Eat Clean Diet mesterhármas: fehérjetermékek, víz és zöldség

2018. október 29.
Sokszor olvashattuk, hogy megoszlanak a vélemények a ketogén diéta kapcsán. De ne feledjük el, hogy a ketogén diétának is számtalan fajtája és formája létezik.

Az Eat Clean – Tiszta Diéta valóban ketogén alapokon nyugszik, amit azt jelenti, hogy jelentősen lecsökkentjük a szénhidrát bevitelét az étkezések során, viszont helyette nem zsírt, hanem megemelt mennyiségű fehérjét építünk be a táplálkozásunkba. Ezáltal elkerülhető a ketogén diéta veszélyei között mindig is hangsúlyozott koleszterinszint emelkedés, viszont ugyanaz a hatásmechanizmus érhető el: a szervezetünk az energiaszükségletei kielégítéséhez a zsírraktárainkhoz nyúl és azokat kezdi el lebontani.

Az Eat Clean Tiszta Diéta amellett, hogy nem visz be extra zsírmennyiséget (sőt!), megemelt vízfogyasztást és zöldségfogyasztást ír elő.

Ahogy a ház nem épülhet alapok nélkül, úgy a szervezeted sem működhet víz nélkül. Tehát, ha nem iszol megfelelő mennyiségű folyadékot, a szervezetedben lévő folyamatok csak vegetálnak, és jelentős változásokat pl. a súlyvesztésben nem fogsz tudni elérni. A súlycsökkentés dehidrált állapotban szinte lehetetlen, hiszen a szervezeted ragaszkodik minden cseppnyi vízhez, ami a zsírokban raktározódik.

Na, de minek a sok zöldség? A zöldségek nélkülözhetetlen részét képezik az egészséges táplálkozásnak és a diétának is, hiszen a bennük rejlő tápanyagok pozitív hatással vannak az emberi szervezet egészére. A zöldségfélék többek között az emésztést is normalizálják, mégpedig rostjaik segítségével, melyek letisztogatják a bélfalakra tapadt különböző salakanyagokat. A méreganyagok eltávolításával könnyebben szívódhatnak fel a zöldségek és a bevitt fehérjetermékek értékes hatóanyagai, illetve felgyorsulhatnak az anyagcsere-folyamatok is, minek révén jóval könnyebb lesz elérni az eredményes testsúlycsökkenést.

Ne feledjük el! Egyik a másik nélkül nem működhet és kifejezetten veszélyes is lehet. A szervezet nem tud megfelelően működni kiváló minőségű fehérje, a kikalkulált mennyiségű víz és zöldségek nélkül. A mesterhármas egyszerre, egy időben történő alkalmazása lehet a tartós és kiegyensúlyozott fogyás kulcsa.

Ha szeretnél további információkat megtudni erről a fogyókúráról, kattints át az Eat Clean Diet weboldalára: www.eatcleandiethungary.com

Promóció