Melyik a legönzőbb csillagjegy?

2020. június 17.
Mindenkinek vannak olyan pillanatai, amikor csak a saját szemszögéből nézi a dolgokat, és azt szeretné, ha a saját érdekei érvényesülnének. Ám vannak olyan csillagjegyek, akiknél az önzőség és egocentrikusság gyakoribb, mint másoknál.

Személyiségünk gyengeségeit feltárni sosem könnyű. Az egyik olyan tulajdonság, amelyet nem szívesen vallunk be, és amelyre nem vagyunk túl büszkék, az önzőség. A csillagjegyünk segíthet felismerni ezt a személyiségjegyet, és ennek tudatában dolgozhatunk azon, hogy javítsunk a helyzeten. De melyik csillagjegyek azok, akikre a legjellemzőbb az énközpontú gondolkodás, és szívesen helyezik a saját érdekeit mások elé? 

1. Kos (március 21. – április 20.)

A Kos a legönzőbb a csillagjegyek közül. Emiatt nem is igazán csapatjátékos. Egyrészt nem bízik benne, hogy mások is olyan jól elvégzik a munkát, mint ők maguk, ugyanakkor nem szívesen osztják meg ötleteiket a többiekkel, és nem szeretik arra pazarolni az idejüket, hogy másokat kisegítsenek. Emiatt nincs túl jó híre a csillagjegy szülötteinek, pedig ha ezzel tisztában vannak ők maguk és a partnereik is, jól működő rendszert építhetnek ki a Kosokkal. Csak arra figyeljen mindenki, hogy a Kos legyen a főnök. 

2. Bika (április 21. – május 21.)

A csillagjegy szülötteiről köztudott materiális szemléletük, ami abban is megnyilvánul, hogy szeretik, ha ők az elsők a sorban, bármiről is legyen szó. A Bikák könyörtelenek is tudnak lenni – kedves megjelenésük ellenére –, ha úgy érzik, a saját érdekeik csorbát szenvednek. A biztonság iránti igényük pedig csak erősítheti önzőségüket. 

3. Ikrek (május 22. – június 21.)

Az intenzív személyiségű Ikreknek nehéz megtalálni a hangot időnként az emberekkel. Szeretik, ha felnéznek rájuk és csodálják őket, ez veszélyesen önzővé teheti őket anélkül, hogy realizálnák ezt. Mivel emiatt nehezükre esik odafigyelni mások mondandójára, így gyakran saját viselkedésük sem tudatosul számukra.

Olvastad már?

4. Oroszlán (július 23. – augusztus 23.)

Az Oroszlánok lenyűgöző magabiztossága az önzőségüket már-már vonzóvá teszik mások szemében. Mintha más szinten léteznének, arra születtek, hogy ők legyenek a középpontban, és egyszerűen nem is jut eszükbe, hogy a figyelem másokra is irányulhat. Maguktól nem is jut eszükbe megosztani azt másokkal. 

5. Skorpió (október 24. – november 22.)

Sok kevésbé vonzó személyiségjegyet tulajdonítanak a Skorpióknak, ezek között ott van az önzőség is. Amellett, hogy nagyon énközpontúan viselkednek másokkal, ridegek és elutasítók is lehetnek azokkal, akikkel úgy érzik, nincs közös dolguk. Teljesen más a helyzet azonban a családjukkal és a barátaikkal, értük bármire képesek. 

6. Vízöntő (január 21. – február 29.)

A csillagjegy szülötteinek önzősége leginkább a szerelemben mutatkozik meg. Barátaik számára úgy tűnhet, a Vízöntőkkel könnyű az élet, ám a családban és a párkapcsolatban ez a kompromisszumkészség és együttműködés szertefoszlik és eltűnik. A csillagjegy szülöttei nem szeretnek áldozatot hozni a szerelem nevében. 

Olvass tovább!

Forrás: Astrofame
Fotó: Unsplash