Kipróbáltuk: a negyvenes arcbőr legjobb barátja a szőlőőssejt és a hexapeptid

2020. november 09.
A stressz, a feszes életritmus és az egészségtelen táplálkozás hatására kialakuló vízhiányos, fáradt és ráncos bőr gyakori jelenség – de jó hír, hogy speciális biokozmetikumok segítségével felvehetjük ellenük a kesztyűt. Saját bőrünkön tapasztalhattuk meg a szőlőőssejt és a hexapeptid-tartalmú natúrkozmetikumok erejét.

Hideg és sötét van, az eső permetez, a főváros utcáit ellepték az autók, beállt a szokásos délutáni dugó, és az azzal törvényszerűen együtt járó feszültség. Nem szeretem ezt az idősávot, a hektikus idegesség átragad, alig várom, hogy A-pontból B-be érjek, és visszanyerjem a békém. Ezen a pénteki napon a B-pontnál álmodni sem lehetne jobbat, ugyanis az Attila út 79. szám felé veszem az irányt, ahol az Ilcsi Szépségmanufaktúra szakemberei várnak rám, hogy kezelésbe vegyék elhanyagolt bőröm.

Nem túlzok, ha azt írom, a csendes, tágas, letisztult szépségfarm oázisként hat a kinti sötét, szmogos képkockák után, a harmónia már a küszöbön homlokon csókol – elkezdek felengedni. Miközben várakozom, kimatekozom, öt éve voltam utoljára kozmetikusnál – ám arra nem nagyon találom a magyarázatot, hogy vajon miért nem engedtem meg magamnak évente legalább egy-két arckezelést.

Anett nagyítója alatt hamar lelepleződöm: szépségápolási szokásaimon és a napi rutinon bőven lenne mit javítani. Például leállhatnék a bőröm kapargatásával, megfelezhetném a napi kávéadagomat, ihatnék kétszer annyi vizet, és nem ártana célirányosan ápolni a vízhiányos, negyvenes bőröm. Ebben a a korban a bőr elasztin- és kollagéntartalma csökken, éppen ezért kell elkezdeni az olyan termékek használatát, amik revitalizálnak. Mindezt olyan kedvesen adja tudtomra, hogy nem érzem rosszul magam, cserébe nagy elhatározások születnek a lelkemben.

A kezelést egy illatos tisztítással kezdi, szőlőőssejtes arctejjel és tonikkal kezeli az arcom, én pedig nemcsak a gyógyító illatokba, de az érzésbe is beleszédülök: rég elfelejtettem, milyen jó érzés, amikor az ember megengedi, hogy kényeztessék. A tisztítást finom bőrradír követi, amihez a kozmetikus szakember szőlőőssejtes bőrmegújító peelinget használ. Tőle tudom, igazi csoda összetevővel van dolgom, a szőlőőssejt ugyanis extrém magas polifenol-tartalmának köszönhetően gyorsan és hatásosan lép fel a kártékony külső és belső hatások–- például az UV-hatás, a szmog, a stressz vagy épp az egészségtelen táplálkozás – miatt keletkező szabadgyökök ellen. (A polifenolok olyan antioxidánsok, amelyek nemcsak belülről dolgoznak, de a bőrön keresztül is jótékony hatással vannak. Kutatások igazolják, hogy fontos szerepet kapnak a bőr egészségének fenntartásában: serkentik a kollagéntermelést, hatásukra a bőr feszesebb, rugalmasabb és hidratáltabb lesz). A szőlőben található értékes hatóanyagok képesek megújítani az emberi test fontos építőelemeit, a kollagén- és elasztinrostokat. Ennek hatására lelassul a ráncképződés, ellenállóbb lesz a bőr, élénkül a sejtmegújulás és növekszik az epidermális sejtek életképessége. A hatóanyag az enyémhez hasonló vízhiányos, érett bőrre is kiváló választás, az ugyanis nemcsak a felszíni, de a mélyrétegi vízhiányt is orvosolja.

Következő lépésben tízperces rádiófrekvenciás arckezelés vár rám, aminek kellemes melegétől a maradék feszültség is elpárolog belőlem. A rádiófrekvenciás technológiát nemcsak az orvoslásban (többek között a sebészetben), de a szépségiparban is évek óta használják az apró ráncok, a rugalmatlan, megereszkedett bőr, a tág pórusok kezelésére.

Kényeztető kezelésem következő állomása az ultrahangos bőrfeszesítő kezelés, amihez Anett Hexapeptides szérumot és zselét használ. Ezek jótékony hatásait felsorolni is nehéz: az aminosavakban gazdag hexapeptid-11 kiváló hatással van a bőr tónusára és hidratáltságára, csökkenti a finom vonalak és ráncok megjelenését. A hialuron helyreállítja a felszíni és mélyrétegi vízhiányból adódó degenerációkat; az F-vitamin omega-3 és omega-6 létfontosságú telítetlen zsírsavai táplálják és regenerálják a bőrt, részt vesznek a sejthártyák felépítésében, védik a bőr hámrétegét. Az aloe és a ginkgo értékes hatóanyagai a szövetek ásványianyag-ellátását segítik.

Kattints a képre a galériáért!

10 fotó megtekintése

Ezen a ponton végképp úgy érzem, minden szükséges összetevőt magába szívott már a bőröm, de ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna: kozmetikusom egy hidratáló vitalizáló maszkot helyez az arcomra, a kezelést pedig egy Hexapeptides hidratálókrémes masszázzsal zárja, amiből háromszor annyi adagot nyel el a bőröm, mint az megszokott.

A kétórás kezelés nemcsak az idegeimet és a bőrömet vasalta ki, de felért egy lélekterápiával is: jó volt kicsit megpihenni, szépülni, és újra átélni, hogy néha igenis jár a jótékony kényeztetés. Az énidő.

Promóció

Olvasd el ezt is!