Ez a csillagjegyed és ez jellemző rád a maja horoszkóp szerint

2021. december 19.
A maja horoszkóp szerint egy hónap 28 napos, így 13 állatövi jegyet különböztetnek meg. Ismerd meg a maja csillagjegyedet és a hozzá tartozó tulajdonságokat!

A maják kiemelt figyelmet fordítottak a csillagállásokra, s az azzal kapcsolatos, tűpontos összefüggéseket fel is jegyezték. Erre épül a maja horoszkóp is, melynek csillagjegyeit védelmező totemállatokról nevezték el. Te melyik vagy?

Mi a csillagjegyed a maja horoszkóp szerint?

Sólyom – február 8. – március 8.

Aki ebben a csillagjegyben született, az a maják szerint hatalmas szerencsét és jólétet hoz magával oda, ahol felbukkan. Egy Sólyom szülött, erős, energikus és felelősségteljes. Karizmatikus vezető, aki nemcsak a saját, hanem a csapat érdekeit is szem előtt tartja. Remek a memóriája, könnyen tanul és elképesztően jó meglátásai vannak. Fontos számukra a szabadság és a függetlenség, a korlátokat és a szigorú szabályokat nehezen viselik el. Ha valaki meg akarja mondani nekik, hogy mit csináljanak vagy mit ne csináljanak, egészen kifordulhatnak magukból.

Jaguár – március 9. – április 5.

A maják szemében a Jaguár szülöttek bátrak, erősek és kitartóak. Akik a Jaguár csillagzata alatt látták meg a napvilágot, szenvedélyes típusok, ami nemcsak a szerelemben, hanem a munkában is különlegessé teszi őket. Mindenről határozott elképzelésük van és igazságérzetüket sem nagyon tudják túlszárnyalni a többiek. Ha valaki bajba kerül, azt minden tőlük telhető módon támogatják, anélkül, hogy bármit is várnának cserébe. Ahogy másokat, olykor őket is próbára teszi az élet, ám szívósságuknak köszönhetően mindig felállnak és képesek a továbblépésre.

Kutya – április 6. – május 3.

A maják rendkívüli módon tisztelték azokat, akik a Kutya csillagjegyben születtek, mert hűséges, elköteleződő embernek ismerték meg őket, ezért legtöbbször jelentőségteljes feladatokkal bízták meg őket. Akik a Kutya csillagjegyben születtek igazán jószívűek és nagylelkűek, akik könnyen ráhangolódnak másokra. Az átlagosnál kissé visszahúzódóbbak, gondolkodásuk azonban nagyon is nyitott, így minden téren nagyon elfogadóak. Szívesen segítenek azoknak, akik nehéz helyzetbe kerültek, nem véletlen, hogy gyakran választanak maguknak olyan hivatást, amiben bajban lévő embereket támogathatnak. A „világ megmentése” annyira fontos számukra, hogy még a saját igényeiket is hajlamosak háttérbe szorítani.

Kígyó – május 4. – május 31.

A maja kultúrában a kígyó senkiben sem keltett negatív érzéseket, sőt kifejezetten felnéztek erre az állatra, amit rendkívül bölcsnek tartottak és úgy vélték, ő használja ki a lehető legjobban az élet kínálta lehetőségeket. A Kígyók a maják szerint érzékenyek és a művészetekre nyitott emberek, akik nagyra értékelik a szép dolgokat. A Kígyók mindig nagyon adnak a jó megjelenésre, soha nem engedik meg maguknak azt a „luxust”, hogy rendezetlen külsővel lépjenek ki az utcára. Nagyra törő célokat tűznek maguk elé, a megvalósításukkal azonban nem rohannak: minden lépésüket átgondolják és megfontoltan cselekszenek. Nyugodtak, kitartóak és ha kell, kockáztatnak is. Aki ujjat húz velük, az nagyon magára haragítja a Kígyókat, akik meglepően bosszúállók tudnak lenni.

Nyúl – június 1. – június 28.

A maják a Nyulat a termékenység és a bőség szimbólumának tartották, ami ennek a jegynek a szülötteire is jellemző szerintük. Úgy tartják, hogy azok, akik a Nyúl jegyében születtek, mozgalmas társadalmi életet élnek és gazdag kapcsolatrendszerrel büszkélkedhetnek. A barátság számukra sokkal fontosabb az átlagnál, könnyen és szívesen kötnek új ismeretségeket. A megérzéseik sem szokták őket cserben hagyni, ami miatt remek emberismerők: a felszínes szemlélődők számára úgy tűnhet, hogy válogatás nélkül mindenkit közel engednek magukhoz, ez azonban nem igaz, az intuíciójukra ezen a téren is hallgatnak.

Teknős – június 29. – július 26.

A maják nem lenézték, hanem kifejezetten tisztelték a Teknősöket a lassúságukért: a türelem, a nyugalom és a kitartás megtestesítőinek tekintettek rájuk. Azok, akik a Teknős jegyében születtek, névadó állatukhoz hasonlóan megfontoltak, higgadtak és bölcsek. Mivel szinte soha nem hagyják, hogy az indulataik magukkal ragadják őket, vagy hogy forrófejűen döntsenek, mindig képesek arra, hogy a kezükben tartsák az irányítást és következetesen haladjanak az úton a megvalósítandó céljaik felé. Nyitottak a spiritualitásra, az elmélyülés, a befelé figyelés és a meditáció jóval könnyebben megy nekik, mint másoknak. 

