Ezért tarts mindig papírtörlőt a hűtőben

2023. június 30.
Sőt, mutatunk még 7 másik roppant praktikus felhasználási módot is a konyhai papírtörlőhöz. Sokkal hasznosabb és több dologra használható, mint eddig gondoltuk!
Több mindenre használható a konyhai papírtörlő, mint gondoltuk.
  • Bár nem a legkörnyezetbarátabb konyhai eszköz, némi kreativitással valójában fenntarthatóbbá tehetjük a papírtörlővel a háztartásunkat. 
  • Sokat segíthet, hogy ne egyszer használatos műanyag eszközöket használjunk.
  • Több mindenre használható a konyhai papírtörlő, mint gondoltuk.

Jó oka van annak, hogy a környezettudatosság jegyében lebeszélnek minket a papírtörlő használatáról a háztartásban. Azonban néha jól jön, és egy kis kreativitással még segíthet is, hogy a konyhánk fenntarthatóbb legyen.

A papírtörlő segíthet, hogy kevesebb műanyagot használjunk. Ráadásul a kamrától a hűtőig rengeteg meglepő dologban lehet a hasznunkra.

1. A papírtörlővel tovább frissek maradnak a zöldségek

Jól jön, ha van otthon mindig saláta. Ha egy száraz papírtörlő lapot helyezünk a zacskóba vagy dobozba a leveles zöldek mellé, sokkal tovább megőrzik frissességüket. Így kevesebb élelmiszer kerül végül a szemétbe

2. Béleljük ki vele a hűtőszekrény zöldséges fiókját

Ahogy a dobozban vagy zacskóban tárolt salátánál, úgy más zöldségeknél is hasznunkra lehet a papírtörlő. A zöldséges fiókban magába szívja a nedvességet, így nem penészesednek meg az élelmiszereink.

3. Megtisztíthatjuk papírtörlővel a műanyag ételtároló dobozokat

Ha már raktunk paradicsomszószos tésztát műanyag dobozba, tudjuk, milyen hamar megfogja az edényt. Egyszerű módja a foltok eltüntetésének, ha beleteszünk vizet, néhány csepp mosogatószert és egy papírtörlő lapot. Rázzuk össze, majd öblítsük le. Azért garantált eredményt ne várjunk, friss folton működik leghatékonyabban a módszer.

4. Szekrényillatosításra is működik

A papírtörlő a szekrényekben is jó szolgálatot tehet

A papírtörlő a szekrényekben is jó szolgálatot tehet

Ha egy papírtörlőre néhány csepp levendula olajat csepegtetünk és a ruhásszekrénybe helyezzük, nem csak finom illata lesz a textileknek, de a molyokat is távol tartja.

5. Papírtörlőből nedves törlőkendő

Ha van valami, ami még a papírtörlőnél is környezetszennyezőbb, az a nedves törlőkendő. Egy fokkal jobb, ha a papírtörlőből készítjük el utóbbiakat. Tároljuk a kiürült nedves törlőkendős dobozban, hogy ne száradjon ki!

6. Finom íze marad a lefagyasztott kenyérnek

Ha a maradék kenyeret lefagyasztanánk, tegyünk a zacskóba egy papírtörlőt is. Így nem veszi át a fagyasztó ízét a kenyér.

7. Nem csúszkál a vágódeszka

Ha azt szeretnénk, hogy a vágódeszka ne csúszkáljon szeletelés közben, tépjünk egy-két lap papírtörlőt és tegyük alá. Így jobban odatapad a pulthoz és biztonságosabb az aprítás rajta.

8. Megelőzhetjük papírtörlővel a fröcskölést a mikróban

Ha egy papírtörlőt terítünk az étel tetejére, mielőtt betennénk a mikrohullámú sütőbe, nem fröcsköli tele a mikró belsejét. Rengeteg kellemetlen szennyeződéstől kímélhetjük meg magunkat.

Forrás: Apartment Therapy, fotó: Unsplash