A Plútó retrográd kifejezetten jó dolog – Ez az 5 csillagjegy jár a legjobban a horoszkóp szerint

2024. május 09.
A Plútó 2024. május 2-től szeptemberig retrográdban áll. Szerencsére ez a bolygóállás közel sem olyan szélsőséges és elsöprő erejű, mint a Merkúr retrográdja. Sőt, kifejezetten jót hoz egyes csillagjegyeknek a horoszkóp szerint!
Plútó retrográd 2024 csillagjegy horoszkóp
  • A Plútó 2024 májusától szeptemberéig áll retrográdban a Bak és Vízöntő között. 
  • Vajon ugyanolyan nehéz napok várnak a csillagjegyekre, mint a Merkúr retrográd alatt?
  • Szerencsére a Plútó korántsem bonyolítja meg úgy az életünket, mint a Merkúr a retrográd alatt a horoszkóp szerint.

Bár a Plútó nevét az alvilág római istenéről kapta, szerencsére korántsem olyan intenzív a bolygó retrográd állása, mint a Merkúré. A csillagjegyeknek a horoszkóp szerint ez a 2024 májusától szeptemberéig tartó időszak remek lehetőség a személyiségfejlődésre, önmaguk megértésére és a múlt árnyaival való őszinte szembenézésre.

Milyen hatása van a Plútó retrográdnak?

A Plútó retrográd 2024. május 2-án kezdődött. A bolygó továbbhalad a Bak jegyébe szeptember 1. és november 19. között. Ám nem áll meg itt, visszatér a Vízöntőbe, ahol 2043. márciusáig időz az asztrológus szerint. Ez az utolsó lehetőség tehát, hogy az életünkben a Plútó a Bak jegyében áll. Egyúttal egy 15 éves ciklus végét is jelenti a mostani Plútó retrográd.

A 2024-es Plútó retrográd a Vízöntőben az emberi kapcsolatainkat, a mélyben húzódó motivációkat és célokat állítja az életünk középpontjába. Ráadásul kifejezetten kedvező időszak a csillagjegyek számára, szemben a Merkúr retrográd mindent felborító energiáival.

Mit jelent a Plútó retrográd a csillagjegyeknek a horoszkóp szerint?

1. Kos (március 20. – április 19.) – Szinergiák

Az együttműködés a siker záloga a Kos számára a Plútó retrográd alatt. A karrierben, személyes fejlődésben, egészségben és párkapcsolatban is meg kell tanulnia észrevenni a csillagjegy szülötteinek, mikor nyújt valaki segítő kezet és hogyan fogadja el azt. A Plútó retrográd több időt, pénzt és olyan erőforrásokat ígér a csillagjegy szülötteinek, amire nem is számítottak. Adjanak, hogy elfogadjanak!

2. Bika (április 20. – május 21.) – Ellenállás, nem elzárkózás

A Plútó retrográd alatt a részletekre is figyeljenek jobban a Bikák, mikor előre terveznek. Hagyjanak mindig teret az új lehetőségeknek és változtatásnak. Most érdemes új dolgokba belefogniuk, amit eddig féltek kipróbálni a csillagjegy szülöttei. A horoszkóp azt tanácsolja, engedjék szabadon a képzeletüket. Egy könnyen elérhető új irány mindig jobb, mint a régi hagyományok, amik visszahúznak.

3. Ikrek (május 22. – június 21.) – Megvilágosodás

Remek időszak arra a Plútó retrográd az Ikrek számára, hogy ráébredjenek, milyen dolgok húzták vissza és nem engedték előrelépni. A csillagjegy szülöttei most megérezhetik saját legyőzhetetlenségüket, és bármire képesek lehetnek a horoszkóp szerint ebben az időszakban, amit csak elképzelnek. Csak engedjék szabadon önmagukat!

