Melyik csillagjegy szülöttei a legjobb főnökök? És kik a legrosszabbak?

2020. május 31.
Ha tudjuk, milyen csillagjegyben született főnökünk, előre felkészülhetünk, mire számíthatunk, ha neki dolgozunk. Annyit már elöljáróban leszögezhetünk, hogy a Kosok született vezetők, Skorpió főnökkel viszont jó eséllyel nem erről a munkahelyről megyünk nyugdíjba.

Vannak emberek, akik remek vezetői képességekkel vannak megáldva, míg mások nem. Ráadásul, ha a csillagjegye szerint valaki az előbbi csoportba tartozik, akkor sem szükségszerű, hogy az valóban igaz is lesz, és fordítva. Ám érdekes megvizsgálni, miért és melyik jegyek lehetnek jobb főnökök, és kik azok, akikkel nem olyan öröm a munka.

1. Kos (március 21. – április 19.)

A Kosok született vezetők. A Zodiákus első jegye rendelkezik minden olyan tulajdonsággal, amivel az elsőszülöttek: logikus, elszánt és mindent megtesz azért, hogy segítse egy rendszer optimális működését. Ez teszi őket remek főnökké is. Képesek az együttműködésre, félre tudják tenni az egójukat és érzelmeiket, hogy jó döntést hozzanak. Gyakran kreatív és innovatív zsenik, gondoljunk csak Leonardo da Vincire, Thomas Jeffersonra vagy Vincent van Goghra. Lehet, hogy nem a legmelegszívűbb főnökök, ám az biztos, hogy a leghatékonyabbak.


2. Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.)

A csillagjegy szülöttei azért remek főnökök, mert nem csupán az eredmények és a cég fejlődése érdekli őket, hanem ugyanennyire fontos számukra az is, hogy dolgozóik élvezzék is közben a közös munkát. Mindig egy nagyobb cél, koncepció lebeg a szemük előtt, ám hajlamosak túlgondolni és túlaggódni a lehetséges negatív következményeket, ami kockázatkerülővé és túlzottan óvatossá teheti őket.

3. Nyilas (november 22. – december 21.)

A Nyilasok remek vezetők, mivel ők azok, a legkevésbé hajlamosak elveszni az apróságokban. Hisznek a kreativitásban, önkifejezésben, és szerintük akkor működik jól egy csapat, ha abban mindenki kiteljesedhet. Gondoljunk csak Walt Disney-re (aki szintén Nyilas jegyben született), és remek tanácsára: nem szabad úgy kezelnünk a gyerekeket, mintha gyenge virágszálak volnának. Pont így gondolkodnak a csillagjegy szülöttei is munkatársaikról. Megadják a szabadságot és függetlenséget számukra, hogy fejlődjenek és rátalálhassanak saját magukra, nem akarnak mindent az irányításuk alatt tudni, ugyanakkor fókuszáltak és szemmel tartják a végeredményt, ám csak akkor avatkoznak be, ha muszáj.

Olvastad már?

4. Mérleg (szeptember 23. – október 22.)

Remek vezetők a Mérlegek is, hiszen általában tisztán látják a dolgokat, igazságosak és mindig bízhatunk benne, hogy azt teszik, amit helyes. Emellett szeretik az embereket és emberekkel dolgozni, bár a konfliktusokat általában nem kezelik túl jól, és gyakran elvárják a tiszteletet és a felsőbbrendűség éreztetését kollégáiktól.

5. Bika (április 20. – május 20.)

A Bikák a legkülönösebb vezetők mind közül. Rendkívül nagyra értékelik munkatársaikat, ám ugyanennyire ragaszkodnak saját elképzeléseikhez, vízióikhoz, ezért könnyen a mikromenedzselés hibájába esnek és túl makacsok lehetnek. Ugyanakkor ha valaki jól végzi a munkáját, senki sem ismeri el annyira, mint egy Bika, aki ezt a dolgozók tudtára is hozza, gyakran jutalmaznak is a csillagjegy szülöttei. Híres Bika vezető például Mark Zuckerberg, a Facebook elnöke. A csillagjegy szülötteiben megbízhatnak dolgozóik, különösen ha már ők is kiérdemelték főnökük bizalmát.

