Ezt mondja rólad a japán horoszkóp – Keresd ki a csillagjegyed!

2022. február 07.
Milyen csillagjegyekre épül a japán horoszkóp? Milyen tulajdonságok kapcsolódnak az állatövi jegyekhez? Mutatjuk is!

A felkelő nap országában a miénktől eltérő rendszerre alapul az asztrológia, az azonban a japán horoszkópról is elmondható, hogy 12 különböző jegyet különböztet meg. Ezeket a kínai horoszkópból ismert számítások szerint határozzák meg, a hozzájuk kapcsolt jellemzőket azonban nem vették át a kínaiaktól, hanem saját elgondolásuk szerint alakították ki.

Japán horoszkóp - mi a csillagjegyed, mi jellemző arra

Ha esetleg nem tudnád, hogy milyen jegyben születtél a kínai asztológia szerint, itt gyorsan a végére járhatsz – és egyúttal a japán csillagjegyedre is fényt deríthetsz.

Mi jellemző a csillagjegyekre a japán horoszkóp szerint?

Patkány

Rendkívül erős vonzerővel rendelkezik mind külsőre, mind belsőre, miközben tökéletesen tisztában van vele, hogy mivel vonhatja magára mások figyelmét. Közös pont a japán és a kínai horoszkópban, hogy szívós és kitartó munkaerőnek tartják ennek a jegynek a szülöttjét. 

Bivaly

Ha türelemről van szó, egyik csillagjegy sem érhet a nyomába, mert ebből bizony neki jutott a legtöbb. Másik gyakori jellemzője, hogy sosem szaporítja feleslegesen a szavakat, csak akkor beszél, amikor fontos mondanivalója akad. Nyugodtságának és megfontoltságának köszönhetően nagyon sokan bíznak meg benne.

Tigris

Igazán érzékeny típus, ami nemcsak abban nyilvánul meg, hogy az átlagnál valamivel sértődékenyebb, hanem abban is, hogy játszi könnyedséggel képes ráhangolódni másokra. Folyton járnak az agytekervényei, nagyon bátor, de soha nem vakmerő. 

Nyúl

Kiemelkedően tehetséges, és erre általában igen hamar fény is derül. Nagy ajándék számára az égiektől, hogy mindezen felül még ambiciózus is, így szinte garantált, hogy sikeres lesz. Üzleti téren sem hagyja magát az orránál fogva vezetni!

Sárkány

Majd’ kicsattan az energiától, és általánosságban igaz rá, hogy az egészsége is remekül szolgál. Fizikailag és lelkileg is erős, mindenről határozott véleménye és elképzelése van, amitől egyszerűen képtelenség eltéríteni.

Kígyó

Igazságtalanság lenne szószátyársággal vádolni, ugyanis az esetek többségében magának való, visszahúzódó típus. Hiába nem túl beszédes, az észjárása gyors, remek megfigyelő. Inkább tetteivel fejezi ki, amit érez, igazán nagylelkű.

Társaságában ismeretlen fogalom az unalom, nagyon kedves, vicces és sokszínű személyiség. Pozitívan tekint a jövőbe, optimizmusa pedig szerencsére nagyon is ragadós! Be nem áll a szája, lételeme, hogy kommunikáljon és új kapcsolatokat teremtsen. 

Kecske

Rá szokták azt mondani, hogy utolérhetetlen eleganciát hozott magával, mindig nagyon igényes a megjelenésére. Fontos neki, hogy másokban jó benyomást keltsen, ami miatt néha feleslegesen gyötri magát. Sok Kecske lett megáldva művészi vénával!

Japán horoszkóp - mi a csillagjegyed, mi jellemző arra

Majom

Nagyon rugalmas gondolkodású, szinte minden eshetőségre fel van készülve, és ha valami nem a tervek szerint alakul, sosem esik kétségbe. Mások szemében olykor kiszámíthatatlannak tűnik, okos és találékony, akinek szinte képtelenség meglepetést okozni. 

Kakas

Sosem lógatja a lábát, mindig van valami dolga, az agyában megállás nélkül cikáznak a gondolatok, és lételeme, hogy legyen valamilyen tennivalója. Vitatkozni nem túl szerencsés vele, mert akkor is foggal-körömmel ragaszkodik az elképzeléseihez, amikor a lelke mélyén már belátta, hogy nincs igaza.

Kutya

Hűséges, ragaszkodó és barátságos típus, akinek nem okoz fizikai fájdalmat az elköteleződés vagy annak puszta gondolata. Hiába figyel mindig másokra is, hajlamos lehet az önzésre és arra, hogy csak látszólag tartsa szem előtt a közös érdekeket.

Disznó

Hihetetlenül bátor, a többi csillagjegy a közelébe sem érhet ezen a téren. Nem hátrál ki egyetlen helyzetből, még akkor sem, ha másoknak úgy tűnhet, esélye sincs a győzelemre. Ő még ilyenkor is elszántan hisz a sikerben és az utolsó másodpercig várja, hogy csoda történjen. Erre pedig nem egyszer sor is kerül az életében!

Forrás: Pinkblog, Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?