4. Rák (június 22. – július 22.) – Választások és állandóság

Most csak a Rákokon áll, elfogadják-e az örömöt, ami rájuk vár a Plútó retrográd alatt. A horoszkóp szerint a csillagjegy szülöttei végre megkapják az univerzumtól a jól megérdemelt jutalmukat nagylelkűségükért. Nyissák ki a szívüket, hogy el tudják fogadni azt!

5. Oroszlán (július 23. – augusztus 23.) – Főszereplő 

A Plútó retrográd alatt az Oroszlán azt kapja az univerzumtól, amit a legjobban szeret. Egy esélyt, hogy a saját történetének főszereplője legyen. A horoszkóp azt tanácsolja, dolgozzanak kitartóan a céljaikért, és fogjanak össze hasonló gondolkodású emberekkel. De mindig legyenek önmaguk a csillagjegy szülöttei!

6. Szűz (augusztus 24. – szeptember 22.) – Minden a feje tetejére áll

Egy szomorú történet másik oldalán ott vár a boldogság, a zavart felváltja a tisztaság, a magányt a közösség. A Plútó retrográd az élet szebbik oldalát villantja meg a Szűznek a horoszkóp szerint. A csillagjegy szülöttei megújulnak és életre kelnek a következő hónapokban!

7. Mérleg (szeptember 23. – október 23.) – Döntések

El kell döntenie a Plútó retrográd alatt a Mérlegnek, mit akar, és kitartani amellett. Nagyon erőteljes energiák árasztják el a csillagjegy szülötteit, így tisztán látják a horoszkóp szerint a jövő vízióit. Ehhez azonban az is kell, hogy a démonaikkal is megbarátkozzanak.

8. Skorpió (október 24. – november 22.)  – Vissza a régihez

Most hatalmas erőt éreznek a Skorpiók, és a Plútó retrográd alatt őszintén megvizsgálják a lelki, érzelmi és fizikai állapotukat. Kérdezzék meg maguktól a csillagjegy szülöttei, mi a boldogtalanságuk valódi oka? Túl erősen ragaszkodnak bizonyos dolgokhoz, emlékekhez, amik nem hagyják szabadon élni? A horoszkóp szerint most jó időszak ez a múlt feltárásához és elengedéséhez a csillagjegy szülöttei számára.

9. Nyilas (november 23. – december 21.) – Az ajándék maga az élet

A szerencse forgandó, és a Plútó retrográd alatt a Nyilas mellé áll. Olyan dolgokat tapasztalhatnak meg a csillagjegy szülöttei, amiket talán még soha, de tudják, hogy készen állnak rá. A horoszkóp szerint a Plútó retrográd idején szükség van a csendre is, hogy észrevegyék azt a varázslatos életet, ami körülveszi a csillagjegy szülötteit.

10. Bak (december 22. – január 19.) – Felszabadulás

A tudatalatti félelem attól, hogy valamiben nem tökéletesek, meggátolja a Bakokat a kiteljesedésben. A Plútó retrográd figyelmeztetheti a csillagjegy szülötteit, hogy ez a biztonsági üzemmódra váltott élet nem elég. Most a horoszkóp szerint felfedezhetik a Bakok saját ragyogásukat.

11. Vízöntő (január 20. – február 19.) – Varázslatos mágia

A csend megnyitja a Vízöntő számára a Plútó retrográd alatt az univerzum csodáit. Segít, hogy a csillagjegy szülöttei felfedezzék az eddig ismeretlen valóságot. Mivel a Plútó a Vízöntő jegyében áll retrográdban, így a csillagjegy szülöttei a horoszkóp szerint különösen erős energiákat érezhetnek maguk mellett.

12. Halak (február 20. – március 20.) – Ártatlanság

A Halak személyiségét áthatja a gyermeki kíváncsiság és naivitás. Lehet, hogy hosszú utat tettek meg, mire képessé váltak hinni saját magukban, de a Plútó retrográd most megváltoztatja a játékot a csillagjegy szülöttei számára. Hagyják szárnyalni a legvadabb képzeletüket, most valósággá válhat.

Forrás: Vogue India, fotó: Unsplash