodtunk előre, és nem vettük ki a hűtőből, a vaj jó eséllyel kőkemény még egy darabig.

Ha kipróbáljuk Jennifer Garner módszerét, amivel pillanatok alatt puha lesz a hideg vaj, soha többé nem a mikróban akarjuk majd megpuhítani!

Mit csináljunk, hogy puha legyen a hideg vaj?

Kövessük Jennifer Garner tanácsait, és vegyünk elő egy sajtreszelőt! Sokkal jobban járunk, mintha megmikróznánk a hideg vajat. Azzal ugyanis könnyen azonnal olvadttá válik, vagy legalábbis egyes részei olvadni kezdenek, és teljesen megváltozik a vaj textúrája, ami nem feltétlenül jó a süteményhez.

Jennifer Garner módszerével a puha vaj textúrája tökéletes lesz a sütéshez:

  1. Fogjuk a kemény, hideg vajat, és reszeljük le, mintha egy darab sajt lenne.
  2. A vaj így apró darabokban hamarabb megpuhul, és már használhatjuk is. 
  3. Bármilyen süteményt is akarunk készíteni, egyenletes állagú és textúrájú puha vajat használhatunk.

Ez a módszer egyébként hasonlít ahhoz, mint amit a TikTokon osztottak meg a vaj puhítására. Ott azonban egy finom szűrőt futtattak végig a vaj felszínén. Mi azért inkább Jennifer Garner módszerére szavazunk, mivel a sajtreszelőt könnyebb elmosogatni a vaj után.

@hughesy.369

#lifehack #showme #foodtok #lifehacks

♬ Ultimate life hacks – The Life Bath

Milyen receptekhez jó a vaj puhítására ez a módszer?

Jennifer Garner maga is egy sütemény készítése közben mutatta meg a vaj puhításának trükkjét korábban. Egy csokoládés kenyeret sütött a Pretend Cooking Show című műsorában. A recept nem Garner találmánya, viszont mindenkinek melegen ajánlja, ha az iskolakezdéshez keresünk valamilyen uzsonnára valót a gyerekeknek.

Fotó: Getty Images