Skorpió csillagjegy jellemzői: személyiség, párkapcsolat, tulajdonságok és karrier

2024. október 23.
Mit tudunk a Skorpióról, a zodiákus nyolcadik állatövi jegyéről? Gondoltuk volna, hogy például Julia Roberts és Bill Gates is Skorpió csillagjegyű? De ki illik legjobban a Skorpióhoz?
Skorpió csillagjegy jellemzői
  • A Skorpió csillagjegy a zodiákus nyolcadik jegye, október 23-tól november 21-ig tart. 
  • Az állatövi jegyet rengeteg ellentmondás övezi, nem véletlenül tartják az egész zodiákus legtitokzatosabb csillagjegyének.
  • Mit tudhatunk a szenvedélyes és roppant érzéki Skorpió jegyről?

A Skorpió csillagjegy október 23-tól november 21-ig tart. A Rák és a Halak mellett a Skorpió a harmadik Víz jegy az asztrológiában. Fix jegy, akárcsak a Bika, Oroszlán és Vízöntő, uralkodó bolygója a Plútó. Gyakran írják le a zodiákus főgonoszaként a Skorpiót. De mi igaz ebből?

Melyek a Skorpió jellemző tulajdonságai?

Nem igazságos, hogy a Skorpiót gyakran festik le rosszindulatú és gonosz személyiségként. Sokkal inkább a hűség, szenvedélyesség, intenzív érzelmek, erő és függetlenség jellemzi a csillagjegy szülötteit. Tény, hogy nehezen nyílnak meg másoknak, emiatt titokzatosnak tartják, a kötődés sem alakul ki náluk gyorsan, ám ez messze van a rosszindulattól, amivel gyakran vádolják a Skorpiókat.

Az irigység is sokszor sarkall arra másokat, hogy a Skorpiót rossz színben tüntessék fel. Sokan vágynak arra, hogy ők is olyan karizmatikus, magával ragadó és lenyűgöző személyiségek legyenek, mint a Skorpió. 

Tipikus Skorpió személyiségjegyek

1. Szenvedélyes

Ha egy Skorpió belénk szeret, mindent tudni akar rólunk, ismerni akarja minden gondolatunkat, érzésünket, mit szeretünk és mit nem. Imádják a szexet a csillagjegy szülöttei, az érintés a szeretetnyelvük. Számukra nincs olyan, hogy laza szex, alkalmi kapcsolat. Szenvedélyük azonban néha túl sok a másiknak, és irányításba csap át, melyre az imádatuk tárgyának megóvása ösztönzi őket. Ez néha varázslatos, néha viszont túl sok.

2. Ellenállhatatlanok

Nem ismernek legyőzhetetlen akadályokat a Skorpiók, ha valamit a fejükbe vesznek. Ha van olyan cél, ami fontos számukra, semmi sem állíthatja meg az állatövi jegy szülötteit. Nem ismerik az önbizalomhiányt, önmagukba vetett hittük átlendíti minden nehézségek a Skorpiókat. Tudják, mit akarnak, és elhiszik, hogy az jár nekik. 

Borotvaéles eszük olyan fegyver, ami mindig elvezeti a megoldáshoz a Skorpiót, ha problémákkal kell szembenézniük. Máskor ellenállhatatlan vonzerejük az, ami lefegyverzi a legádázabb ellenséget is.

3. Stratégiai gondolkodás

A Skorpió számára minden nap újabb küldetés. Mindig összeszedettek, koncentrálnak és készek arra, hogy pont azt a fegyvert vessék be a megoldáshoz, amire szükség van. Ha kívülről nézzük, olyanok, mint a lenyűgöző ragadozók, akik épp a prédájukat cserkészik be. Sohasem tudhatjuk, mi lesz a következő lépésük, mert nem osztják meg másokkal a gondolataikat, ami még izgalmasabbá teszi a csillagjegy szülötteit. 

