- Miért működik jobban ez a módszer a vaj megpuhítására, mint a mikró?
- Jennifer Garner mutatta meg a módszert, amivel pillanatok alatt puha lesz a hűtőből kivett vaj.
- Csak egy sajtreszelőre van szükségünk hozzá, hogy a hideg vaj gyorsan megpuhuljon.
Amikor sütni szeretnénk, például egy kekszet vagy nyári tortát, jó eséllyel a recept azt írja, szükségünk lesz hozzá valamennyi puha vajra. Ha nem gondolkodtunk előre, és nem vettük ki a hűtőből, a vaj jó eséllyel kőkemény még egy darabig.
Ha kipróbáljuk Jennifer Garner módszerét, amivel pillanatok alatt puha lesz a hideg vaj, soha többé nem a mikróban akarjuk majd megpuhítani!
Mit csináljunk, hogy puha legyen a hideg vaj?
Kövessük Jennifer Garner tanácsait, és vegyünk elő egy sajtreszelőt! Sokkal jobban járunk, mintha megmikróznánk a hideg vajat. Azzal ugyanis könnyen azonnal olvadttá válik, vagy legalábbis egyes részei olvadni kezdenek, és teljesen megváltozik a vaj textúrája, ami nem feltétlenül jó a süteményhez.
Jennifer Garner módszerével a puha vaj textúrája tökéletes lesz a sütéshez:
- Fogjuk a kemény, hideg vajat, és reszeljük le, mintha egy darab sajt lenne.
- A vaj így apró darabokban hamarabb megpuhul, és már használhatjuk is.
- Bármilyen süteményt is akarunk készíteni, egyenletes állagú és textúrájú puha vajat használhatunk.
Ez a módszer egyébként hasonlít ahhoz, mint amit a TikTokon osztottak meg a vaj puhítására. Ott azonban egy finom szűrőt futtattak végig a vaj felszínén. Mi azért inkább Jennifer Garner módszerére szavazunk, mivel a sajtreszelőt könnyebb elmosogatni a vaj után.
@hughesy.369
Milyen receptekhez jó a vaj puhítására ez a módszer?
Jennifer Garner maga is egy sütemény készítése közben mutatta meg a vaj puhításának trükkjét korábban. Egy csokoládés kenyeret sütött a Pretend Cooking Show című műsorában. A recept nem Garner találmánya, viszont mindenkinek melegen ajánlja, ha az iskolakezdéshez keresünk valamilyen uzsonnára valót a gyerekeknek.
Fotó: Getty Images