Mikor lesz Merkúr retrográd 2024-ben? Jobb, ha felírjuk a naptárunkba!

2024. január 16.
Ma már valószínűleg mindenki tudja, hogy a Merkúr retrográd igen különleges időszak a csillagjegyek életében. Nem árt felkészülni a Merkúr retrográd heteiben kommunikációs nehézségekre és egyéb zűrzavarra. Mutatjuk, 2024-ben mikor számíthatunk a mindent felborító csillagállásra!
Merkúr retrográd 2024
  • Mivel a Merkúr retrográd hozhat az életünkbe izzasztó pillanatokat, érdemes előre felkészülnünk, mikor várható 2024-ben ilyen bolygóállás.
  • Három-négy alkalommal van egy évben Merkúr retrográd.
  • Írjuk be a naptárunkba, 2024-ben mikor számíthatunk Merkúr retrográdra!

Az évente három-négy alkalommal bekövetkező Merkúr retrográd leginkább arról ismert, hogy szakítások, közlekedési káosz vagy elszalasztott munkalehetőségek járnak a nyomában. De a Merkúr retrográd valódi jelentése és hatása az életünkre ennél egy kicsit összetettebb és árnyaltabb.

Mi valójában a Merkúr retrográd? 

A Merkúr retrográd egy háromhetes időszak, amikor a Merkúr, a kommunikáció, a közlekedés és a technológia bolygója lelassul, majd a Földről nézve úgy tűnik, hogy visszafelé halad. Ilyenkor az életnek azok a területei, amelyeket a Merkúr felügyel, pont ellentétesen működnek, vagy éppen úgy tűnhet, egyáltalán nem működnek.

Mivel a Merkúr az a bolygó, amely befolyásolja, hogyan gondolkodunk és hogyan fejezzük ki magunkat, a retrográd fázisai valójában alkalmat adnak arra, hogy az önvizsgálatot előtérbe helyezzük. Lépjünk egyet hátra, hogy feltöltődjünk, felülvizsgáljuk és újragondoljuk életünk egy bizonyos aspektusát.

Mikor lesz Merkúr retrográd 2024-ben?

2024 tulajdonképpen azzal kezdődött, hogy a Merkúr befejezte 2023-as utolsó retrográd időszakát. Január 1-jén még Merkúr retrográd volt (vagyis befejezte retrográd fázisát) a Nyilas jegyében.

A 2024-es év folyamán azonban a Merkúr még háromszor lesz retrográdban:

  • Első Merkúr retrográd: 2024. április 1. és 25. között a Kosban
  • Második Merkúr retrográd: 2024. augusztus 4-től augusztus 28-ig az Oroszlánban és a Szűzben
  • Harmadik Merkúr retrográd: 2024. november 25-től december 15-ig a Nyilas jegyében

A 2024-es év valamennyi hátráló mozgása – legalábbis részben – a cselekvésorientált tűz jegyekben történik, így a 2024-es Merkúr retrográd arra tökéletes időszak, hogy segítsenek visszatekinteni a lépéseinkre, és elgondolkodnunk a legvadabb álmaink megvalósítására irányuló terveinken. 

A Merkúr retrográd komoly kommunikációs zűrzavart okozhat 2024-ben is, készüljünk fel előre az időpontokra

A Merkúr retrográd komoly kommunikációs zűrzavart okozhat 2024-ben is, készüljünk fel előre az időpontokra

Mit jelent az egyes csillagjegyek számára 2024-ben a Merkúr retrográd?

Hogy tudjuk, személy szerint nekünk milyen hatással lesz az életünkre a Merkúr retrográd 2024-ben, meg kell néznünk a születési horoszkópunkat.

Ha például a Kos a csillagjegyünk, akkor áprilisban az otthonunkkal, a családunkkal és az érzelmi életünkkel kapcsolatos elvarratlan szálakat fogjuk végje lezárni. Ha a Nyilas a csillagjegyünk, akkor a szilveszter napján véget érő Merkúr retrográd fázis és a 2024-es utolsó, november végét és december első felét felölelő retrográd ad jó lehetőséget arra, hogy, újratervezzük és újratárgyaljuk a másokkal való együttműködéseinket, legyenek azok romantikus, plátói vagy szakmai jellegűek, mivel mindkettő a Nyilas jegyébe esik.

Forrás: Popsugar, fotó: Unsplash