Vágyak VS valóság – profi fodrásztippek a tavaszi szőküléshez

2019. május 03.
Tombol a “szőkítési szezon”, ennek kapcsán pedig fodrászszakértőnk és bloggerünk, Szóláth Norbi ad profi tippeket.


Ahogy egyre naposabb lesz az idő és melegebb is, úgy szeretnénk mi is kitörni a tél szürkeségéből, nem csak a ruháinkkal, hanem a hajszínünkkel is. Ez az az időszak az, amikor a legtöbb vendég megkérdezi tőlem „Norbi, mit szólnál, ha kicsit változtatnánk a színemen és szőkébbek lennénk?”. Szerintem szuper ötlet, válaszolom ilyenkor a legtöbb esetben (én személy szerint amúgy sem szeretem az egyszínű hajakat). Biztos vagyok benne, hogy közületek is sokan gondolkoznak hasonlón mostanság, úgyhogy következzenek is a szerintem legfontosabb dolgok, amiket érdemes mérlegelnetek, mielőtt nekivágtok. A hajszín változtatás ugyanis sosem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik.

Elvárás VS reality

Gyakran érkeznek hozzánk vendégek a saját üzletünk vagy más fodrászok fotóival, hogy ilyet szeretnének. Kezdjük ott, hogy rengeteg befolyásoló tényező van, amit figyelembe kell venni ilyenkor. Mennyit lehet szőkülni? Hány alkalom kell, hogy elérjük a célt? Hogy védjük meg a hajunk minőségét szőkülés közben? És még hosszan sorolhatnám.

Mi fodrászok hozott anyagból dolgozunk, sajnos nincs varázspálcánk (pedig de jó lenne néha). Ezt azt jelenti, hogy nem a fodrász, hanem a vendég hajának állapota dönti el, meddig és milyen módon lehet eljutni a szőküléssel. Bízzunk a szakemberben, aki megnézni a hajunkat és a meghozza a döntést, hogyan és milyen módon érhető el a cél, anékül hogy ez megviselné a hajminőséget.

Csak picit szeretnék szőkülni!

Ilyenkor gyakran előfordul, hogy egy 4-5 alkalommal elérhető színt mutatnak nekünk a vendégek. Ritkán van olyan, hogy a kívánt színt egy alkalommal, el lehet érni az adott hajból. A szőkülés egy időigényes folyamat, nem lehet 1-ről 10-re ugrani egy lépésben, legyünk türelmesek és haladjunk abban a tempóban amit a hajunk megenged.

Csak sárga ne legyen a hajam

Ez az az igény, amit szinte minden fodrász 90 %-ban megkap a vendégétől, illetve azt, hogy a végén, pontosan milyen szőke árnyalatot szeretne kapni. Az pedig pontosan az a hajszín, amit a legnehezebb elérni. Legfőképpen, mivel a hajszín sokszor csak illúzió. Nem mindegy, hogy milyen fényben nézzük a hajunkat, nappali vagy az esti naplemente fényében, természetes vagy mesterséges fényben, meleg vagy hideg szín hőmérsékletű lámpa világít meg minket? Milyen a környezetünk színe, onnan mi verődik ránk vissza, milyen filtert raktunk a fotónkra, és még hosszan sorolhatnám, mi minden befolyásolja, mit és hogyan látunk.

Röviden ennyi, és ha még bármilyen kérdésetek van, vagy szőkülni szeretnétek, forduljatok hozzánk az üzletben.

Szöveg: Szóláth Norbi, StyleBar
Fotó: Unsplash