Szeptemberi asztrológiai események: mire számítsunk a horoszkóp szerint?

2024. szeptember 04.
Isten hozta újra a holdfogyatkozás szezonját! Az ősz első hónapját nagyban meghatározza ez az együttállás, így az életünkre is rányomja bélyegét a horoszkóp szerint. Milyen asztrológiai hatásokkal és eseményekkel kell számolnunk még 2024 szeptemberében?
Asztrológiai események 2024 szeptemberében Szűz és Mérleg szezon
  • Az ősz első hónapját a Hold állása határozza meg legjobban.
  • Ám nem csak a holdfogyatkozás lesz 2024 szeptemberében jelentős hatással az életünkre a horoszkóp szerint!
  • A retrográdok – nem csak a Merkúr! – végre retrográdba kerülnek más asztrológiai események mellett 2024 szeptemberében.

Amilyen kaotikus volt 2024 augusztusa asztrológiai szempontból, a szeptember végre harmonikus energiákat hoz. Ám ez nem azt jelenti, hogy a horoszkóp nem lesz tele intenzív, meghatározó eseményekkel számunkra. Sőt, egy újabb retrográd kezdődik – ezúttal nem a Merkúr kerül ebbe a bolygóállásba –, valamint a holdfogyatkozás is meghatározó lesz asztrológiai szempontból a csillagjegyeknek. Mutatjuk, milyen asztrológiai eseményeket jegyezzünk fel magunknak 2024 szeptemberében, mert az időpontok körül váratlan helyzetekre és meglepetésekre számíthatunk!

2024 szeptemberének legfontosabb asztrológiai eseményei

1. A retrográdok retrográdban

A múlt hónap meghatározó asztrológiai eseménye a Merkúr retrográd volt. Ez szerencsére véget ért augusztus 27-én, ám egy másik bolygó, az Uránusz került retrográdba szeptember kezdetével. 

Az Uránusz a hirtelen változások bolygója. Így ne lepődjünk meg semmin 2024 szeptemberében. Meglepő helyzetekre és csavarokra számíthatunk mind a magánéletben, mind a munkában. Ez a retrográd 2024 januárjáig tart, addig ne is számítsunk rá, hogy levegőhöz jutunk és átgondolhatjuk, mi is történt velünk az idei őszön.

A Plútó retrográd már velünk van egy ideje. Ez az asztrológiai esemény 2024 májusa óta tart a Vízöntőben, ám szeptemberben átér a Bakba, ami új lökést ad a csillagjegyek ambícióinak. A Plútó retrográd rendkívül lassú, így a következő 15 évben még meghatározó lehet a személyiségfejlődésünkben.

2. Szűz szezon szeptemberben

Szeptember nagyobbik felében a Nap még a Szűz jegyében áll. Ez minden csillagjegyet produktívabbá tesz. Jobban koncentrálunk és magunkkal is többet törődünk. A Szűz energiák kifejezetten elemzők, így segíthetnek életünk bonyolult helyzeteinek jobb felismerésében és megoldásában. De egészséges szokásokat is hatékonyabban építhetünk az életünkbe ezalatt.

3. A Mars és Merkúr bolygóállása

Mind a Mars és a Merkúr komoly hatással van a személyes életünkre. 2024 szeptemberében a bolygók mozgása meghatározó lesz a csillagjegyeknek. Miután szeptember 4-én a Mars belép a romantikus és lágyszívű Rák jegyébe – ahol ott is marad a hónap végéig –, kényelmetlen helyzeteket okozhat az ellentétes energiáival. 

Azt tapasztalhatjuk, hogy nehéz kifejezni a frusztrációnkat és konkrét lépéseket tennünk, ha valami nem tetszik. Ugyanakkor azt is érezhetjük, hogy mindennél erősebb az érzés, amikor meg akarunk védeni valamit vagy valakit, ami/aki fontos számunkra. 

A Merkúr szeptember 8-9-én csatlakozik a Naphoz a Szűz jegyében. Ez az asztrológiai esemény még jobban felerősíti a részletek iránti igényünket. Sokkal gyakorlatiasabban állhatunk a problémák megoldásához a következő hetekben.

4. Holdfogyatkozás indítja a szezont

2024. szeptember 17-én számíthatunk a teliholdra, ami egyben holdfogyatkozás időpontja is. Energiái megnyitják a változás kapuját, a megérzéseink felerősödhetnek, hiszen a Halak jegyében történik az asztrológiai esemény. (Ilyen legutóbb 2017-ben volt.)

5. Mérleg szezon és az őszi napéjegyenlőség

A változás szeptember 22-én indul, amikor a Nap átlép a Szűzből a Mérleg jegyébe. A csillagjegy energiái egyértelműen a harmóniára, szimmetriára és egyenlőségre törekszenek. Ebben az időszakban a párkapcsolat kerül az életünk középpontjába, de a munkahelyi viszonyokban is nagyobb egyensúlyra törekedhetünk.

Még az őszi napéjegyenlőséget is a Mérleg jegye határozza meg. Ez az ősz hivatalos kezdete az északi féltekén. Ez jó időszak arra, hogy az életünkben megtaláljuk azt, ami a valódi világosságot adja.

6. A Vénusz belép a Skorpió jegyébe

Ugyanazon a napon, amikor a Nap a Mérleg jegyébe lép, a Vénusz – a szerelem bolygója – a Skorpióba érkezik. Ez sokkal szenvedélyesebbé teheti a szerelmi életünket. Az erőteljes Skorpió energiák meghatározók lesznek egész szeptemberben.

7. Merkúr a Mérlegben és egy tisztító kazimi

A Mérleg szezon energiái még határozottabban megjelennek, miután a Merkúr is belép a képbe 2024. szeptember 26-án. Sokkal fontosabbá válnak a Mérleg diplomáciai képességei. Azt tapasztalhatják a csillagjegyek, hogy óvatosabban lavíroznak a döntések meghozatalában az érvek között, minden oldalt figyelembe akarnak venni. 

Az asztrológiai esemény szeptember 30-án csúcsosodik ki, amikor a Merkúr a Mérleg jegyében kapcsolódik a Naphoz egy Merkúr kazimiben. Érdemes az erőteljes energiákat régóta halogatott beszélgetések lefolytatásához és kreatív ötletek megvalósításához hasznosítanunk.

Forrás: Bustle, fotó: Getty Images, Unsplash