Júliusi horoszkóp 2023: a Kos a szerelemben, a Rák a munkában lesz sikeres

2023. július 01.
Júlisban a Vénusz és a Mars szoros kapcsolódása tüzessé, szenvedélyessé teszi a hangulatot. De mit hoz ez a nyári hónap a csillagjegyeknek?
Júliusi horoszkóp 2023

KOS

A legtöbb időt a családoddal töltöd. Ebbe belefér a közös nyaralás, de különféle, a szeretteiddel kapcsolatos ügyek intézése is. Lehet, hogy végre jut időd selejtezni, régi dolgoktól megszabadulni. Nálad most nemcsak a régi tárgyak, hanem az elavult gondolatok is a kidobandók listájára kerülhetnek. A szerelemben váratlan fordulat jöhet. Akár szingli vagy, akár van párod, egy ismeretlen, tüzes érzés keríthet hatalmába.

BIKA

Két izgalmas égitest is a születési jegyedben jár. A Jupiter nyugalmat, nagyvonalúságot és engedékenységet hoz magával, ezzel a szemben a szintén itt haladó Uránusz néha megtréfál és megzavarja a napjaidat. Indokolatlanul lehetsz feszült és ezzel együtt gyakran csípős megjegyzéseket teszel. Most mindennél fontosabb azonban a helyes kommunikáció. Figyelj erre és ne felejtsd el, hogy jó szóval, türelemmel sokkal többet érhetsz el.

IKREK

Furcsán hangzik, ha ebben a meleg hónapban azt mondom, te a jég hátán is megélsz. Pedig így lesz. Anyagi ügyekben olyan fantasztikusan tárgyalsz, hogy senki nem tud neked nemet mondani. Hivatásodban a józan gyakorlatiasság hozza a legtöbb eredményt. Mielőtt nyaralni indulnál, nézz szét a munkahelyeden. Rendben van minden? Ne hagyj magad mögött el nem végzett feladatokat.

RÁK

A Nap éppen a születési jegyedben jár. Gyakran hallani, hogy a Rák jegyű emberek egyet lépnek előre és kettőt hátra. Ebben a hónapban ezt megcáfolod. Eredményes lehetsz, ha kreatív területen dolgozol, de akkor is, ha új ötleteken töröd a fejed. A Hold a hónap indulásakor derűlátóvá, kíváncsivá, aktívvá tesz. Külfölddel kapcsolatos dolgokban is eredményes lehetsz.

OROSZLÁN

A Vénusz és a Mars közeli kapcsolatából te profitálsz a legtöbbet. Csillogsz, villogsz, szellemes leszel és nagyon vonzó. Alaptermészeted szerint nagyon élvezed, ha a középpontba kerülsz. Ezekben a hetekben úgy érezheted, hogy mindent sikerre tudsz vinni, olyan, mintha edzenél a következő időszakra, vagyis a születésnapod havára. Azért lesz módod lustálkodni is és társaságban, barátokkal, családdal együtt élvezheted a napsütést.

SZŰZ

Uralkodó bolygód, a mozgékony Merkúr most egy kicsit visszafogottan hat. A barátságok, a segítségnyújtás területén halad. Alaposan megfontolod minden cselekedetedet. Lesz lehetőséged jótékonykodni, vagy más módon segítséget nyújtani embertársaidnak. A párod sokat jelent számodra, néha valószínűleg aggódsz is miatta. Igyekszel mindenben a kedvében járni és várod a visszajelzést.

MÉRLEG

A kapcsolataid hullámzóak. Úgy érzed, hogy minden rendben, talán túlságosan optimista vagy. Figyelj egy kicsit arra, hogy másoknak is lehetnek érzései, igényei. A születési jegyedre alapvetően a kompromisszumra hajló természet a jellemző, használd a természetes ösztöneidet. A hivatásodban kicsit lassúnak érzed a haladást. Nem érdemes most túlságosan odatenned magad, legyél inkább csendes megfigyelő. Lesz még jobb időszak is.

SKORPIÓ

A születési jegyed hagyomány szerinti ura a tüzes Mars. Jelenleg nagyon támogat, ugyanis a hivatásod területén jár. Kellő energiát érzel magadban, lehet, hogy néha túlzásokba is esel. Ez nem meglepő, hiszen te vagy az, aki mindig elmegy egészen a falig. Anyagi szempontból nagyon optimistán indítod a hónapot. Keresel is, de költesz is. Alapvetően pozitív hangulatban telnek ezek a hetek.

NYILAS

A Hold a leggyorsabb égitest, és bár rövid ideig jár egy Zodiákus jegyben, most éppen neked hoz néhány nagyon izgalmas, kellemes napot. Derűlátóan, pozitívan, kreatívan gondolkodsz. Könnyen lehet, hogy éppen ezekben a hetekben találsz rá az ideális nyári kikapcsolódásra. Mielőtt azonban döntesz, alaposan mérlegeld, hogy egy zsúfolt helyet vagy inkább egy nyugalmas, meditatív környezetet választasz magadnak.

BAK

Még mindig a személyiséged alakítása számodra az elsődleges: előtérbe kerülnek a kapcsolataid és a kommunikáció is. Lehet, hogy valakit nagyon hiányolsz a régi barátok sorából, de legyél türelemmel. Az idő majd megoldja a dolgokat. Az előtted álló nyári hetek sok területen hoznak majd kiegyensúlyozottságot. Ha gyereket szeretnél, ez az időszak nagyon alkalmas. A Jupiter, amely a család bővítésére is jó hatással van, a szilárd, Bika jegyében halad.

VÍZÖNTŐ

A család kerül a fókuszba nálad. Lehet, hogy bővül is, de az sem kizárt, hogy pár meglepetés is ér ezen a területen. A munkában nem lesz sok lehetőséged lazítani. Valószínűleg neked nem ez a hónap hozza el a várva várt pihenést. A párkapcsolatban tüzes napok várnak rád: lehetnek vitáid, de utána édes lesz a kibékülés. Tekints úgy ezekre a jelenetekre, mit izgalmas színházi produkcióra.

HALAK

Legjobban akkor sikerül minden, ha társakat is találsz. Legyen ez munka vagy kikapcsolódás, mindig szükség lesz társaságra. Nem csak  egymás segítése, hanem a jó hangulat is fontos. A vidámságot adó Jupiter most igazi jótevőddé válik. Ha valaki befektetésre vagy esetleg szerencsejátékra akar csábítani, alaposan fontold meg , mit válaszolsz. Gyakran a csillogó ígéretek csalást takarnak.

Szöveg: Molnár Éva asztrológus Fotó: Unsplash