4. Hűségesek

Bármennyire is sok rosszat állítanak a Skorpióról, nincs még egy olyan csillagjegy a zodiákusban – talán a Bikákat kivéve –, akik annyira hűségesek és ragaszkodók lennének, mint ők. Egészen addig, míg át nem verik őket. De azt jobb, ha senki sem próbálja ki, mi következik azután, ha hátba támadott egy Skorpiót!

5. Függetlenek

A Skorpiók pontosan tudják, mit akarnak, mire képesek és hogyan szerezzék meg, amire vágynak. Nincs szükségük senkinek a jóváhagyására, dicséretére vagy elismerésére. Csak saját maguknak akarnak megfelelni. Mindig a saját útjukat járják, a maguk módján cselekszenek és oldják meg a problémákat.

Mi érdekli legjobban a Skorpiót?

A Skorpiót a hobbijai, hivatása csak még izgalmasabbá teszi mások szemében. Sohasem érdekli a csillagjegy szülötteit, vajon mások mit szólnak ahhoz, mivel foglalkoznak. A rengeteg dolog közül az alábbi tevékenységek azok, amikhez a Skorpió szülöttek gyakran vonzódnak:

  • Meditáció
  • Feljebb jutni a ranglétrán a hivatásukban
  • Harcművészetek
  • Emberi kapcsolatok

Melyek a Skorpió legjobb tulajdonságai?

A Skorpiók saját magukba vetett hite és magabiztossága mindig irigylésre méltó. Szó szerint semmi sincs, amitől visszariadnának. Ráadásul azzal sem igen törődnek a csillagjegy szülöttei, vajon mások kedvelik őket vagy sem, ami valljuk be, már önmagában a legjobb tulajdonság, amivel valaki rendelkezhet. 

Ezen túl a Skorpiók legjobb személyiségjegyei a következők az asztrológus szerint:

  • Magabiztosak, de nem arrogánsak, hanem egyszerűen jól érzik magukat a bőrükben.
  • Szeretnek kérdezni, érdeklődők, elemzők, bár ennek egyik oldala az, hogy önmagukról nem szívesen beszélnek.
  • Az intenzív, fürkésző tekintet. Nincs még egy olyan állatövi jegy az zodiákusban, amelyik úgy tud nézni, hogy sosem felejtjük el, csak a Skorpió.

Mely csillagjegyekkel illik legjobban össze a Skorpió?

A Kosnak és Skorpiónak ugyan van közös bolygóhatása, ám ez pont a Mars. Így ha nem ugyanazon az oldalon állnak, akkor inkább halálos ellenségek lesznek. Ha viszont megvan a közös pont, mindennél erősebb szövetséget alkothat a két csillagjegy.

A Víz jegyek alapvetően jól megértik egymás intenzív érzéseit és hangulatait. A Skorpiónak így a Rákkal és Halakkal roppant erős kötődése alakulhat ki.

A szex és szenvedély a Bikával a legjobb a Skorpiónak, ami pont a zodiákus ellentétes oldalán áll. Mindkét csillagjegy számára nagyon fontos az érintés, és remekül kiegészítik egymás intenzív szexuális étvágyát.

Milyen karrier illik legjobban a Skorpióhoz?

A Skorpiók általában erőteljes ambíciókkal rendelkeznek, komoly céljaik vannak a karrierjükben is. Bármit is válasszanak, abban a legjobbak akarnak lenni. Ideális terület lehet az önmegvalósításban a Skorpió számára az asztrológus szerint:

  • Kutató
  • Orvos
  • Pszichológus
  • Ügyvéd, ügyész vagy bíró
  • Ezotéria és spiritualizmus
  • Újságírás
  • Nyomozás, detektív munka
  • Üzleti stratégia kidolgozása

Hírességek Skorpió csillagjeggyel

Számos híresség született október 23. és november 21. között, a Skorpió jegyében. Mutatjuk, kik azok, akik a tipikus Skorpió személyiségjegyekkel rendelkeznek:

Forrás: Allure, Cosmopolitan.com, fotó: Getty Images