Denevér – július 27. – augusztus 25.

A maják úgy vélték, hogy azok, akik a Denevér jegyében születtek, olyan kifinomult hallással jöttek a világra, hogy másoknak még a gondolatát is hallják. Ennek a kivételes adottságnak köszönhetően nincs szükségük folyton mások megerősítésére: maguktól is tudják, kikkel szabad közösködniük, és kik azok, akiket jobb elengedni. A Denevérek tetteit és döntéseit is az ösztöneik vezérlik, a legtöbbször időpazarlásnak érzik, hogy leüljenek, és hosszasan mérlegeljék az eshetőségeket. A munkában és a magánéletben is vezetésre termettek, az emberek szívesen hallgatnak rájuk és követik őket arra, amerre vezetik. Semmilyen téren sem szeretnek lazsálni, azt élvezik, ha zajlik körülöttük az élet, illetve ha mindig van mivel foglalatoskodniuk.  

Skorpió – augusztus 26. – szeptember 20.

A maják úgy gondolták, hogy a Skorpiók egy rejtélyes világ küldöttjeiként érkeztek közéjük, akiknek a legfőbb feladata az, hogy összeköttetést biztosítsanak e világok között. A Skorpió szülöttek szerintük igazi „szabadságharcosok”, akik hallani sem akarnak a korlátozásokról. Szeretik, ha róluk beszélnek és rájuk figyelnek, de arra kínosan ügyelnek, hogy soha ne mutassanak magukból a kelleténél többet. Sokan felnéznek rájuk, sőt irigylik is ezt a csillagjegyet, mert a kisugárzásuk semmihez fogható, így általában sikert sikerre halmoznak.  

Szarvas – szeptember 21. – október 18.

A maják a Szarvasok varázslatos állatnak tartották, ezért azokat, akik ebben a csillagjegyben születtek, számos pozitív tulajdonsággal ruházták fel. A Szarvasokról úgy tartották, hogy utolérhetetlenül kedvesek és udvariasak, ami miatt különösen sokan szeretik őket. Akik ebben a csillagjegyben születtek, visszahúzódóbbak és félénkebbek, a nap végén mindig azt várják, hogy mielőbb visszavonulhassanak csinos kis otthonukba. Gazdag a fantáziájuk és gyors az észjárásuk, az esetek többségében képesek meghatározni, hogy hol húzódik a realitás és hol a fantázia világa, ami nem megy ilyen könnyen mindenkinek!  

Mi a csillagjegyed a maja horoszkóp szerint?

Bagoly – október 19. – november 15.

A maják a maguk idejében úgy tartották, hogy a Baglyok a sámánokkal karöltve érkeztek közéjük, és teljesen biztosak voltak benne, hogy emiatt belelátnak mások fejébe, és pontosan tudják, hogy mit gondolnak róluk mások. Megérzéseik szinte sosem hagyják cserben a Baglyokat, emiatt nehéz őket félrevezetni. Szeretnek szembemenni az árral és azt sem bánják, ha le kell térniük a járt útról azért, hogy olyan dolgokat fedezzenek fel, amikre mások még csak nem is gondolnak!

Páva – november 16. – december 13.

A pávákra a maják igazi védelmezőként tekintettek, és ezért nagyon fel is néztek rájuk. A Páva csillagjegy szülöttjei sajátos fanyar humorral rendelkeznek, eredeti ötletekkel rukkolnak elő és meglepően magabiztosak. Nem riadnak vissza a versenyhelyzetektől, sőt kifejezetten szeretik, ha összemérhetik tudásukat másokéval, mert így talán még többen felfigyelnek arra, hogy milyen kivételes teremtmények. Azoknak, akik próbálnak nekik keresztbe tenni, szemrebbenés nélkül megmutatják, merre van a vészkijárat, ugyanis jobb, ha maguktól menekülőre fogják.

Gyík – december 14. – január 10.

A maják nagyon felnéztek a gyíkokra azért, mert gyorsan és ügyesen alkalmazkodtak az új helyzetekhez. A Gyíkok személyisége nagyon összetett, és ráadásképp folyamatosan változik. A váratlan fordulatoktól nem száll az inukba a bátorság, és szinte minden helyzetben feltalálják magukat. Az alkalmazkodóképességük annyira fejlett, hogy sokan csak szájtátva nézik őket. Azt gondolják, hogy a jó pap is holtig tanul, ezért attól sem riadnak vissza, hogy fejlődésük érdekében újra és újra visszaüljenek az iskolapadba. Nyitott gondolkodásúak, kedvesek és nagylelkűek, igazi szuperbarátok!

Majom – január 11. – február 7.

A maják szerint a majmok nagyon gyors észjárásúak, ami mellé még páratlan humorérzék is tartozik. Erős bennük a szabadságvágy és az optimizmus, ami a legsötétebbnek tűnő helyzeteken is átvezeti őket. Imádnak világot látni, új helyeket és sosem látott embereket megismerni. Akkor érzik magukat leginkább elemükben, amikor új és szórakoztató élményekben lehet részük – ha rajtuk múlna, az életük csupa-csupa ilyenből állna. Mind a férfi, mind a női Majom szülöttek szeretnek flörtölni még akkor is, ha foglalt a szívük. Igazából nem is a hódításért tesznek így, hanem azért, hogy maguknak megmutassák, vonzerejük továbbra is a régi.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?