Ketogén diéta okosan

2018. november 14.
Napi öt fogás, ráadásul abból három desszert? Nem csak akkor lehet álomalakod, ha folyamatosan salátát eszel. Sőt! Az Eat Clean Diet – Tiszta Diéta alapelemei a fehérjetermékek, méghozzá több, mint 200 féléből választhatsz a zöldségfélék és a sok-sok víz mellett.

Tudjuk, hogy megoszlanak a vélemények a ketogén diéta kapcsán. Nem szabad azonban megfeledkeznünk arról sem, hogy a ketogén diétának az elmúlt években számtalan fajtája érkezett meg hazánkba.

Az Eat Clean – Tiszta Diéta valóban ketogén alapokon nyugszik, ami azt jelenti, hogy jelentősen lecsökken a fogyókúra alatt a szénhidrátbevitel az étkezések során, és helyette megemelt mennyiségű fehérjét építünk be a táplálkozásunkba. Ezáltal elkerülhető a ketogén diéta veszélyei között mindig is hangsúlyozott koleszterinszint emelkedés, viszont ugyanaz a hatásmechanizmus érhető el: a szervezetünk az energiaszükségletei kielégítéséhez a zsírraktárainkhoz nyúl és azokat kezdi el lebontani.

Az Eat Clean Tiszta Diéta amellett, hogy nem visz be extra zsírmennyiséget (sőt!), megemelt vízfogyasztást és zöldségfogyasztást ír elő.

Ahogy a ház nem épülhet alapok nélkül, úgy a szervezeted sem működhet víz nélkül. Tehát, ha nem iszol megfelelő mennyiségű folyadékot, a szervezetedben lévő folyamatok csak vegetálnak, és jelentős változásokat pl. a súlyvesztésben nem fogsz tudni elérni. A súlycsökkentés dehidrált állapotban szinte lehetetlen, hiszen a szervezeted ragaszkodik minden cseppnyi vízhez, ami a zsírokban raktározódik.

Miért kell megenni a fogyókúra alatt 1 kg zöldséget naponta? A zöldségek nélkülözhetetlen részét képezik az egészséges táplálkozásnak és a diétának is, hiszen a bennük rejlő tápanyagok pozitív hatással vannak az emberi szervezet egészére. A zöldségfélék többek között az emésztést is normalizálják, mégpedig rostjaik segítségével, melyek letisztogatják a bélfalakra tapadt különböző salakanyagokat. A méreganyagok eltávolításával könnyebben szívódhatnak fel a zöldségek és a bevitt fehérjetermékek értékes hatóanyagai, illetve felgyorsulhatnak az anyagcsere-folyamatok is, minek révén jóval könnyebb lesz elérni az eredményes testsúlycsökkenést.

Ne feledjük el! Egyik a másik nélkül nem működhet és kifejezetten veszélyes is lehet. A szervezet nem tud megfelelően működni kiváló minőségű fehérje, a kikalkulált mennyiségű víz és zöldségek nélkül. Ha kiegyensúlyozottan és biztonságosan szeretnél fogyni, akkor nincs lehetőség kompromisszumokra. A fenti hármas mindegyike szükséges ahhoz, hogy a szervezetedet ne terhelje meg túlságosan a diéta és az életmódváltás.

Ha szeretnél további információkat megtudni erről a fogyókúráról, kattints át az Eat Clean Diet weboldalára.

Promóció