Augusztusi horoszkóp 2023: a Kosnak sok a dolga, a Bika az élet napos oldalán jár

2023. augusztus 01.
A nyár utolsó hónapja minden csillagjegynek mást hoz magával. Erre az időszakra azonban általánosan jellemző, hogy az erő és a jó szándék találkozása.

KOS

Lehet, hogy nem így tervezted, de sok dolgod lesz. Ha már túl vagy a nyaraláson, akkor kettőzött erővel veted magad a munkába. Hétköznapi teendőid lesznek, de maximalista vagy, így mindent tökéletesen akarsz elvégezni. Viszont a szabadidőd minden pillanatát élvezed, és amikor teheted, kirándulsz. Jót tesz a friss levegő, de belefér egy-egy rövid kiruccanás is egy másik városba. Keress izgalmas kulturális programokat magadnak, azok töltenek fel ebben az időszakban.

BIKA

Most igazán az élet napos oldalán jársz. Uralkodó bolygód, a Vénusz rövid ideig még a jóindulatú Oroszlán jegyében jár. Enyhül a makacsságod, és mostanában gyakran engedsz mások óhajának. Figyelembe veszed a családtagjaid, barátaid, kollégáid igényeit is. Megtapasztalod, hogy szép szóval sokkal többre lehet jutni. A nyár hagyományosan legmelegebb hónapjában módod lesz egy kis lazításra is.

IKREK

A családodra helyeződik a hangsúly. Uralkodó bolygód, a Merkúr a másik uralmi jegyében, azaz a Szűzben jár. Számodra mindez leginkább kisebb-nagyobb családi ügyekkel való foglalkozást hoz. Jó lehetőséged adódik közös programokra, beszélgetésekre. Keressetek szabadtéri színházi előadást vagy koncertet, amiről utána jókat tudtok beszélgetni. Nagyon sokat jelent, ha minőségi időt tudtok eltölteni együtt.

RÁK

Az Oroszlán jegyében járó Nap a te életedben a pénz területét érinti. Bőkezűen költesz. Ha a körülményeid megengedik és kedved is van, most belevághatsz egy nyári intenzív nyelvtanfolyamba. A tudásért, szellemi képességekért felelős Merkúr most kedvező lehetőséget tartogat. Uralkodó bolygód, a nagyon gyorsan mozgó Hold pedig felkelti benned az érdeklődést az újdonságok iránt.

OROSZLÁN

Még majdnem három hétig a születésnapod hónapjában járunk. Születési jegyed szerint olyan ember vagy, akinek fontos a társaság és a csodálat is. Ezekben a hetekben mindkettőt megkaphatod. Meg is teszel mindent a népszerűség érdekében. Meghívásokkal kápráztatod el a barátaidat és így igyekszel a társaság középpontjába kerülni. Némi óvatosság azonban nem árt. Nem mindenki az, akinek mondja magát.

SZŰZ

A Merkúr és a Mars is a születési jegyedben jár. Izgalmas kalandokat ígér mindkét égitest. Hamarosan a Vénusz is megérkezik hozzájuk. Megnövekszik a vonzerőd, egyre jobban igényled a társaságot, még a fizikai erőkifejtéseket is kihívásnak tekinted. Végre elfogadod, hogy lazábban, kötetlenebbül is lehet élni. Ha szingli vagy, társra, de minimum kalandra találhatsz. Párkapcsolatban pedig öröm érhet.

MÉRLEG

Elérkeztünk a nyár második feléhez. Sokkal felszabadultabbnak érzed magad, mint néhány héttel ezelőtt. Visszatérnek a baráti összejövetelek, amikor igazi sztárnak érezheted magad. Hódító kedved is újra a tetőfokára hág. Most azonban inkább csak flörtölsz és abban leled örömödet, ha a rajongóidat szinte pórázon rángatod. Optimista hangulatban múlatod az időt. Munkában és anyagiak területén is sima az utad.

SKORPIÓ

A közös gondolkodás és a közös megvalósítás ideje jött el. Csapattal vagy bármilyen közösséggel végzett tevékenység most többszörösen megtérül. Nemcsak anyagilag gyarapodhatsz, hanem emberi kapcsolatokban és tapasztalatokkal is gazdagodhatsz. Akik most ismernek meg, el sem tudják képzelni, miért tartják a Skorpió szülötteket zárkózottnak. Te most bemutatod, milyen az, aki nyitott és barátságos.

NYILAS

Uralkodó bolygód, a Jupiter ezekben a hetekben a mindennapi életedet, munkádat teszi kellemessé, vidámmá. Annyira pozitív a hozzáállásod a leghétköznapibb dolgokhoz is, hogy ezzel a környezetedre nagyon jó hatást gyakorolsz. A pozitív élmények ellenére tartsd nyitva a szemed. Éberséggel ki tudod szűrni azt a személyt, aki inkább ellened, mintsem melletted áll. Ne vitázz vele, inkább kerüld el.

BAK

Ez a hónap visszafogott lesz számodra az érzelmek terén. Bármit gondolsz, érzel, azt megtartod magadnak. Okosan kezeled az új helyzeteket. Lehet, hogy ismeretlen környezetben, idegenek között kell helyt állnod. Nem esik nehezedre, hiszen a születési jegyedben szinte kódolva van az önfegyelem és a megfontoltság. Alkalmas az időszak távlati tervek kidolgozására. A csillagok most a lehetetlent is támogatják.

VÍZÖNTŐ

A Hold eléri a születési jegyedet. Néhány napot marad, de ez az idő éppen elegendő arra, hogy próbára tedd a vonzerődet. Sikert, sikerre halmozol, persze ehhez az is kell, hogy reagálj mások jelzéseire is. Ebben a hónapban sokat foglalkozol a családoddal is. Amennyiben most utaztok közös nyaralásra, neked a közös költségekből lényegesen több jut, mint másoknak. Ez azonban nem kedvetlenít el.

HALAK

Még mindig tart az időszak, amikor a legfontosabb a társasági élet. Élvezed a meleg napokat. Kedveled, ha barátok, ismerősök keresnek és hívnak egy-egy esti eseményre. Erre szokás mondani, hogy lazára veszed a figurát. Nincs semmi, ami a jó hangulatodnak gátat szabna. Bizakodva tekintesz a munkádra. A befolyó jövedelem pedig meg is erősít az elképzeléseidben. 

Szöveg: Molnár Éva asztrológus Fotó: Unsplash