Horoszkóp: a csillagjegyed elárulja, mi a szeretetnyelved

2024. április 01.
Biztosan jól ismered már az öt szeretetnyelvet: elismerő szavak, szívességek, ajándékok, minőségi idő és fizikai kontaktus. Gondolkoztál már azon, hogy neked melyikre van igényed, vagy esetleg, hogy párodat mivel teheted a legboldogabbá? Most megtudhatod, hogyan befolyásolja csillagjegyed a szeretetnyelvedet.
horoszkóp 2024 szeretetnyelv

A Kos szeretetnyelve: biztatás (elismerő szavak)

Mindig van egy kihívásod, vagy egy célod, amit mindenképp el akarsz érni. Ezért a tökéletes párod az első számú szurkolód, aki megerősít abban, hogy sikerülni fog, akármilyen elborult is legyen a terved. Értékeled a kedves és bátorító szavakat, esti telefonhívásokat és szerelmes leveleket. Ha valaki szeret, szükséged van rá, hogy ki is mutassa, sőt, hangoztassa az egész világ előtt.

A Bika szeretetnyelve: Netflix & Chill (fizikai kontaktus és szívességek)

Vérbeli földjegyként semmi sem fontosabb a Bikának, mint a kényelem és a szeretet. Számodra a tökéletes nap a kanapén telik, egy puha takaró alatt összebújva, filmmaraton közben. Természetesen a popcorn sem maradhat el. Valaki olyanra van szükséged, aki szívesen lustálkodik veled kedvedre. Ha még fel is takarítja a pihenőnap jeleit, pluszpont jár neki.

Számodra a tökéletes nap a kanapén telik, egy puha takaró alatt összebújva, filmmaraton közben.

Számodra a tökéletes nap a kanapén telik, egy puha takaró alatt összebújva, filmmaraton közben

Az Ikrek szeretetnyelve: pletykák (elismerő szavak és minőségi idő)

Ikrekként az a legjobb és legrosszabb tulajdonságod, hogy órákon át tudsz beszélni. Ezért olyan társra van szükséged, aki beszáll a beszélgetésbe és kedvedre pletykál veled. Szereted, ha egyetértenek veled, de egy vitából sem hátrálsz ki soha. Csak az nem lehet vita tárgya, hogy ki az, aki melletted áll. A pletykázás, viccelődés és közös ellenségek kibeszélése csak megerősíteni tud egy kapcsolatot.

A Rák szeretetnyelve: mély kapcsolódás (minőségi idő)

Csak azt szeretnéd, hogy a számodra fontos emberek vegyenek körül. A tökéletes pár elkísér téged minden fontos eseményre és ott van veled életed fontos pillanataiban. A szeretetfilozófiád könnyen összefoglalható a következő mondattal a Harry és Sallyből: „Azért jöttem ide ma este, mert amikor rájössz, hogy az életed hátralévő részét valakivel akarod tölteni, azt akarod, hogy az életed hátralévő része minél hamarabb elkezdődjön.” Minden jobb, ha ketten vagytok.

Az Oroszlán szeretetnyelve: hírnév ( fizikai kontaktus és ajándékok)

Imádod a rivaldafényt, ezért a szeretteidhez való közelség létfontosságú. Neked nem való a távkapcsolat, mert bár kellemes, ha videóchaten keresztül áradoznak neked, számodra az nem elég, szükséged van az személyes jelenlétre. Szereted azt is, ha elhalmoznak ajándékokkal, és te is mindig viszonzod az ilyen fajta kedvességet. Akkor érzed magad igazán szeretve és értékelve, ha filmsztárként vagy kezelve. A mellékszerep szóba se jöhet.

A Szűz szeretetnyelve: segítőkészség (szívességek)

Te vagy mindenkinek az első számú segítője, ezért különösen jól esik, ha valaki más is melléd áll ebben. A szeretetnyelved az, ha valaki tudatosan segít neked a mindennapokban. Elmosogat, kitereget vagy éppen leugrik a boltba, persze úgy, hogy pont a megfelelő dolgokat vegye. Értékeled, ha elkísér ügyintézni, vagy csak kezet nyújt az apró feladatokban, hisz te is ezt kínálod másoknak. Ne csak téged tudjon kezelni, hanem a feladataidat is!

