Ide kellene elutaznod a csillagjegyed szerint

2021. május 25.
Ahogy közeleg a nyár, mindannyian egyre jobban vágyunk egy kis kiruccanásra, most pedig talán még a megszokottnál is jobban örülnénk annak, ha végre felkerekedhetnénk, és oda repülhetnénk, ahova a szívünk és a csillagjegyünk húz! Nézd meg, számodra mi lenne a legtesthezállóbb célpont!

A csillagjegyek akkor sem tagadják meg önmagukat, amikor vakációzni indulnak: van, amelyik semmi másra nem vágyik, csak hogy a forró homokban sütkérezhessen, míg másik alig várja, hogy belevethesse magát az aktív pihenés nyújtotta élményekbe. Ezek a horoszkóp szerint meghatározott vonások nagyban kihatnak arra is, hogy kinek mi az ideális úti célja. Most megtudhatod, hol érezheted magad leginkább elemedben!

Ide kellene elutaznod a csillagjegyed szerint

Kos

Ha valaki, akkor a Kos biztos, hogy nem a láblógatós vakációban hisz. Sokkal inkább a kaland, az élményszerzés, az adrenalinhajhászás motiválja – olyan eseménydús utazásra vágyik, aminek a fáradalmait majd otthon piheni ki, a mozgalmas kiruccanás emlékét viszont örökre az emlékezetébe vési. Tele van energiával, és ezt a nyaralás alatt sem fojtja el, sőt! Tökéletes úti célja: Vietnám, Thaiföld, Los Angeles, Ausztrália.

Bika

A Bika az utazás során sem szereti elkapkodni a dolgokat, a kiszámíthatóság és a nyugalom elsődleges szempont számára akkor is, ha kimozdul otthonról. Nem sző nagyszabású terveket, kényelmes tempóban járja be a környéket, mindent alaposan szemügyre vesz és az emlékei között elraktároz. A szemet gyönyörködtető tájak, a finom ételek és jó borok különösen boldoggá teszik, s ha a fejét egy kényelmes lakosztályban hajthatja álomra a nap végén, tényleg úgy érzi, hogy övé a világ. Tökéletes úti célja: Olaszország (azon belül is Toszkána), Franciaország és Portugália.

Ikrek

Ha nagyon le akarnánk egyszerűsíteni, azt mondhatnánk, hogy az Ikrek oda akar menni vakációzni, ahová a többiek nem. Szinte allergiás a zsúfolt vízpartokra, ahol a napozáson és az úszkáláson kívül nem történik semmi. Nincs mit tenni, az Ikrek mindig nyüzsgésre vágyik, arra, hogy új dolgokat fedezzen fel és új ismereteket köthessen. Igazán otthon érzi magát Afrikában, de egészen biztos, hogy Japán is leveszi a lábáról.

Rák

Végre egy olyan utazó, aki azért kerekedik fel, hogy pihenhessen. A Rák számára a nyaralás tökéletes alkalmat szolgáltat a kapcsolatok elmélyítésére, mégpedig azokkal, akikkel útra kelt. A családtagokkal, barátokkal tett kiruccanások számára egyet jelentenek azzal, hogy a közös élményeken keresztül még szorosabbra fűzik a köztük lévő szálakat. Szívesen visszatér arra a helyre, ahol egyszer már jól érezte magát, kicsit örül is, ha nem kell teljesen ismeretlenbe fejest ugrania. A horvát tengerpart mellett remek választás számára Provence, de Szardínia szigetével sem lő mellé.

Oroszlán

Az Oroszlán imádja az éjszakai életet, a bulikat és a rögtönzött partikat. Az utazás számára egyet jelent a gondtalansággal, ő az, aki a mindennapos problémákat biztosan a háta mögött hagyja, ha végre felkerekedik. Legfőbb célja az élménygyűjtés, számára a vakáció egyet jelent a felhőtlen boldogsággal. Annyira átadja magát az utazás örömének, hogy néhány napig egészen letargikus állapotba kerülhet a hazatérés után. Szereti az olyan különleges úti célokat, mint amilyen Argentína, Szingapúr vagy Barcelona.

