Kontrolláló csillagjegyek: ki a legrosszabb?

2020. július 05.
A törődés és a másik megóvása nem egyenlő a kontrollal. A kontrolláló személyiségű emberek nem megvédeni szeretnék a másik embert a fájdalomtól, a veszélytől, hanem irányítani akarják a döntéseit és az életét. A csillagjegyek között is megtalálhatók azok, amelyek hajlamosabbak arra, hogy kontrollálják a párjuk, gyermekeik életét.

Bár lehet a jó szándék köntösébe bújtatni azt, hogy valaki szeretné irányítani és uralni egy másik ember minden döntését és lépését az életben, ám ez végső soron nem arról szól, hogy megvédje a másik embert, hanem a saját hatalmáról a párja, a gyermeke élete felett. A legkontrollálóbb csillagjegyek közül van olyan, amelyikben nem is tudatosul viselkedése, míg mások tudatosan akarják manipulálni a körülöttük élőket.

1. Oroszlán (július 23. – augusztus 22.)

Egyértelmű, hogy a zodiákusban az Oroszlán a legkontrollálóbb csillagjegy, másokhoz való viszonyára jellemző, hogy ha nem a csillagjegy szülötteinek szája íze szerint döntenek, cselekszenek, akkor fel is út, le is út. Mivel roppant magabiztosak, és nem félnek kimondani, amit gondolnak, más véleményeknek nem nagyon van hely egy Oroszláné mellett.

2. Skorpió (október 23. – november 21.)

A Skorpiók azokkal kapcsolatban erősen védelmezők és kontrollálók, akiket szeretnek. Úgy érzik, nekik kell lenniük a testőrnek, és a csillagjegy szülöttei komolyan veszik a feladataikat. Mindig ott akarnak lenni szeretteik mellett, ám ez könnyen átcsaphat kontrollálásba, ha nem vigyáznak.

3. Bak (december 22. – január 19.)

A csillagjegy szülöttei összeszedettek és rendezettek, ám ez sok esetben kontrollkényszerré válik. A Bakok nem másokkal szemben, hanem saját életükben hajlamosak a kényszeres szabálykövetésre, és gyakran nem tudják elképzelni, hogy más úton is meg lehet oldani egy problémát, lehet élni másként is, mint az ő napirendjükkel. A spontaneitás távol áll tőlük, ők minden helyezetet szeretnek az irányításuk alatt tartani, különben úgy érzik, kihúzták a lábuk alól a talajt.

4. Bika (április 20. – május 20.)

A Bikák nem kifejezetten kontrollálók, inkább csak makacsok és önfejűek, amit néha túl sok lehet másoknak, és könnyen úgy érezhetik, hogy irányítani akarják őket. Mivel két lábbal állnak a földön, és általában határozott, jól megalapozott véleményük van a dolgokról, nehezen engednek ebből, hiszen nem minden ok nélkül gondolják úgy, hogy az ő megoldásuk a helyes. Néha nem árt, ha a Bikák hagyják hibázni a másikat.

Olvastad már?

5. Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.)

A csillagjegy szülöttei keményen dolgoznak és perfekcionisták, ami egyenes út ahhoz, hogy képtelenek legyenek kiengedni a kezükből az irányítást. Rettegnek a kudarctól, és nem bíznak abban, hogy mások hasonlóan jól elvégeznék a feladatokat, mint ők. A Szüzeknek segíthet elkerülni, hogy kontrolláló személlyé váljanak, ha egyszerre csak egy feladatra koncentrálnak, és nem a végcélra.

6. Kos (március 21. – április 19.)

A Kosok keményfejűek, így különösen a versenyhelyzetekben hajlamosak mások fölé kerekedni és átvenni az irányítást. Mivel dinamikusak és energikusak, gyorsabban hoznak döntést másoknál, ez könnyen átcsaphat mások kontrollálásába. Néha nem árt lassítaniuk, hogy hagyják kibontakozni a környezetükben élőket, dolgozókat.

7. Ikrek (május 21. – június 20.)

A csillagjegy szülöttei nem másokkal szemben, hanem inkább a saját magukkal szemben kontrollálók. Mivel alaptermészetüknél fogva akár saját magukkal is konfliktusba kerülnek, nem egyszerű számukra döntést hozni. Emiatt időnként képtelenek irányítani bizonyos élethelyzeteket, ami megrémíti őket, és ennek következtében áteshetnek a ló túlsó oldalra, ami a kontrollt illeti.

8. Rák (június 21. – július 22.)

A Rákokat az érzelmeik vezérlik. Mindennél fontosabbak számukra azok az emberek, akikhez kötődnek. Attól való félelmükben, hogy elveszítik ezeket a személyeket, kontrollálóvá válhatnak. Ám ha biztonságban érzik magukat és a kapcsolatot, nem érzik úgy, hogy résen kell lenniük, és elengedik az irányítási kényszert.

9. Mérleg (szeptember 23. – október 22.)

A csillagjegy szülöttei azért válhatnak kontrollálóvá, mert félnek az egyedülléttől. Igyekeznek meggyőzni mindenkit arról, hogy velük jól érezhetik magukat, ám az emberek életének különböző aspektusait ez a kontroll nem érinti. A Mérlegek csak jól szeretnék érezni magukat, amihez nekik más emberekre is szükségük van.

10. Vízöntő (január 20. – február 18.)

A Vízöntők sokkal inkább intellektuális síkon mozognak, minthogy kontrollálni akarjanak másokat. Sőt, inkább hajlamosak észre sem venni a többi embert, annyira elmerülnek saját gondolataikban. Barátaik véleményére azonban mindig nyitottak, és ha úgy érzik, szükséges, képesek változtatni saját nézőpontjukon.

11. Halak (február 19. – március 20.)

A csillagjegy szülöttei szeretnek, nem háborúznak. Sosem próbálják meg kontrollálni a másik embert vagy az életet, ha úgy alakul, hagyják magukat sodródni az árral. Életükben a fókusz a tapasztaláson van, és általában a saját világukban merülnek el ahelyett, hogy mások életét akarnák irányítani.

12. Nyilas (november 22. – december 21.)

Semmit sem szeretnek jobban a csillagjegy szülöttei, mint a szabadságot. Mindent megtesznek, amit csak módjukban áll, hogy ne köthessék le őket, és ne irányíthassák mások. Cserébe ők sem akarnak irányítani másokat, egyszerűen távol áll a Nyilasok természetétől. Élnek, ahogy szeretnének, és ők is hagynak mindenkit úgy élni, ahogy szeretne.

Olvass tovább!

Forrás: Your Tango
Fotó: Unsplash