Nézd meg, hol áll a Hold a horoszkópodban – Eláruljuk, mit jelent!

2021. június 03.
Bár a csillagjegyed sokat elárul rólad, és meghatározhatja az életesemények alakulását, érdemes figyelembe venni a Holdhoroszkópot is, vagyis azt, hogy melyik zodiákus jegyben állt a Hold, amikor megszülettél.

Azt, hogy a csillagjegy, amiben születtél, milyen szerteágazó lehetőségeket rejt magában, jól példázza Jessica Alba és Penélope Cruz: mindketten április 28-án születtek (igaz, nem ugyanabban az évben), így a horoszkópjuk is azonos, Bika csillagjegyűek. Ennek ellenére sok dologban különböznek, amiben nagy szerepe van annak, hogy holdjegyük és az aszcendensük nem azonos. Nézd meg, rólad mit árul el ez a két fontos mutató a születési horoszkópban!

Holdhoroszkóp

Ahhoz, hogy jobban megismerd magad, a születési csillagjegyeden túl figyelembe kell venni azt is, hogy melyik zodiákus jegyben járt a Hold, illetve hogy mi az aszcendensed. Nem kell asztrológushoz fordulnod ahhoz, hogy kiderítsd ezeket, elég egy online kalkulátor leírását követni. 

Mit árul el a Holdhoroszkópod?

Az, hogy a születésed pillanatában melyik jegyben állomásozott a Hold, nagyban meghatározza az érzelmi életedet és a belső világodat. 

Ez a táblázat segít neked kiszámolni a Holdjegyedet. A kapott eredményt aztán a lenti felsorolásból kikeresheted!

  • Ha Levegő jegyben járt a Hold, vagyis az Ikrek, a Mérleg vagy a Vízöntő jegyébe került, az azt jelenti, hogy sokszor inkább a logikus megközelítés felé hajlasz, s nem hagyod, hogy az érzelmeid magukkal ragadjanak.
  • Ha Tűz jegyben járt a Hold, azaz a Kos, az Oroszlán vagy a Nyilas jegyébe került, az azt jelenti, hogy szívesen engedsz teret az érzéseidnek, és kifejezetten élvezed azokat a helyzeteket, amelyek erőteljes érzelmeket váltanak ki belőled.
  • Ha Föld jegyben járt a Hold, vagyis a Bika, a Szűz vagy a Bak jegyébe került, az azt jelenti, hogy érzelmi stabilitásra törekszel és nem díjazod a kilengéseket. Szereted a kiszámíthatóságot és azt, ha tudsz előre tervezni.
  • Ha Víz jegyben járt a Hold, azaz a Rák, a Skorpió vagy a Halak jegyébe került, az azt jelenti, hogy erős az intuíciód és szívesen hallgatsz is a megérzéseidre, illetve hogy nyitott vagy a spiritualitásra.

Mit árul el az aszcendensed?

Az aszcendensed nagyon leegyszerűsítve azt jelképezi, hogy milyennek látnak mások. Igazán erőteljes energiákkal ruház fel az a csillagjegy, amelyikbe az aszcendensed esik

Az aszcendensedet kalkulátorok segítségévet tudod kiszámolni magadnak.

  • Ha az aszcendensed Levegő jegyű, mások szemében remek kapcsolatteremtőnek és gyors észjárásúnak tűnsz, olyannak, aki kiválóan megoldja a problémákat és nagyon nyitott gondolkodású.
  • Ha az aszcendensed Tűz jegyű, a körülötted élők energikusnak, ambiciózusnak és határtalanul kreatívnak látnak. Szembetűnő a szenvedélyességed, és az is, hogy extrovertált típus vagy.
  • Ha az aszcendensed Föld jegyű, megbízhatónak és jó tanácsadónak tartanak a körülötted élőknek. Tudják rólad, hogy kitartó vagy, és hogy szívósan dolgozol a sikerért.
  • Ha az aszcendensed Víz jegyű, a környezeted érzékenynek, gondoskodónak és empatikusnak lát, olyannak, aki soha nemcsak magára figyel, hanem azokra is, akik közel állnak a szívéhez.

Holdhoroszkóp

Ha a születési jegyeden túl figyelembe veszed a Holdhoroszkópodat és az aszcendensedet, valószínűleg árnyaltabban látod az összefüggéseket: jobban megismerheted saját magadat, feltérképezheted, kivel találod meg leginkább a közös hangot, mire vágysz a párkapcsolatban, és hogy hányadán állsz a karrierépítéssel.

Forrás: Popsugar Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?