Hogyan építsenek be új szokásokat az életükbe az egyes csillagjegyek?

2020. július 28.
Elkezdeni nyelvet tanulni, vagy minden napot meditációval indítani egy darabig könnyű. De hogyan lehet megragadni ezeknél a tevékenységeknél, hogy a mindennapok részévé, állandó szokássá tegyük? A csillagjegyünk segít ebben is.

Az általános vélekedés szerint legalább huszonegy napig kell folytatnunk egy tevékenységet, mielőtt automatikussá, a mindennapjaink részévé, vagyis szokásunkká válik. Ugyanennyi idő kell ahhoz is, hogy felhagyjunk valamilyen régi szokásunkkal. Ám Holly Richmond pszichológus szerint ez csupán a minimum. A European Journal of Social Psychology című szaklapban megjelent tanulmány szerint személyiségtől és a tevékenységtől függően 18 és 254 nap között van valahol a szükséges idő ahhoz, hogy új szokásunk alakuljon ki. 

„Ha a tevékenység örömet okoz, endorfin és dopamin szabadul fel a szervezetünkben, mint például sportolás közben, így könnyebben megmaradunk annál a tevékenységnél” – magyarázta a pszichológus. Mivel a csillagjegyek eltérő személyiségeket takarnak, eltérő tevékenységek okoznak ilyesfajta örömet számukra. Ki hogyan építheti be a legkönnyebben a kívánt tevékenységet a mindennapjaiba?

Kos (március 21. – április 20.)

A csillagjegy szülötteinek nem probléma valami újba fogni, és természetesen nyerni a végén. A Kosok kihasználhatják gyermeki lelkesedésüket az új dolgok iránt, mikor elkezdenek egy új tevékenységet. Ne kényszerítsék magukat azonban olyan dolgokra, amelyekről úgy gondolják, hogy ezeket kellene csinálniuk. Csak akkor marad az életük része tartósan egy-egy dolog, ha az mosolyt csal az arcukra, mint amilyen például egy kis rajzolás vacsora után, vagy táncolni az egyhangú edzés helyett. 

Bika (április 21. – május 21.)

Mivel a csillagjegyet a Vénusz bolygó határozza meg, így a Bikák számára a kényelem mindennél fontosabb. Ez nem azt jelenti, hogy nem hajlandók erőfeszítéseket tenni. A csillagjegy szülöttei kifejezetten jó érdekérvényesítők, és szívesen állnak a jó ügyek mellé, ám időre van szükségük hozzá. A Bikák akkor viszont garantáltan megmaradnak egy-egy tevékenység mellett, ha abban valamilyen finomságról is szó van. Egy kis olvasás este vagy naplóírás? Rágcsálnivaló és puha takaró nélkül soha!

Ikrek (május 22. – június 21.)

Az Ikrek agya folyamatosan dolgozik, nem csak egy dolgon gondolkozik egyszerre. Mivel a kommunikáció lételemük, és a folyamatos kapcsolattartás jellemzi a munkájukat is, így számukra az jelent nehézséget, hogy a nyugalmat és a csendet megtalálják. A meditációból sokat profitálhatnak a csillagjegy szülöttei, ám csak akkor válik életük részévé, ha ügyelnek rá, hogy időről időre új típusú meditációkat próbáljanak ki. 

Rák (június 22. – július 22.)

Bár a csillagjegy szülöttei szeretik az egyedüllétet, nem feltétlenül otthonülők. Szeretik a társasági életet, bulikat, ha olyan kedvük van. A szokásokra és a rutinra azonban nagy szükségük van az életben, hiszen ettől érzik magukat biztonságban. Ha ezt a rendszeres jógagyakorlástól, a home office-tól vagy a takarítástól kapják meg, végezzék így ezeket a tevékenységeket, de vizsgálják felül magukban időnként, valóban élvezik-e még. 

Oroszlán (július 23. – augusztus 23.)

