Miért utálják a munkájukat az egyes csillagjegyek?

2020. május 25.
Vannak csillagjegyek, akik szoronganak a munkájuk miatt, és utálják, amit csinálnak, míg mások lubickolnak a karrierjükben. Azt már számos kutatás bizonyítja, hogy az egészségünkre is káros, ha olyan dologgal kell foglalkoznunk, amelyet nem szívesen csinálunk. Mitől függ, hogy az egyes csillagjegyek megtalálják a számításukat a karrierjükben, vagy sem?

Rémisztő lehet, hogy otthagyjuk a biztos megélhetést a bizonytalan jövőért még akkor is, ha érezzük, nem tesz jót nekünk az a munkahely, feladatkör, amellyel foglalkozunk. A csillagjegyünk segíthet eldönteni, hogy egy új munka elvállalásánál szeretjük-e vagy utáljuk majd a helyünket, maradjunk-e vagy ideje továbblépni egy munkahelyről.

Kos: ha nincs lehetőség a fejlődésre

A csillagjegy szülöttei mindent utálnak, ami visszafogja őket. Ha a Kosok valamit akarnak, azt azonnal szeretnék, a gyors eredményeket fogadják csak el. Ha ezek nem jönnek, könnyen elveszítik érdeklődésüket, és továbblépnek a következő nagy dolog felé. Így ha nem akarnak olyan munkánál kikötni, amellyel garantáltan szenvednek csupán, gondolkozzanak olyan feladatkörben, ahol van előrelépési lehetőség előttük, és a határ a csillagos ég.


Bika: bizonytalan a jövő

A Bikák számára a stabilitás a legfontosabb. Ez azt jelenti, hogy nem váltogatják havonta a munkahelyüket, csak akkor váltanak, ha muszáj. Még akkor sem mondanak fel, ha utálják a munkájukat, számukra a biztonság a lényeg. Ám ha a munkahelyen felüti a fejét a bizonytalanság, a Bikák lesznek az elsők, akik menekülőre fogják. Mivel nem szívesen mennek másik céghez, érdemes körülnézniük a vállalaton belül, nincs-e olyan munkakör, esetleg másik csapat, ahol szívesebben dolgoznának abban az esetben, ha utálják jelenlegi feladataikat.

Ikrek: kevés a kihívás

Ha a csillagjegy szülöttei utálják a munkájukat, a legjobb, amit tehetnek, hogy szélesítik az ismeretségi hálójukat. Ha készen állnak rá, megteszik a szükséges lépéseket, és váltanak, így nagy segítséget jelent számukra a sok ismerősük.

Rák: már előre eldöntik, hogy nem lehet jó

A Rák az a csillagjegy, amelynek képviselői félnek kockázatot vállalni és esetleg csalódni. Inkább a legrosszabbra készülnek. Érdemes beszélniük a felettesükkel, hátha a dolgok nem is úgy állnak valójában, ahogy a csillagjegy szülöttei magukban eldöntötték.

Olvastad már?

Oroszlán: nem kap elég dicséretet

Az Oroszlánok igazi profik, ha szeretik a munkájukat, és őrült tempóban vetik bele magukat a feladatokba. Ám ha utálják az aktuális munkahelyüket, reménytelenül boldogtalanná válnak. Fontos számukra a pozitív visszajelzés, így ha nem kapják meg a figyelmet és megbecsülést az aktuális pozíciójukban, keressenek más helyet, ahol felnéznek rájuk.

Szűz: kaotikus munka

A csillagjegy szülöttei nem tehetnek róla, hogy menthetetlenül perfekcionisták. Ha a munkájuk nem eléggé kiszámítható, rendszerezett, és gyakoriak az előre nem látható változtatások, magukban keresik a hibát. Ám ahelyett, hogy az önbizalmukat hagynák megtépázni, keressenek olyan munkahelyet, ahol rendszerező elméjüknek nem kell az állandó káosszal küzdenie.

Mérleg: rossz a társaság

A Mérlegek számára nagyon fontos a megfelelő társaság a munkahelyen is. Rendkívül rosszul érezhetik magukat egy olyan irodában, ahol a kollégák nem tudnak együttműködni, megmérgezik az ellentétek a légkört.


Skorpió: nem az a munka, amit elvállalt

A csillagjegy szülötteinek mindenképp beszélniük kell főnökeikkel, ha utálják a munkájukat. A Skorpiók számára az a legrosszabb egy munkahelyen, ha nem azt a feladatot kell végezniük, amelyre szerződtek. Ha ezen a főnökök sem tudnak változtatni, jobb, ha a csillagjegy szülöttei más munkahelyet keresnek, mert ők nem szeretnek félmunkát végezni. Ha viszont nem azt csinálják, amit szeretnének, abba nem tudják beletenni szívüket és lelküket.

Nyilas: ha valaki nem őszinte a kollégák közül

A csillagjegy szülötteinek nem okoz problémát egyik munkahelyről továbbállni egy másikra, ám előtte nem árt, ha beszélnek azért a főnökeikkel, mert könnyen lehet, hogy a konfliktus, amely miatt megutálták a munkájukat, könnyen orvosolható.

Bak: többet dolgozik, mint a többiek

A Bakok keményen dolgoznak, nem riadnak vissza a túlórától sem, ám nem hajlandók mások feladatait is a nyakukba venni. Utálják, ha többet dolgoznak, mint munkatársaik, és nem kapják meg az érte járó jutalmat és megbecsülést.

Vízöntő: ha a munkahelye nem innovatív

A csillagjegy szülöttei nyitottak és kíváncsiak, és ugyanezt várják el munkahelyüktől is. Ha azt érzik, hogy a világ lehagyja őket, nem tartanak lépést a fejlődéssel, könnyen megutálja a munkáját. Ha a kollégái és főnökei nem nyitottak a fejlődésre, a Vízöntők számára nem marad más út, mint a továbblépés.

Halak: ha nem boldog emberek között lehet

Ha a Halak utálja a munkáját, szenved, akkor is könnyen ott ragad a rossz munkahelyen, mivel hajlamos feláldozni magát másokért. Rendkívül rossz hatással van a csillagjegy szülötteinek lelki állapotára, ha a munkatársai nem boldogok, ezért mindent megtenne azért, hogy javítson a helyzeten, ám fel kell ismernie, ha feleslegesen pazarolja az adott munkahelyen az energiáját, és a saját egészsége érdekében is új munkahelyet kell keresnie.

Olvass tovább!

Forrás: Your Tango
Fotó: Unsplash