9 módszer, amivel könnyebben átvészelhetjük a 2024. augusztusi Merkúr retrográdot

2024. augusztus 02.
2024. augusztus 4-27-ig a Merkúr retrográdban áll ismét. Mit tanácsol az asztrológus, hogy átvészeljük a bolygóállás által okozott zűrzavart?
A 2024. augusztusi Merkúr retrográdra az asztrológus tanácsai
  • Mit tehetünk, hogy a Merkúr retrográd ne kuszálja össze teljesen az életünket 2024 augusztusában?
  • Mindegy, hogy mi a csillagjegyünk, hiszünk-e a horoszkópban vagy sem, a Merkúr retrográd hatását akkor is érezzük majd.
  • Az asztrológus módszerei segíthetnek, hogy felkészüljünk a Merkúr retrográdra és könnyebben vészeljük át.

A Merkúr retrográd a leghíresebb és leghírhedtebb bolygóállás az asztrológiában. Ráadásul ez azon kevés asztrológiai események közé tartozik, amelyik ugyanúgy hatással van minden csillagjegyre. Nem számít, hiszünk-e a horoszkópban vagy sem, mi az állatövi jegyünk, egyaránt érint mindenkit a zodiákusban a Merkúr retrográd.

A Merkúr retrográd alatt megfordul az univerzum energiáinak áramlása, amikor a bolygó hátrálásba kezd. Ez az életünkre is hasonló hatást gyakorol: a kommunikációs utak, az információ átadása és értelmezése mind félrecsúszhat.

Nem kell persze elfogadnunk, hogy szinte egész augusztusban – a 2024-es nyári Merkúr retrográd augusztus 4-től 27-ig tart – ilyen zűrzavarban éljünk. Az asztrológus elmondott néhány olyan módszert, amivel visszavehetjük az irányítást az életünk felett a Merkúr retrográd idején is.

Mikor van a Merkúr retrográd?

A nyár utolsó hónapjának legfontosabb és legnagyobb hatású asztrológiai eseménye lesz a Merkúr retrográd. Ez a bolygóállás 2024. augusztus 4-től 27-ig tart. Jó előre felkészülnünk a mindent felborító energiákra!

Az asztrológus módszerei, amivel könnyebbé tehetjük a Merkúr retrográdot

1. Gondosan válogassuk meg a szavainkat

Nem baj, ha a Merkúr retrográd alatt lassabban kommunikálunk. Ne kapkodjunk, ne mondjunk ki elhamarkodottan dolgokat. Az asztrológus azt tanácsolja, vegyünk mindig néhány lélegzetet és számoljunk el háromig, mielőtt beszélnénk.

2. Adjunk teret a másik embernek

Amikor beszélgetünk valakivel, bátorítsuk a másikat, hogy nyugodtan tartson szünetet, gondolja át a hallottakat. A Merkúr retrográd hatására hajlamosak lehetünk túl gyorsan levonni a következtetést és elhamarkodottan ítélni, főleg, ha nem hallgatjuk végig a másikat vagy a szavába vágunk.

3. Nézzük át a helyesírást

Híresen sok helyesírási hibát vétünk a Merkúr retrográd alatt. Ez szintén forrása lehet a félreértéseknek. Ahogy a gondolataink, úgy az ujjaink is csaponganak gépelés közben. Inkább kétszer olvassuk át az üzeneteinket, mielőtt elküldenénk, mint egyszer sem.

4. Olvassuk el az apróbetűs részt is

Nem a legjobb időszak a szerződések megkötésére a Merkúr retrográd. Ha mégis most kell, olvassunk el minden sort háromszor. Könnyebben elsiklunk a részletek felett, mint máskor, így különösen erősen figyeljünk az apró betűs részekre is.

5. A terveinket aprólékosan ellenőrizzük

Minden foglalást, vacsorát, utazást, találkozót egyeztessünk pontosan, mert a Merkúr retrográd alatt könnyen hiba csúszhat a tervezésünkbe. Ugyanakkor legyünk megértőek, ha valaki elfeledkezik a megbeszélt találkozókról, nem hív vissza vagy más időpontra emlékszik, mint amit egyeztettünk.

6. Töltsünk sok időt a szabadban

A kapcsolódás a természettel segít, hogy eltávolodjunk a gondolatainktól és újra megtaláljuk az energiánk forrását, különösen, ha a Merkúr retrográd alatt gyakran tapasztaljuk azt, hogy a technológia cserben hagy minket.

7. Írjunk naplót

A Merkúr retrográdnak jótékony hatásai is vannak. Ezek közül az egyik, hogy a gondolatainkat és érzéseinket pontosabban megfogalmazhatjuk, értelmezhetjük. A saját magunkkal való diskurzus és a válaszok megtalálása sokkal könnyebben mehet.

8. Legyünk nyitottak az újratervezésre

Könnyen előfordulhat, hogy a Merkúr retrográd miatt valami kudarcba fullad vagy késlekedik az életünkben. Ilyenkor szükség lehet az újratervezésre, rugalmasságra. Ahelyett, hogy bosszankodnánk, nézzük meg, az univerzum mit üzen ezzel? A Merkúr retrográd hozzásegíthet, hogy pontosabban meghatározzuk a céljainkat.

9. Fókuszáljunk a jelenre

Nem vonhatjuk ki magunkat a Merkúr retrográd hatásai alól. Viszont kapaszkodókat és stabil pontokat minden helyzetben találhatunk. Fókuszáljunk a jelen kapaszkodóira, így nem szakadunk el önmagunktól és a valóságtól a zűrzavaros asztrológiai események közepette sem.

Forrás: Yoga Journal, fotó: Getty Images, Unsplash