Októberi horoszkóp 2023: szerelem és szenvedély vár a csillagjegyekre

2023. október 01.
Szerelem, szenvedély és harmónia iránti vágy kíséri a napjainkat októberben. Melyik csillagjegynek lesz a legszenvedélyesebb a hónap?
Októberi havi horoszkóp

KOS

Nem fogsz unatkozni, ugyanis uralkodó bolygód, a tüzes Mars a Mérleg jegyéből átlép a Skorpióba. Kedveli ezt a területet, hiszen a hagyomány szerint ennek a csillagjegynek az ura felfokozza a szenvedélyt. Ha korábban csak vágytál arra, hogy érzelmileg kibontakozz, most a tettek mezejére léphetsz. Ezzel párhuzamosan a munkakedved és a fizikai energiád is növekszik. Eredményes hónapnak nézel elébe.

BIKA

A szerencsét hozó Jupiter még mindig a tenyerén hordoz, ennek ellenére a túlságosan egyszerűnek tűnő ügyeknek érdemes alaposan utánanézned. Előfordulhat, hogy meggondolatlanul döntesz – ez különösen a pénzügyekben okozhat kellemetlenséget. Azt pedig te is tudod, hogy egy Bika szülött számára az egyik legfontosabb terület a pénz. Ha párkapcsolatban élsz, kritizáld kevesebbet a partneredet.

IKREK

Kedveled azokat a helyzeteket, amikor te mondhatod ki a döntő szót, és ezekben a hetekben rád osztják majd legtöbbet a vezető szerepet. A szerelemben tapintatos és romantikus leszel. Bár inkább a csípős nyelvedről ismernek, most ennek az ellenkezőjét mutatod. Nincs ebben semmi furcsa, hiszen aki az Ikrek jegyében született, abban legalább két személyiség lakozik. Új ismeretségekben sem lesz hiány.  

RÁK

Kreatív területen mutathatod meg magad. Különleges, szokatlan dologhoz van tehetséged, vedd hát a bátorságot, és tárd a nyilvánosság elé azt, amit alkotsz. A pároddal teljes az összhang közöttetek, rengeteg nevetés vár rátok, ezek az önfeledt pillanatok pedig kedves emlékké válhatnak. Előfordulhat, hogy nagyobb összeget kell kifizetned, de könnyedén kezeled a történéseket.

OROSZLÁN

Túl sokat foglalkozol az anyagiakkal: a partneredet próbálod rávenni, hogy dolgozzon és keressen többet, hiszen te éppen a költekező fázisodat éled. A társasági élet most kedvedre van, ki nem hagynál egyetlen bulit vagy rendezvényt sem. Ahogy egyre előrébb haladunk a hónapban, előtérbe kerülnek az érzelmeid. Nagy szükségét érzed, hogy valakivel minden féltett gondolatodat megoszd.

SZŰZ

A szerelmet hozó Vénusz megérkezik a születési jegyedbe. Kezeld fenntartással, ugyanis a te pontos, precíz természeted nem kedveli az ilyen, időnként léha égitestet. Többször megeshet, hogy erős kritikával illeted azt, akit szeretsz. Jó lenne, ha igyekeznél kiengesztelni. Amikor eljön a békesség ideje, megtapasztalod, hogy mennyire intenzív az érzés, amelyet tápláltok egymás iránt.

MÉRLEG

A születésnapod havában egy eddig még nem ismert tulajdonságodat fedezheted fel. Képes vagy határozottan kiállni a nézeteid mellett. a munkádban is sokkal több lendület és felelősségteljes döntés jellemez. Mivel mindig harmóniára törekszel, a kényelem és a jó dolgok élvezete ugyanígy fontos marad számodra. Anyagiak területén érdemes lenne kissé körültekintőbbnek lenned.

SKORPIÓ

Megérkezik a Mars a születési jegyedbe – sok lendületet, fizikai erőt, kitartást adva. Érdemes a feleslegesnek gondolt energiáidat sport során levezetned, jót tesz, ha több időt töltesz a szabadban. A párkapcsolatodban izzik a szenvedély, ám ezen a területen nemcsak a bőséget és szerencsét adó Jupiter, de a villámlásszerű eseményeket hozó Uránusz is megmutatja magát. Izgalmas hónap vár rád.

NYILAS

Egy nagyon fontos, régen vágyott dolog kerülhet a birtokodba. Feltehetően anyagi áldozatot is kell hoznod érte, de úgy gondolod, megéri. Általánosságban jól alakul az anyagi helyzeted: sokat költesz, de bőven akad utánpótlás is. Aki egyedülálló, ne higgyen el mindent, amit hall. Előfordulhat, hogy aki most közelít hozzád, hátsó szándékkal teszi, de az is megeshet, hogy olyan valakibe szeretsz bele, aki észre sem vesz.

BAK

Megmozdul körülötted az állóvíz, magabiztosabban mozogsz a világban. Kevésbé rejted el az érzéseidet, és ezáltal sokkal több embert leszel képes bevonzani. Szükséged van kreatív energiákra is. Könnyen felfedezheted magadban a lazább énedet. Nyitottabb személyiséggel még egy védelmezőt is szerezhetsz magadnak. Hidd el, hogy nem kell magányosan kitaposnod a karrier útját.

VÍZÖNTŐ

Anyagi területen meglehetősen könnyelmű lehetsz: olyasmikre költesz, amelyekre semmi szükség. Józan előrelátással az ilyesmi elkerülhető. A szerelemben csodás időszak áll előtted. Felnézel a partneredre, és ő ugyanígy érez irántad. Kölcsönös megbecsülés és hatalmas érzelmek, szenvedély alakul köztetek. Szinte a paradicsomban érzed magad.    

HALAK

Megtapasztalod, hogy mennyi kitűnő barátod van. Jó ötletek, tanácsok jöhetnek tőlük, de az is elég, ha néhány kellemes, vidám órát tudtok együtt tölteni. Ebben a hónapban, ha teheted, menj el néhány napra feltöltődni. Természeti környezetben, tiszta levegőn a gondolataid is kitisztulnak. Papírra vetheted a fontossági sorrendedet is, így könnyebben tervezheted meg a jövődet.

Szöveg: Molnár Éva asztrológus Fotó: Unsplash