Ezért a Merkúr retrográd a tökéletes időszak a nyelvtanulásra

2024. április 11.
2024 áprilisában elért minket az első idei Merkúr retrográd, ráadásul a Kos jegyében. Hűen a nevéhez, mint az istenek hírvivője, a Merkúr a leggyorsabban mozgó bolygó a naprendszerünkben. Hatása így leginkább a kommunikációban, technológiában és utazásban érvényesül. Van egy olyan része az életünknek, amiben kifejezetten előnyünkre lehet a Merkúr retrográd energiája: a nyelvtanulás.
Merkúr retrográd nyelvtanulás
  • A nyelvtanuláshoz nyitottságra és kitartásra van szükségünk, ami a Kos jegy sajátja, a Merkúr retrográd kommunikációval kapcsolatos hatásaival együtt így tökéletes időszak ez egy új nyelv elsajátítására.
  • Mutatjuk, a nyelvtanárnak milyen tippjei vannak a nyelvtanulás még hatékonyabbá tételére a Merkúr retrográd alatt.
  • Azonban az fontos a Merkúr retrográd alatt is, hogy a nyelvtanulással kapcsolatos céljaink elérhetőek legyenek.

A Merkúr retrográdra általában úgy tekintünk, mint az életünkbe bonyodalmat és félreértéseket hozó időszakra. Van azonban egy olyan területe az életünknek, amire kifejezetten előnyösen hat a Merkúr retrográd: a nyelvtanulásra.

Kate Protsenko, a Promova nyelviskola vezetője, nyelvtanár remek tippeket adott arra, hogyan hozhatjuk ki a nyelvtanulásból a legtöbbet a Merkúr retrográd idején 2024 áprilisában. Most ugyanis a Kos energiái még inkább hozzásegítenek minket egy új nyelv elsajátításához.

6 tipp, amivel a Merkúr retrográd alatt erősíthetjük a nyelvtanulást

1. Legyenek elérhetőek a nyelvtanulással kapcsolatos céljaink

A sikerélmény a legerősebb motiváció a nyelvtanulásban is. Ha olyan célokat tűzünk ki, amik valóban elérhetők, nem veszítjük el a kedvünket már az elején. Ne egy nyelvvizsga legyen az, amit teljesíteni akarunk. Kezdjük azzal például, hogy naponta 15 percet nyelvtanulással töltünk. Majd innen tűzhetünk ki egyre komolyabb célokat. A Merkúr retrográd egyébként is a lassabb haladást támogatja, muszáj visszavennünk a sietségből, kapkodásból.

2. Állítsunk be emlékeztetőt

Különösen az elején lehet érdemes napi emlékeztetőt beállítanunk, hogy itt az ideje a nyelvtanulással foglalkoznunk. Ilyenkor ugyanis még nem része a napi rutinunknak a mindennapos nyelvtanulás. A Merkúr retrográd viszont segít, hogy minél hamarabb napi szokássá váljon és beépüljön az életünkbe.

3. Örüljünk a mérföldköveknek és jutalmazzuk magunkat

Fontos a motiváció megőrzése a nyelvtanulásban a Merkúr retrográd alatt

Fontos a motiváció megőrzése a nyelvtanulásban a Merkúr retrográd alatt

A kis lépések is nagyon fontosak. Nem egyik napról a másikra tanulunk meg egy idegen nyelvet anyanyelvi szinten. Viszont legyünk büszkék magunkra minden egyes apró lépcsőfoknál. Ez motivációt ad a továbbhaladáshoz is a nyelvtanulásban.

4. Törődjünk a mentális egészségünkkel

Az új nyelv tanulása izgalmas, ám időnként nehéz kaland. A Merkúr retrográd alatt különösen fontos, hogy ne legyünk túl szigorúak magunkkal. Ha hibázunk, nem úgy sikerül egy lecke, ahogy szerettük volna, ne ostorozzuk magunkat. Ne mondjuk azt magunknak, hogy még a nyelvtanuláshoz is bénák vagyunk.

Hosszú távon ugyanis a hibák azok, amik rámutatnak, miben fejlődhetünk. A pozitív hozzáállás nagyon fontos ahhoz, hogy a hibák ne lehúzzanak, hanem a fejlődésünket szolgálják.

5. Tartsunk szüneteket

A célok és a folytonosság nagyon fontos a nyelvtanulásban. Az egyensúly megtartása azonban különösen fontos a Merkúr retrográd alatt. Ha egy héten azon napok száma, amikor foglalkoztunk a nyelvtanulással, még mindig legalább a kétszerese azoknak a napoknak, amikor nem, továbbra is jók vagyunk.

6. Találjuk meg, milyen módszer működik nálunk a nyelvtanulásban legjobban

Nem vagyunk egyformák. Vannak, akik az appok segítségével tanulnak legjobban, mások az e-mailben kapott leckét, az online kurzusokat vagy éppen a személyes, osztályban végzett nyelvoktatást szeretik jobban. A Merkúr retrográd idején van esélyünk arra, hogy próbálgassunk, és megtaláljuk azt, ami számunkra a legjobb.

Forrás: New York Post Fotó: Unsplash, Getty Images