Így kovácsolj előnyt a legrosszabb tulajdonságodból a csillagjegyed szerint

2022. november 02.
Mindenkinek megvannak a maga hibái, és mindenkinek megvan az esélye is arra, hogy változtasson rajtuk.

Kos

Kosként mindig a saját fejed után mész, és kész vagy érvényesíteni az elképzeléseidet, illetve véleményedet minden helyzetben. Ez egyrészről hasznos dolog, de hajlamos lehetsz kicsit egoistává válni, és mindig csak saját magadat helyezni a figyelem középpontjába. De nyugi, nem vagy reménytelen eset, nincs más dolgod, mint nyitni a környezeted felé és érdeklődővé válni. Ha találkozol a barátaiddal, ahelyett, hogy magadról kezdenél ódákat zengeni, igenis mindig kérdezd meg tőlük is, hogy hogy vannak, és figyelmesen hallgasd is meg a válaszukat.

Bika

Annyira makacs tudsz néha lenni, hogy egyszerűen nem vagy hajlandó figyelembe venni mások véleményét, ha az nem egyezik a tieddel. A makacsság nem feltétlenül rossz dolog, azonban ha kizárod mások visszajelzéseit, és ragaszkodsz ahhoz, hogy csak a magad módján csinálj mindent, az a te személyes fejlődésedet gátolhatja. Hagyd, hogy mások is gondolkodhassanak, érezhessenek és cselekedhessenek úgy, ahogy csak szeretnének, és próbálj meg nem beleszólni a dolgaikba. Legyél mellettük némán, passzív-agresszív ítélkezés nélkül.

csillagjegy-szkeptikus-horoszkop-zodiakus-asztrologia

Ikrek

Ikrekként gyakran mondják rád az emberek, hogy kétarcú vagy, és hát legyünk őszinték: tényleg képes vagy olyan gyorsan megváltoztatni valamiről a véleményed, mintha két külön ember lakna benned. Csak rövid ideig vagy képes figyelni valamire és annyira a pillanatnak élsz, hogy az egész személyiséged meg tud változni attól függően, hogy milyen környezetben, milyen emberek között vagy. Arra kellene figyelned, hogy ne csak az adott pillanatra összpontosíts, próbálj meg tervezni kicsit és kitartani, elköteleződni a dolgok mellett. Így majd a környezeted is látni fogja, hogy közel sem vagy olyan megbízhatatlan, mint ahogy azt hiszik.

Rák

Nagyon érzelmes csillagjegy vagy, ami azt is jelenti, hogy a hangulatod néha kiszámíthatatlan, és a környezeted nem mindig tudja, hogyan bánjon veled. Hajlamos vagy a passzív-agresszióra, és arra is, hogy megsértődj dolgokon és visszahúzódj a csigaházadba. Ahelyett, hogy bezárkóznál, fontos lenne, hogy megtanulj megbocsájtani, és próbálj meg többet kommunikálni az emberekkel. Ha másoktól elvárod, hogy figyelembe vegyék a te érzéseidet, akkor neked is ideje lenne viszonozni ezt a gesztust!

Oroszlán

Oroszlánként a te egód a legerősebb az összes csillagjegy közül, ezért hát meg vagy róla győződve, hogy a világ is körülötted forog. Imádsz a reflektorfényben sütkérezni, még akkor is, ha ehhez el kell nyomnod a többieket. Ideje lenne másoknak is lehetőséget adni, hagyni, hogy ők is ragyoghassanak, és megélhessék saját pillanataikat. El kell fogadnod, hogy nem rólad szól mindig minden, és azzal, hogy másoknak is teret adsz, te nem leszel gyengébb vagy kevesebb.

Szűz

A legapróbb részletekre is mindig odafigyelsz, szeretsz mindent irányítani, néha megszállott perfekcionistának tűnsz. Éles szemeddel azonnal kiszúrod a hibákat, és fel is hívod rá mások figyelmét, ha valamit nem jól csinálnak. Néha kicsit jobban kellene bíznod az emberekben, hiszen senki sem szereti azt hallgatni, hogy mikor mit csinált rosszul… Ha mindig mindenkit csak kritizálsz, egy idő után el fog zárkózni előled a környezeted. Próbálj meg nemcsak a hiányosságokra, hanem a pozitív dolgokra is rámutatni!

Mérleg

Mérlegként hajlamos vagy a felületességre és arra, hogy mindig mindenkinek megpróbálj megfelelni. Mindenkinek azt mondod, amit hallani szeretne, így próbálsz meg beilleszkedni a különböző társaságokba. Azzal nincs is semmi baj, hogy szeretsz emberek között lenni, csak arról kellene leszoknod, hogy a saját személyiségedet mindig az aktuális társasághoz igazítsd. Nem kell mindig mindenkinek megfelelni, te magad is elég vonzó vagy ahhoz, hogy barátokat szerezhess!

Skorpió

Imádod a rejtélyeket, és ösztönösen próbálsz mindig mindennek a végére járni. Ám ez az igazságkeresésed akár kórossá is válhat, és megszállottsághoz, paranoiához vezethet. Próbálj odafigyelni arra, hogy mindig az objektivitás talaján maradj. A legjobb, ha az ügyes-bajos dolgaidba mindig beavatod egy közeli barátodat – olyat, akinek adsz a véleményére – hogy vissza tudjon húzni a valóságba, ha nagyon elszaladna veled a ló.

Nyilas

Hajlamos vagy a prédikációra és arra, hogy rákényszerítsd másokra a véleményedet – még ha azt senki nem is kérte.  Ez könnyen beképzelté, és képmutatóvá is tehet, mivel előszeretettel tünteted fel úgy a véleményedet, mintha az cáfolhatatlan tény lenne. Hallgass másokra, és tanulj meg velük beszélni, ahelyett, hogy hozzájuk beszélnél. Annyi mindent tanulhatnál tőlük még akkor is, ha nem mindenben értetek egyet.

Bak

Te vagy a legkeményebben dolgozó csillagjegy, az egész életedet a hajtás, a munka teszi ki. Nem szereted a spontaneitást és a meglepetéseket, és mások szemében gyakran túl merevnek, már-már autoriter személyiségnek tűnsz. Ideje, hogy egy kicsit lazíts és kiengedj! Engedd el a munkádat, a szabadidődben ne a céges e-mailedet nézegesd. Ne felejtsd el, hogy az élet nem csak a munkáról szól, muszáj, hogy a szórakozásnak is helyet adj néha.

Vízöntő

Te egy igazi különc vagy a csillagjegyek között, erre pedig szereted is felhívni mások figyelmét. Semmi sem tesz boldogabbá, mint amikor egy vita során elmondhatod a saját, különleges gondolataidat és rákényszerítheted a többieket, hogy elismerjék azokat. Vízöntőként tényleg egyedi és különleges vagy, de nem kell ezt folyamatosan a mások orra alá dörgölnöd. Hagyd, hogy mindenki magától jöjjön erre rá, nem kell külön felhívni a figyelmet.

Halak

Halakként megrögzött álmodozó vagy. Hajalmos vagy elbújni a saját kis fantáziavilágodban és nem tudomást venni a valóságról. Álmodozni persze mindenki szeret, ezzel nincs is semmi baj, te viszont elég gyakran túlzásokba esel. Próbálj meg néha a valóságra is koncentrálni – főleg akkor, ha társaságban vagy. Éreztesd a többiekkel, hogy figyelsz rájuk, nem kalandoznak el a gondolataid, és igenis érdekel, amit mondani akarnak.

Fotó: Unsplash

Olvass tovább!