Koffein fájdalom ellen?

2021. március 15. |

Ahogy öregszünk, úgy válik egyre jobban az életünk részévé egy vagy akár napi több csésze finom fekete, többek között ez derült ki a Pulzus országos reprezentatív koffeinkutatásából. A koffein több mint élénkítő, bevethető fejfájás esetén is.

A magyarok körében a kávé (76%), a tea (44%), a csokoládé (38%), a kóla (22%) és a kakaó (14%) a legkedveltebb koffeinforrások. Sokan megszokásból fogyasztják, a magyarok kétharmada szerint kis mértékben kifejezetten egészséges.

Algoflex fejfájás

Nem csak egészséges, kedélyjavító is lehet

A legtöbben az élénkítő hatásért fogyasztják a koffeintartalmú italokat. A kutatásban résztvevők 71%-a az anyagcsere serkentésének érdekében is szívesen nyúl valamilyen koffeines italhoz. Így nem csoda, ha minden ötödik ember úgy gondolja, hogy az emésztés megindításában vezető szerepe van a reggeli kávénak. Kedélyjavítónak is kiváló a koffein, a nők a hangulatukra, míg a férfiak a kreativitásukra gyakorolt pozitív hatását emelték ki. Minden hetedik ember egyfajta fájdalomcsillapító alternatívaként tekint rá.

Minden második magyarnak rendszeresen fáj a feje

Sokan a fájdalmuk enyhítésének érdekében ösztönösen a kávéhoz nyúlnak. A legtöbben, a megkérdezett hölgyek közül például minden ötödik, a fejfájásának csillapítására használja. Fejfájásra panaszkodó emberből pedig bőven akad itthon! A magyarok több mint hatvan százaléka ugyanis rendszeresen küzd ezzel a problémával, derült ki egy másik, 2020 tavaszán készített felmérésből.

Algoflex fejfájás

Jótékony koffein

Bár a koffeinnek az orvos szakértők szerint megfelelő mennyiségben – ami napi kb. 300 mg –, van ugyan egyfajta gyenge fájdalomcsillapító hatása, sokszor nem elég ahhoz, hogy el is múljon a fejfájásunk. A koffein serkentőleg hat a központi idegrendszerünkre és javítja az egyes szervek vérellátottságát, melyek abban segíthetnek, hogy enyhüljön a fájdalmunk. Ha gyors és hatékony megoldást szeretnénk, olyan fájdalomcsillapítót érdemes bevetni, amelyben fájdalomcsillapító hatóanyagot koffeinnel egészítik ki, ugyanis ez a kombináció az egykomponensű készítményekhez képest rövidebb idő alatt szabadítja meg a fájdalomtól szenvedő embert a kellemetlen érzéstől, ráadásul a hatása erősebb.

MAT-HU-2100243 (2021.03.05.)

(Promóció)

Olvasd el ezt is!

3 koffeines szépségpraktika

3 koffeines szépségpraktika

Nemrég a koffein áldásos, bőr- és testszépítő hatásáról olvashattatok az oldalunkon, most pedig három házi praktikát mutatunk arra, hogyan szépülhettek otthon a kávé erejével.

Szólj hozzá te is!

Még több Kirakat

Egy teljes héten át dübörög majd az MTV Music Week országszerte MTV EMA

Egy teljes héten át dübörög majd az MTV Music Week országszerte

5 tipp, hogy ősszel is motivált maradj mokate nyereményjáték

5 tipp, hogy ősszel is motivált maradj