Milyen az otthon ideális illata a csillagjegyek számára?

2020. október 05.
Az ősz és a hidegebb idő beköszöntével egyre jobban vágyunk arra, hogy az otthonunk barátságos melegében töltsük az időt. Előkerülnek az illóolajok, illatgyertyák, ám nem mindegy, milyen aromával töltjük meg a lakást. A csillagjegyünk segít eldönteni, melyek azok az illatok, amik legjobban illenek a személyiségünkhöz, amik megnyugtatnak és ellazítanak.

Akár hiszünk a horoszkópban, akár nem, akkor is izgalmas és szórakoztató eljátszani a csillagjegyünkben rejlő lehetőségekkel. Segítségül hívhatjuk például ahhoz is az asztrológiát, hogy az illatok végtelen tárházából kiválaszthassuk, melyik illik legjobban az otthonunkhoz: egy erős, fűszeres, fahéjas aroma, esetleg egy friss zöld, vagy éppen virágos illat? A csillagjegyünk megmutatja!

Kos (március 21. – április 19.)

A pezsgő természetű, tüzes Kosok kíváncsiak és energikusak. A csillagjegy szülöttei szeretnek letérni a járt útról, és kipróbálni olyan dolgokat, amiket még nem tapasztaltak. Az erős, fűszeres illatok azok, amelyek leginkább támogatják nyughatatlan természetüket, válasszák a szerecsendiót, fahéjat vagy szegfűszeget, vagy ezek keverékét otthonuk illatának.

Bika (április 20. – május 20.)

A házimunkák közül a kertészkedés és a növényekkel való foglalatoskodás a Bikák kedvence, így nem meglepő, ha az illatok közül is az illik hozzájuk legjobban, ami kapcsolódik a természethez való vonzódásukhoz. A levendula nyugtató illata tökéletesen illik a csillagjegy szülötteinek biztonságot, állandóságot kereső természetéhez. 

Ikrek (május 21. – június 20.)

Gyengéd, ugyanakkor ellenállhatatlan csillagjegyként az Ikrekhez a mindent átható, ugyanakkor finom virágillat illik legjobban, mint például az orgona. Ez azért is tökéletes választás a csillagjegy szülötteinek, mert segít oldani a szorongásaikat és stresszt, amelyre az Ikrek jegyűek különösen hajlamosak. 

Rák (június 21. – július 22.)

Nem véletlenül az egyik legnépszerűbb virágillat a jázmin: finoman oldja a stresszt, ellazít és betölti az ember minden érzékét. Mivel a Rákok hajlamosak az érzelmi hullámzásra és gyakran tör rájuk szorongás, így számukra különösen jó választás ez a finom és érzéki illat. 

Oroszlán (július 23. – augusztus 22.)

Nagylelkű és melegszívű, ugyanakkor makacs és lehengerlő – ez mind az Oroszlán. A csillagjegy szülöttei számára a tiszta, erős illatok az ideálisak, némi fűszeres csavarral. A gyömbér pont ilyen. Ráadásul nemcsak gyógyítja a testet és a lelket, hanem energikussá és jókedvűvé tesz, amire nagy szüksége lehet a hideg évszakokban a csillagjegy szülötteinek.

Olvastad már?

Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.)

Perfekcionizmusuk miatt a Szüzek gyakran túl kritikusak önmagukkal, önbizalmuk könnyen elveszítik és kételkednek saját képességeikben. Az édeskömény illata segíthet megtalálni az egyensúlyt a csillagjegy szülötteinek, az ánizsos aroma ugyanis oldja a testi-lelki feszültséget, kreatívvá és felszabadulttá tesz.

Mérleg (szeptember 23. – október 22.)

A tiszta és erős rózsaillat az ideális a mindig harmóniára törekvő Mérlegek számára. A gyönyörű, tiszta illat tökéletes ellentéte mindannak, amit a csillagjegy szülöttei legkevésbé viselnek el: az erőszakot és viszályt. 

Skorpió (október 23. – november 21.)

Az összetett, kissé kesernyés illatok illenek legjobban a csillagjegy szülötteinek otthonához, amelyeken pont olyan nehéz kiigazodni, mint időnként a Skorpiókon. A bazsalikom mély, fűszeres aromája nem csak karakteressége miatt tökéletes választás számukra, de hasznos is: csökkenti a fejfájást és nyugtatja az idegeket.

Nyilas (november 22. – december 21.)

Nagylelkű és idealista csillagjegyként a Nyilasok számára a bazsarózsa vidám, pozitív illata lehet ideális választás az otthonukban. Ez emlékeztetheti őket a szabadban töltött időre, és segíthet áthidalni számukra azokat a hónapokat, amikor az időjárás nem kedvez annyira a nagy kirándulásoknak és túráknak.

Bak (december 22. – január 19.)

Mivel a csillagjegy szülöttei rendkívül ragaszkodnak a hagyományokhoz, értékelik a régi kézműves értékeket és egyszerűséget, így a kakukkfű fás, mégis édeskés illata pont megfelelő választás számukra. Nemcsak illóolajként használva fejtheti ki jótékony hatását, de teaként is segíthet a gyakrolatias Bakoknak az őszi–téli nátha és megfázás leküzdésében. 

Vízöntő (január 20. – február 18.)

Mivel a Vízöntők nehezen fejezik ki az érzelmeiket, a kamilla lágy, inspiráló illata segíthet oldani a csillagjegy szülötteiben lévő belső gátakat. Ráadásul könnyen nevelhetők akár az otthonukban is, így a friss virág illatát is élvezhetik, amely megnyugtat, segíti az alvást, ami nagyon fontos a mindig elfoglalt Vízöntők számára. 

Halak (február 19. – március 20.)

A legspirituálisabb és legérzékenyebb csillagjegy az egész Zodiákusban kétség kívül a Halak, így az ő otthonába olyan illat kell, ami nemcsak finom, de gyógyít is. Az echinacea, azaz kasvirág ősi gyógynövény, így a kifinomult érzékekkel rendelkező Halak számára ideális választás.

Olvass tovább!

Forrás: HGTV
Fotó: Unsplash