Az öt legfejfájósabb csillagjegy

2019. április 11.
A krónikus migrénre való hajlam örökletes, emellett az életmód, az étkezési szokások is hatással vannak a kialakulására. Ráadásul úgy tűnik, a csillagjegy is befolyásoló tényező lehet: különösen az alábbi öt jegy szülöttei szenvedhetnek a gyötrő fejfájástól.

A krónikus migrén az emberek harmadát érinti. Ez a hatodik leggyakoribb probléma a fejlett világban, ami azért is komoly gond, mert az erős fejfájással küzdők kilencven százaléka dolgozni is képtelen egy-egy migrénes roham alatt. Bár a betegség nagyrészt örökletes, az életstílus, az étkezési szokások, a testmozgás és más betegségek nagyban befolyásolják a migrénes rohamok kialakulásának gyakoriságát. Bizonyos csillagjegyek szülöttei pedig gyakrabban szenvednek a fejfájástól, mint mások. Ez annak köszönhető, hogy az alapvető személyiségjegyek hatással vannak a problémákkal való megküzdési képességre, a stressz megélésére és arra, mennyire veszik komolyan az egészségüket az egyes jegyekhez tartozók.

Kos (március 21.-április 19.)
A csillagjegy szülötteinek igazán rossz hír, hogy a kosok között a leggyakoribb a krónikus migrén. A kosok igazán forrófejűek, ami bizonyára szerepet játszik abban is, hogy gyakori náluk a fejfájás. A versenyző személyiség sok feszültséget generál bennük, ami migrén formájában jelentkezhet. Hogy csökkentjük a kialakulás esélyét, végezzünk rendszeresen kardioedzést.


Bika (április 20.-május 20.)
A Bikák rendkívül hajlamosak a torokgyulladásra, fülbetegségekre és a nyakproblémákra. A nyakizmok feszülése pedig könnyen fejfájáshoz vezet, ha kezeletlenül hagyják. A konok természetük miatt a Bikák hajlamosak a fogcsikorgatásra és az állkapocs erős összeszorítására is, ami szintén kiválthat migrénes panaszokat.

Ikrek (május 21.-június 20.)
A csillagjegy szülöttei hajlamosak a megfázásra, influenzára, melyek gyakori tünete az erős fejfájás. Ráadásul az Ikrek gyakran túlvállalják magukat, olyan feladatokat is a nyakukba vesznek, melyek túl nehezek. Az ezekkel járó stressz pedig a migrénes panaszok egyik legfőbb okozója. Az Ikreknek meg kell tanulnia venni egy nagy levegőt, lazítani és elengedni a problémákat, és a téli-tavaszi időszakban szedjenek minél több C-vitamint.

Oroszlán (július 23.-augusztus 22.)
Az Oroszlán jegyűeknek sem árt odafigyelni a pszichés egészségükre, hiszen az életmódjukkal járó stressz migrénhez vezethet. A szívproblémák és hátfájdalmak gyakoriak a jegy szülötteinél, melyeket kezeltetniük kell, ha nem akarnak újra és újra fejfájással küzdeni.

Nyilas (november 22.-december 21.)
A Nyilasoknak különösen a csípő- és medencetájékra, valamint a szemükre kell ügyelniük. Fizikailag aktív életstílusuk hajlamosítja őket a komoly hátproblémákra, ezért jobb, ha vigyáznak magukra. Ne hozzanak elhamarkodott döntéseket, melyek súlyos következményekkel járhatnak az egészségükre. A hátproblémák előbb-utóbb kihatnak a nyaki területre is, mely migrénes fejfájásban is jelentkezik.

Fotó: Unsplash