Életmentő tippek az otthoni hajfestéshez

2019. június 24.
Ma már egyre többen festik a hajukat, és közülük is sokan az otthoni hajfestésben bíznak. Hogy a végeredmény megfelelő legyen - és megőrizzük hajszálaink egészségét is - , fontos, hogy elsajátítsuk az otthoni hajfestés alapszabályait.

Mennyire ismerjük hajunkat?

A hajszálak felületét egy erős külső réteg, a kutikula alkotja, amely egymást zsindelyszerűen fedő pikkelyekből áll, és védi a haj kéregállományát, ahol a színanyagok is találhatók. A tartós hajfestékben lévő színelőhívó anyag felnyitja a hajszálakat fedő kutikulákat, a hajfestékben található pigmentek behatolnak a szálak belsejébe. A kutikulák lezárulását követően a festék színanyagai megtapadnak a kéregállományban, így adva új színt a hajnak. Ha hajszínezőt szeretnénk használni tartós hajfesték helyett, érdemes tudni, hogy a színezők festékanyagai csak a haj felszínét fedik be, így az általuk elért eredmény kevésbé tartós.

 Mit jelentenek a számok a hajfestékek dobozain?

 A technikai számok első számjegye a hajfestékkel elérhető színmélységet jelöli (1=fekete, 10=nagyon világos szőke), az ezt követő számjegyek pedig az árnyalatot adják meg (természetes, hamvas, opálos, arany, réz, mahagóni és vörös). A festékek elnevezése többnyire „lefordítja” a számokat, a fantázianevek összehasonlítása azonban nehézségeket okozhat, ilyenkor jó a technikai számok ismerete.

Nagyon fontos, hogy az otthoni hajfestés megelőzően legalább 2 nappal végezzünk allergiatesztet!

Válasszuk ki a megfelelő hajszínt

Ahogy a sminkelésnél sem párosítunk sötét tónusú alapozót vagy bronz púdert egy világos, üde arcszínhez, úgy hajszínünk kiválasztásnál se kövessük el ezt a hibát. Próbáljunk minél közelebb maradni természetes árnyalatunkhoz, ezért a kiválasztott szín lehetőleg maximum két színmélységgel legyen sötétebb vagy világosabb a természetes árnyalatunknál. Persze egy hajszínválasztás akkor a legtökéletesebb, ha passzol a stílusunkhoz és a személyiségünkhöz. Azt is vegyük számításba, hogy a hajfestékek dobozán feltüntetett kép és a kapott eredmény sok esetben eltér egymástól. A színeredmény függ a haj természetes színétől is, melyet a doboz hátulján található színtanácsadó jelez a legmegbízhatóbban. De ez a szín akkor érhető el, ha hajunk nem festett, minőségi hajfestéket használunk és hajszálaink nem sérültek.

Az otthoni hajfestékek közé tartozik a Garnier Color Naturals termékcsaládja is, amely kettős védelmet biztosító összetétellel rendelkezik.  Krémes formulája mélyen behatol a hajszál belsejébe és gazdag színnel tölti fel. A hajszín hosszú időn át védett lehet a kifakulástól. A tápláló olajokkal (olíva, avokádó és karité) gazdagított utóápolónak köszönhetően hajad selymesnek, fényesnek és akár 8 hétig tápláltnak érződhet.

A márka ezévtől Dobó Kata mellett Kovács Patríciát köszöntheti a márka új arcaként. Kata kedvenc árnyalata az 5.52, Patrícia választása pedig a 8.0-ás árnyalatra esett. Hosszantartó, ragyogó színek, akár 100%-os őszhajfedés!

Promóció