6. Ikrek (május 21. – június 20.)

A csillagjegy szülöttei nagyon jók abban, hogy több dologra figyeljenek egyszerre, több projektet futtassanak egy időben. Megvan az a különleges képességük, hogy felkarolják a remek ötletet, ha meglátják benne a gyümölcsöző lehetőséget. A Vízöntőkkel ellentétben azonban az Ikrek részt akar venni a cég életének minden részletében, szívesen szól bele mindenbe, ami könnyen mikromenedzselésbe fordul. Ez egy idő után ahhoz vezethet, hogy összecsapnak a hullámok az Ikrek feje fölött, ami drámai kitöréseket eredményezhet.

7. Rák (június 21. – július 22.)

A Rákok melegszívű, barátságos, emberközpontú főnökök. Velük mindent megbeszélhetnek munkatársaik, törődnek a dolgozók jóllétével, és azt szeretnék, ha mindenki jól érezné magát a cégnél. Megértőek és szeretetre méltók, velük a legjobb dolgozni. Ám gyakran az érzelmeik vezetik őket, így a hangulatuk befolyásolhatja őket, így nem biztos, hogy tiszta fejjel hoznak döntéseket. A legjobb, ha a Rákok csapatban dolgoznak, így ilyenkor mások segíthetik a helyes irány megtartásában.


8. Bak (december 22. – január 19.)

Ha a jó oldalát nézzük, a Bakok remek főnökök, mivel képesek működő struktúra kialakítására, mindig van B-tervük és a dolgozóik tisztában lehetnek vele, mit várhatnak. Nincsenek irreális elvárásaik, nem kergetnek álmokat. Másrészt viszont gyakran elzárkóznak az újításoktól, változásoktól, ugyanakkor szívesen prezentálják más ötletét sajátjukként.

9. Halak (február 19. – március 20.)

A csillagjegy szülöttei túl érzelmesek, érzékenyek ahhoz, hogy jó vezetők legyenek, illetve túl kreatívak ahhoz, hogy jól érezzék magukat olyan szerepben, ahol másokat kell irányítaniuk. Hatalmas stressz számukra, ha másokkal szemben elvárásokat kell megfogalmazniuk, inkább alkotással töltik az idejüket. Ez nem azt jelenti, hogy alkalmatlanok a vezetésre, inkább csak nem természetüktől való a főnökszerep.

10. Oroszlán (július 23. – augusztus 22.)

A csillagjegy szülöttei domináns vezetők, akik nem tűrik a kritkát és a kompromisszumokat. Nagyon nehéz visszajelzéseket megfogalmazni az Oroszlánok felé, ennél csak dolgozni nehezebb számukra. A munkatársaik gyakran félnek hibázni, hiszen biztosan következményekre számíthatnak. Ráadásul az Oroszlánok hajlamosak a perfekcionizmusra és szeretnek uralkodni másokon. Hatalmat adni valakinek, akinek az egoizmusa jól ismert, nem túl szerencsés kombináció.

11. Skorpió (október 23. – november 21.)

A Skorpiókkal nagyon jó együtt dolgozni, ám nekik dolgozni már nem ennyire egyértelműen pozitív. Nem született vezetők a csillagjegy szülöttei, és időnként hajlamosak csupán mások hibáit látni, felnagyítani, így túl kritikussá válhatnak. Szeretik kihangsúlyozni saját szerepüket és rengeteg feladatukat, és hajlamosak elvárni a velük dolgozóktól, hogy első hallásra megértsenek minden feladatot.

12. Vízöntő (január 20. – február 18.)

A Zodiákus legrosszabb főnökei a Vízöntők, pedig tulajdonságaik alapján ők lehetnének a legjobbak. Remek ötleteik vannak, fogékonyak az újdonságokra, és a jó szabályok, erőforrások és csapat segítségével hatalmas dolgokat hozhatn(ána)k létre. Viszont nagyon nehéz kapcsolódni a Vízöntőkhöz, a legtöbb ember egyszerűen nem tud együttműködni velük, így gyakran nem a megfelelő embereket választják az adott feladatokra, és itt bukik el a nagy lehetőség.

Olvass tovább!

Forrás: Your Tango
Fotó: Unsplash