Az Oroszlánok nem pusztán hiúságból vágynak mindenki figyelmére. Remek vezetők, ám néha eluralkodik rajtuk a lustaság, folyamatos motivációra van szükségük. Emellett fontos, hogy szabadnak érezzék magukat, ugyanakkor lényeges számukra, hogy a külvilággal megosszák életük történéseit a közösségi oldalaikon. Tereljék mederbe ezt a szokásukat, és használják ezeket a lehetőségeket úgy, hogy építkezhessenek belőle.

Olvastad már?

Szűz (augusztus 24. – szeptember 22.)

A Szüzek híres rendszerező képessége nem csupán városi legenda. A csillagjegy szülöttei imádnak kipipálni, naptárba rendezni és a munkaállomásukat rendezgetni. Mivel hajlamosak elszigetelődni a saját világukban, a Szüzek számára fontos, hogy odafigyeljenek rá, és rendszeresen tartsák a kapcsolatot ismerőseikkel, barátaikkal. 

Mérleg (szeptember 23. – október 23.)

A csillagjegy szülötteinek egyensúlyra van szükségük ahhoz, hogy egésznek érezhessék magukat. Ha úgy érzik, nagyon bezárkóztak, az új szokásnak, amit be akarnak építeni az életükbe, valami olyan aktivitásnak kell lennie, mint a futás vagy az úszás például. Számukra fontos, hogy olyan elfoglaltságot tegyenek a mindennapjaik részévé, ami segít elfoglaltnak maradniuk, mivel a Mérlegek számára nincs rosszabb dolog, mint az unalom. 

Skorpió (október 24. – november 22.)

Az intenzív érzelmeikről híres Skorpiók különösen a nagyon stresszes időszakokban profitálhatnak a légzőgyakorlatokból, rendszeres testmozgásból és meditációból. Ha a motivációval akadnak problémáik, ne legyen lelkiismeret-furdalásuk, ha valami finomsággal, például egy kis csokoládéval kényeztetik magukat az erőfeszítések után. 

Nyilas (november 23. – december 21.)

A csillagjegy szülöttei imádnak tanulni, így számukra tökéletes egy új képesség elsajátítása kitűzött célként. Érdeklődési körtől függően ez lehet akár bútorfelújítás, programozás, főzés vagy bármi, ami érdekli őket. Mivel a Nyilasok imádnak utazni, így olyan aktivitásokkal pótolhatják az elmaradt világ körüli kalandokat, amelyek szabadtéren végezhetőek, mint például a kerékpározás vagy a hegymászás. A csillagjegy szülöttei jó, ha nem egyedül vágnak bele egy-egy új szokás kialakításába, a társaság segítheti őket abban, hogy megragadjanak az adott tevékenységnél. 

Bak (december 22. – január 20.)

A csillagjegy szülöttei nem félnek a kitartó munkától, és imádnak létrehozni új dolgokat, így ők folyamatosan új és új szokásokat építenek életükbe, hiszen a rituálék és hagyományok fontosan számukra. Ám nem árt arra figyelmeztetniük magukat, hogy legyenek megengedőbbek magukkal, ha valami már nem teszi boldoggá őket, engedjék el bátran. 

Vízöntő (január 21. – február 19.)

Ahol segítségre van szükség a világban, ott a Vízöntő ott van. A csillagjegy szülöttei biztosan olyan tevékenységet választanak rendszeres elfoglaltságnak, amely segíti a tágabb vagy szűkebb közösségüket. Ám eközben nem szabad elfeledkezniük arról sem, hogy önmagukkal is törődjenek. 

Halak (február 20. – március 20.)

Az egyik legkreatívabb csillagjegyként nem okoz gondot új hobbiba kezdeni a Halaknak. Ám sokkal nehezebb meg is maradni ennél a tevékenységnél hosszú távon. Ha olyan elfoglaltságot választanak, amely a megkomponált mozgással kapcsolatos, mint például a tánc, segíthetnek abban is, hogy az élet többi területén fejlesszék a Halak kitartását.

Olvass tovább!

Forrás: Allure
Fotó: Unsplash