Csillagjegyek és az asztrológia: miért nem illik ránk a horoszkópunk?

2020. november 06.
Hány ismerősünktől hallottuk, hogy nem hisz az asztrológiában? Vagy talán mi magunk sem? Nem azért, mert feltétlenül és teljes meggyőződéssel elutasítják pusztán tudományos alapon a csillagjegyek létezését is, hiszen hogyan is írhatna le pontosan tizenkét jegy – vagy tizenhárom, ha a NASA kutatásait vesszük alapul – hétmilliárd embert. Mi állhat tehát a horoszkóphoz való cinikus megközelítés hátterében? Természetesen a csillagjegyünk.

Skorpiók vagyunk, esetleg Bikák? Ne lepődjünk meg rajta, hogy teljes képtelenségnek tartjuk, amit a horoszkópunk általában az elkövetkező hetekre jövendöl számunkra. Ám megvan az oka annak, hogy bizonyos csillagjegyek nehezen azonosulnak azzal, amit a Zodiákus tartogat számukra.

asztrologia-csillagjegy-horoszkop-zodiakus-teved

A horoszkópom folyton téved

Ez a mondat általában a Kosok, Bakok, Szüzek, Bikák és Skorpiók szájából hangzik el. Az asztrológusok szerint ez az öt csillagjegy túl földhözragadt, szkeptikus vagy egyszerűen magabiztos ahhoz, hogy valaha egyáltalán megpróbáljon hinni a horoszkópban és a csillagjegyekben. Ha tehát az öt felsorolt jegy valamelyikébe tartozunk, vagy szerepel a születési kártyánkon valamelyik, nagy eséllyel jót mulatunk csupán a horoszkópokon, vagy egyszerűen figyelmen kívül hagyjuk.

Két jegy határán születtünk

Ha valamelyik csillagjegy utolsó napjaiban, vagy egy másik első napjaiban születtünk, az a jegy befolyásolja erősebben a személyiségünket, amelyikhez közelebb vagyunk. Például ha július 21-én születtünk, akkor hivatalosan Rák jegyűek vagyunk, ám mivel az Oroszlán július 23-án kezdődik, nagy eséllyel mindkét jegy tulajdonságaival rendelkezünk. Ilyen esetben azt javasolják az asztrológusok, hogy olvassuk el mindkét horoszkópot, hogy kiderüljön, melyik jellemzés illik ránk jobban. 

Nem a teljes asztrológiai kártyát olvassuk

A szakemberek szerint ideje lenne túllépni a horoszkópokon. Ha teljes képet akarunk kapni magunkról, az úgynevezett születési kártyánkat kellene tanulmányoznunk. Ez egy térkép arról, hogy a bolygók hol helyezkedtek el a Nap körül a születésünk pillanatában. Így kiderül, hogy mi a Zodiákuson (Nap-jegy) kívül a Hold-jegyünk és az aszcendensünk.

Ez azért fontos, mert a Nap-jegy (amit mi csillagjegyünkként ismerünk) csak a domináns személyiségjegyeinkről árulkodhat. A Hold-jegy és az aszcendens az érzelmek és az energiáik mélyebb rétegeit tárhatja fel, így többet megtudhatunk az erősségeinkről, gyengeségeinkről, lehetőségeinkről és arról, mikor érdemes megtennünk életünk fontos lépéseit. A születési kártyánk meghatározásához szükségünk van a pontos születési időre és a születési helyre.

Olvastad már?

Megváltozott az égbolt az évezredek alatt

Ahogy az Amerikai Űrügynökség (NASA) rámutatott nemrégiben, az égbolt teljesen megváltozott ahhoz képest, mint amit háromezer évvel ezelőtt a babilóniaiak láttak, amikor kidolgozták a 12 csillagjegy rendszerét. Emiatt egy új, 13. jegyet is hozzáadtak a Zodiákushoz: a kígyótartó csillagképet.

Ha a tizenhárom jegy rendszerét vesszük alapul, így csúsznak el a csillagjegyek egymáshoz képest:

 

  • Bak: január 20. – február 16.
  • Vízöntő: február 16. – március 11.
  • Halak: március 11. – április 18.
  • Kos: április 18. – május 13.
  • Bika: május 13. – június 21.
  • Ikrek: június 21. – július 20.
  • Rák: július 20. – augusztus 10.
  • Oroszlán: augusztus 10. – szeptember 16.
  • Szűz: szeptember 16. – október 30.
  • Mérleg: október 30. – november 23.
  • Skorpió: november 23. – november 29.
  • Kígyótartó: november 29. – december 17.
  • Nyilas: december 17. – január 20.

 

Már az asztrológia sem a régi

Ahogy az imént is megjegyeztük, a mai népszerű asztrológiának már nem sok köze van az ősi, babiloni hagyományokhoz. Az az ötlet, hogy a csillagjegyünk meghatározza a személyiségünket, az 1890-es években pattant ki egy brit ezoterista, Alan Leo fejéből. Ő terjesztette el aztán, és a gondolat úgy is népszerűvé vált, hogy az 1910-es években több per is indult ellene engedély nélküli jóstevékenység miatt. Mások szerint viszont a modern pszichológia rombolta le az ősi asztrológia hagyományait.

Olvass tovább!

Forrás: Stylist
Fotó: Unsplash