Szűz

A Szűz nem szeret semmit a véletlenre bízni, mindent próbál pontosan eltervezni, és gondolatban vészforgatókönyvet készít minden eshetőségre. Amikor útra kel, a kikapcsolódás a legfőbb célja, még akkor is, ha az átlagosnál nehezebben lazul el. Ott érzi jól magát a legjobban, ahol távol lehet a világ zajától, minél stresszmentesebben. A slow travel elkötelezett híve, szereti alaposan megismerni azt a helyet, ahova ellátogat. Jó választás számára Velence, a sok izgalmat rejtő Peru vagy a skandináv országok.

Mérleg

Igazán kíváncsi utazó, aki mindig újabb és újabb szépséget szeretne a saját szemével megcsodálni. Imád elvegyülni a helybéliek között, ismeretségeket kötni és olyan információkat szerezni, amik egyetlen útikönyvben sincsenek leírva. Azok a látnivalók, amelyek művészi értékeket képviselnek, különösen kedvesek a szívének, ha teheti, mindig magával visz valamilyen kézműves szuvenírt otthonra. Isztambul, Prága és Koppenhága könnyen rabul ejti a Mérleget.

Skorpió

Szenvedélyességét a nyaralás alatt sem vetkőzi le, sőt sokszor épp itt hagyja felszínre törni mindazt, amit a szürke hétköznapok során elnyomott. Olyan utazásra vágyik, ami erős érzelmeket vált ki belőle, reményei szerint persze csakis pozitívakat. A szabadság első percétől kezdve képes átadni magát a kikapcsolódásnak, és mindent meg is tesz azért, hogy az utolsó másodpercig kiélvezze a vakációt. Számára nem is feltétlenül az úti cél a fontos, hanem azok az élmények, amikben részesülhet. Jó választás egy Skorpiónak Dél-Afrika, Bangkok vagy Mexikó.

Ide kellene elutaznod a csillagjegyed szerint

Nyilas

Ha tehetné, az év 365 napjában utazna. Míg egyeseket kifejezetten idegessé tesz a vakáció előtti készülődés, a Nyilast kifejezetten felvillanyozza. Igazi szabad szellem, aki mindig készen áll egy új kalandra, igaz, a túl nagy tömeg és a hangzavar egyáltalán nem hozza lázba. Imádja a természetközeli úti célokat, életében legalább egyszer szeretne eljutni egy óceánhoz és közelről megcsodálni egy vízesést. Könnyen beilleszkedik az új helyekre, ezért a hosszabbra nyúlt utazások gondolata sem áll tőle távol. Jó választás a Nyilasnak Íroszág, Mongólia vagy a Kanári-szigetek.

Bak

A Bak az utazás során is a tökéletességre és a következetességre törekszik, ő az, aki akkor érzi jól magát, ha hetekkel – sőt van, hogy hónapokkal! – hamarabb lefoglalhatja a repülőjegyet és a szállást. Ez a bizonytalanságokkal teli időszak tehát a Bak számára különösen sok kihívást tartogat. A hosszas előkészületek során eltervezi, milyen látványosságot szeretne felkeresni, milyen éttermekbe szeretne betérni, milyen extraprogramokon szeretne részt venni, és milyen emléktárgyakat szeretne beszerezni a hazatérés előtt. Neki találták ki Marokkót és Oroszországot, ám a kevésbé kiszámítható – ugyanakkor sok precíz előkészítést igénylő – El Camino is életre szóló élményt jelenthet számára.

Vízöntő

A Vízöntő egy született kalandor, sosem szűnő kíváncsiság hajtja. Ez a szimpla hétköznapokban is igaz rá, de amikor nyaralni megy, különösen átadja magát ezeknek az érzéseknek. Nem nyugszik addig, amíg nem adódik minden vakáció során valami, amitől örökké emlékezetes marad számára a kiruccanás. Vonzzák az extrém sportok, imádja a természetet, ám az önkéntes munkától sem riad vissza, vagyis az sem kizárt, hogy azzal a céllal kel útra, hogy a nála nehezebb sorsúakon segítsen. Szuper desztináció számára Kenya, Kalifornia és Amszterdam.

Halak

A Halak számára akkor igazi feltöltődés az utazás, ha átjárja több-kevesebb spiritualitás. Rá nagyon is igaz, hogy a vakáció alatt nem csak új helyeket ismer meg, hanem saját magában is elmerül – vagyis a nyaralás sok esetben felér számára egy belső utazással. Fontos számára, hogy testi és lelki kényeztetésben is része legyen, igazi boldogság számára, ha a kiruccanás a szellemi fejlődését szolgálja. Ideális úti célja: Tibet, Laosz és Vietnám

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?