Áprilisi horoszkóp 2023: a Szűznek lassulnia kell, a Rákra örömünnep várhat

2023. április 01.
Fordulnak a csillagok, egyre erősebb lesz mindenkiben az előrejutás vágya. Mutatjuk, mit tartogat a csillagjegyeknek 2023 áprilisa!

KOS

A születésnapod hónapjában egyrészt hajt a lendület, másrészt konkrét események is biztatóan hatnak rád. Néhány nappal ezelőtt egy lassú égitest áttekintett egy következő zodiákus jegybe, vagyis eljött az idő, hogy kibontakoztasd az egyéniséged – szerencsére mindez nem esik nehezedre. Ezekben a hetekben nemcsak a hangulatod és aktivitásod javul, hanem érzelmileg is komoly magaslatokat érhetsz el.

BIKA

A legjobb hír, hogy uralkodó bolygód, a Vénusz a születési jegyedben jár, és jobbnál jobb helyzeteket teremt számodra. Ahogy közeledik a hónap utolsó harmada, és elérkezik a születésnapod ideje, egyre többször nézegeted a kirakatokat. Keresed, figyeled a legújabb trendeket. Aki a te jegyedben született, híres a jó ízléséről és igényes választásairól.

IKREK

Korábbi vágyaid teljesülhetnek. Olyan támogatók jelentkezhetnek, akik valóban képesek előremozdítani a sorsodat, de persze ez nem azt jelenti, hogy ölbe tett kézzel kell várakoznod – ami a te részed, azt neked kell elvégezned a siker érdekében. Ha korábban vállalkozás indítását tervezted, most eljött az idő. Lesz benned lendület és kreativitás, a kapkodást kivételesen elkerülöd. 

RÁK

Megérkezett a születési jegyedbe a Mars, amely érzelmekkel és szenvedéllyel tölt fel. A tavasz a szabadba csábít, olyan sportot találhatsz ezúttal érdekesnek, vonzónak, amelyet a természetben végezhetsz. A mozgás nemcsak az izmaidnak tesz jót, a kreatív energiáidat is felszabadítja. Amennyiben írással, tanulással foglalkozol, ebben az időszakban remek eredményeket érhetsz el.

OROSZLÁN

Szellemi magaslatokat célzol meg. Hivatásodban, ha előrejutásra adódik lehetőség, ne habozz, vállald a kihívást, mert lesz hozzá a kellő energiád. Ha beosztott vagy, ezekben a hetekben a főnöködet szinte kenyérre lehet kenni: minden ötletedet szívesen fogadja, és jelét adja az elismerésnek. Az étkezések alkalmával legyél körültekintő, mostanság nehezen tartasz mértéket. Gondolj a nyárra! 

SZŰZ

A munkád feszültté tesz, de ez főleg a magad által gerjesztett aggodalom következménye. Találj magadnak minden napra valamilyen apró rituálét. Olyasmikre gondolj, mint például néhány percet bámészkodni a teraszon egy csésze kávéval a kezedben. A lényeg, hogy mindig legyen lehetőséged a feszültséget hátrahagyni, ezáltal sok dolog pozitív irányba változhat.

MÉRLEG

A Hold néhány napig a születési jegyedben jár, ráadásul kapcsolatba kerül a legmélyebb érzelmeket felügyelő Plútóval. Ne csodálkozz hát, ha nyugtalannak érzed magad, és szinte mindenben azonnal dűlőre szeretnél jutni. Tanácsos ilyenkor kicsit visszavonulni, meditálni, és majd csak akkor keresni az eredményeket, ha nyugodttá váltál. Párkapcsolatban is legfontosabb a megértés. 

SKORPIÓ

A társadban megtalálod az ideális hallgatóságot: a következő hetek harmonikus, kedves beszélgetései, közös programjai rengeteget jelentenek számodra. Igazi feltöltődést ígér ez az időszak. A karrieredben sokféle újdonsággal találkozhatsz, de szerencsére soha nem esett nehezedre a munka. Jelenleg szinte szárnyalsz, amikor újabb és újabb feladatokat végzel el hibátlanul.

NYILAS

A legjelentősebb változás az életedben az ismeretségi köröd bővülése. Közelebb kerülhetnek hozzád olyan emberek, akiket a hivatásod révén ismersz, de lehetnek egészen furcsán alakuló kapcsolataid is. Mindezeken keresztül egy új oldaladat is felfedezheted. A lényeg, hogy engedd szabadon a kreativitásodat, és meglátod, minden újdonság a javadat szolgálja majd. 

BAK

Örömünnepet ülhetsz. A Plútó, amely nagyon hosszú ideig haladt a születési jegyedben, végre odébb állt. Nem marad ugyan hosszan a Vízöntőben, de neked megadja a lehetőséget arra, hogy fellélegezz, és összesítsd azokat az eredményeket, amelyeket lehet, hogy fájdalmasan vagy nehézségek árán értél el, de már mindenképpen a magadénak tudhatod. 

VÍZÖNTŐ

Elgondolkodtató időszak veszi kezdetét az életedben. Ha eredményt akarsz elérni, kevesebbszer szabad mások véleményére hagyatkoznod. A születési jegyedbe lépett a csigalassúsággal haladó Plútó, amelynek hatását abban érezheted, hogy zárkózottabbá válsz. Egyébként sem nagyon engeded, hogy az érzéseid a felszínre kerüljenek, de most társaságban is a hivatalos arcodat mutatod.

HALAK

Kedvezően alakul az életed, növekszik az állóképességed. Elsősorban a sport területén lehet sikered, de a pénzügyekben vagy a szellemi munkában is előrehaladás várható. Elképzelhető, hogy nagyobb összeg kerül a számládra, vagy ha már ott van, akkor valami igen hasznos és fontos dologra tudod fordítani. A párkapcsolatban is kedvező időszak várható: akit szeretsz, megértő társként áll melletted.

Szerző: Molnár Éva asztrológus, Fotó: Getty Images