A Mérleg szeretetnyelve: szakértő szem (ajándékok)

A horoszkóp divatdiktátoraként mindig értékeled, ha jól kigondolt ajándékokkal aranyozzák be a napodat. Nem kell, hogy drága vagy luxuscikkről legyen szó, csak, hogy jelképezze a különleges személyiségedet és a kiemelkedő stílusérzékedet. Azzal tudnak levenni a lábadról, ha emlékeznek, hogy melyik szendvicsre van szükséged a sarki pékségből a boldogsághoz, vagy melyik sálat nézted már ki magadnak hónapokkal ezelőtt. Az ikrekhez hasonlóan te is szereted a viccelődést, akár egy kis apróság formájában.

A horoszkóp divatdiktátoraként mindig értékeled, ha jól kigondolt ajándékokkal aranyozzák be a napodat.

A horoszkóp divatdiktátoraként mindig értékeled, ha jól kigondolt ajándékokkal aranyozzák be a napodat

A Skorpió szeretetnyelve: kimozdulás (minőségi idő)

Bár mindenki szemében egy titokzatos, vonzó alak vagy, sose utasítanál vissza egy jó programot a szeretteiddel. Olyan emberekre van szükséged magad körül, akik belelátnak a mélységeidbe, és el is fogadják azokat. A te kedvenc időtöltésed, ha elmenekülhetsz a mindennapok elől, és ezt keresed minden randi alkalmával, legyen az egy álomvakáció vagy egy kiadós vacsora, szereted a dolgokat teljességgel átélni.

A Nyilas szeretetnyelve: utazás (minőségi idő)

Imádod a drámát, és mindig egy új kaland után vágyakozol. Kell neked valaki, aki bírja a tempót. A legfontosabb, hogy együtt a legtökéletesebb emlékeket szerezzétek. Legyen az erdei elszigetelt kunyhó, egy olasz hegymászás vagy egy hawaii tengerparti napozás keretein belül. A lényeg az élmények gyűjtése. A legjobb természetesen az, ha a társad már előre eltervezte ezeket az utakat, és neked még szervezned sem kell.

A legjobb természetesen az, ha a társad már előre eltervezte ezeket az utakat, és neked még szervezned sem kell.

A legjobb természetesen az, ha a társad már előre eltervezte ezeket az utakat, és neked még szervezned sem kell

A Bak szeretetnyelve: luxus (ajándékok)

Mindig az élmezőnyben vagy mindenben, amit csinálsz. Ezért egyértelműen igényed van rá, hogy te is a legjobbat kapd, és hogy a párod is mindig a legjobbat akarja megadni neked. Nincs vonzóbb annál, mint egy ízléses ember, aki kiszűri a tökéletességet, és aki nem spórol, ha rólad van szó. Imádod a luxust, így nem utasítanál vissza egy felkapott parfümöt, de a minőségi vintage termékeket sem, így hát egy klasszikus sértetlen Levi’s farmernadrággal is el lehet nyerni a szívedet.

A Vízöntő szeretetnyelve: aktivizmus (szívességek)

Te az a fajta lázadó vagy, akinek nagy céljai vannak. Igényled, hogy akik szeretnek, azok ne csak hasonló értékekkel rendelkezzenek, hanem harcoljanak is értük. Értékeled, ha valaki önszántából részt vesz a politikában és ellenszegül a világ igazságtalanságainak. A szívedhez vezető út azonban ennél árnyaltabb: szükséged van rá, hogy apróságokkal változtassanak a dolgokon. A megfelelő társsal készen állsz közösen megváltani a világot.

A Halak szeretetnyelve: empátia (elismerő szavak és szívességek)

Halakként egy dolog fontos neked igazán: aki szeret, az tűzön-vízen átmenjen érted. De ezt sose kérnéd, hisz mindig előrébb helyezel másokat magadnál. Ezért a párodtól megerősítésre van szükséged, illetve mindenekelőtt érzelmi támogatásra. Igazi álmodozó vagy, ezért valakinek a földön kell tartania téged. Ott kell, hogy legyen neked, olyankor is, amikor te nem vagy ott magadnak. Előny, ha szabadon meg tudod osztani az érzéseidet és közösen feldolgozni azokat.

Forrás: PureWow, Szerző: Gabányi Kinga, gyakornok Fotó: Getty Images