A boldogsághoz kell egy párna

2021. április 19.
Nagyszerű érzés frissen, kipihenten ébredni. Ilyenkor az ember tele van energiával, tervekkel, és mintha minden magától menne. Csak úgy repül az idő, rutinosan vesszük az akadályokat, kedélyesen elbeszélgetünk még azzal a kollégával, főnökkel is, akit kevésbé szeretünk. Igazi flow-élményeket is átélhetünk, úgy érezzük, legjobb tudásunk szerint teljesítünk, és boldogan tervezzük a hétvégi kiruccanást. Klassz ez a nap!

Persze van, hogy kialvatlanul, fáradtan ébredünk, vagy ahogy anyukánk mondja, bal lábbal kelünk fel. Nos, ilyenkor minden nehezebbnek tűnik. Belénk köt a nemszeretem-kolléga, fárasztónak tartjuk a rutinfeladatokat, nincs kedvünk semmihez, még tervezgetni sem, máskor jelentéktelennek gondolt dolgokon stresszelünk. Kedvetlenek vagyunk, legszívesebben egy szót sem szólnánk senkihez. Mintha kiégtünk volna, rosszkedvűen telik a nap. Csak lenne már vége és lefekhetnénk aludni.

faradt-alvas

Hoppá, alvás! Észrevetted már, hogy egy stresszes nap után az elalvás is nehezebb? Kergetik egymást a gondolataid, nem tudsz ellazulni, újra átélsz egy napközben történt kellemetlen pillanatot, negatív gondolatokon rágódsz, pedig olyan jó lenne aludni! Aztán, ha nagy nehezen elnyom az álom, fel-felébredsz, forgolódsz, reggel kialvatlanul mászol ki az ágyból, és kezdődik minden elölről! Rosszul alszol, mert stresszelsz, stresszelsz, mert rosszul alszol.

A kimerültség, a frusztráció, és az örök „készenléti állapot” a karrierednek sem tesz jót: megöli a motivációt, rossz hatással van a teljesítményre, és betegségekhez is vezethet.

Ördögi kör, vajon hogy léphetsz ki belőle?

Egyáltalán miért van az, hogy néhány rossz éjszakától még az életkedvünk is elmegy? Pont most, amikor ezekben a kihívásokkal teli időkben –  megváltozott munkakörülményekkel, bezártsággal és extra terhekkel kell megbirkóznunk – a pozitív hangulat, a jó közérzet, a lelki egyensúly és a mentális egészség megőrzése mindennél fontosabb lenne!

A szakértők nem győzik hangsúlyozni az alvás és a pszichés állapot rendkívül szoros kapcsolatát. A kevés vagy rossz minőségű alvás az örömre való képesség elvesztéséhez vezethet, érzelmi kimerültséget, kedvtelenséget okozhat, mely hosszú távon akár állandósulhat is.

Miért? A válasz egyszerű: az éjszakai alvás nem holtidő! A szervezet ilyenkor újul meg és termeli újra energiáit, ilyenkor indítja be azokat a folyamatokat, amelyek a kiegyensúlyozott, harmonikus mindennapokhoz elengedhetetlenek. A testünk regenerációs folyamatai, például az idegrendszer működésének éjszakai szabályozása csak megfelelő mennyiségű, mély alvás mellett történik meg hatékonyan. Ha nem alszol, ha keveset alszol, a tested pánikmódba kapcsol, stresszüzem mellett pedig szinte lehetetlen jókedvűnek lenni!

A boldogsághoz, a jó nappali közérzethez tehát nyugodt, jó minőségű alvásra van szükség – ebben segíthetnek az esti relaxációs technikák, jóga, légzőgyakorlatok, vagy olyan hétköznapi dolgok, mint egy finom takaró vagy a kedvenc párnánk. Mások autogén tréningben, meditációban, kreatív írásban vagy hasonló, öngyógyításra is alkalmas technikákban látják a lehetőséget.

nottevit_new-happy-packhot_30_1Ha az eddig alkalmazott praktikáid már nem bizonyulnak elégségesnek az esti stressz és az alváshiánnyal kapcsolatos problémák leküzdésére, van más, természetes segítség! Létezik egy innovatív termékcsalád, a NOTTEVIT, melynek Happy Sleep terméke a kevés vagy rossz minőségű alvásra és az érzelmi kimerültség okozta negatív hangulatra kínál hatékony segítséget. Az egyedülálló, kettős hatású NOTTEVIT Happy Sleep kapszula három, hozzászokást nem okozó növényi kivonattal segíti az esti stresszoldást és a pihentető alvást, emellett alvás közben hasznosuló hangulatjavító és idegrendszert támogató összetevőkkel járul hozzá a másnapi jó közérzethez. Ellenőrzött hatóanyag-tartalmú, vegán termék, melyet kúraszerűen, 8-10 hetes ciklusokban érdemes alkalmazni.

www.nottevit.hu

 

Promóció


Kapcsolódó