Annál is fontosabb a hidratálás, mint azt gondolnánk!

2021. április 26.
A csapból is az folyik (elnézést a viccért), hogy mennyire fontos a hidratálás, viszont még mindig nem megy nekünk elég jól! A bőr megfelelő hidratációja az egészséges, élettel teli megjelenlés alapja, arról nem is beszélve, hogy egészségügyi problémáink is felléphetnek a bőr dehidratációja miatt. A megoldás a külső-belső táplálásba rejlik.

De miért dehidratált a bőr?

A bőrfelszínen található hidrolipid filmréteg gondoskodik arról, hogy a bőr hidratált maradjon, azonban ha ez sérül, akkor nem képes megfelelően ellátni a feladatát. Nem elegendő vízfogyasztás, túlzott napfény, száraz levegő, vízelvonó, alkoholtartalmú kozmetikumok, gyógyszerhasználat, dohányzás, stressz, alváshiány: mindegyik hozzájárulhat a bőr víztartalmának csökkenéséhez. A dehidratált bőrt viszont nem szabad összekeverni a száraz bőrrel: a száraz bőr bőrtípus, a dehidratált viszont átmeneti állapot. A dehidratált bőrt onnan ismerhetjük fel, hogy fakóbb, fájóan húzódik, esetleg viszket vagy hámlik is, de pontos diagnózisért érdemes bőrgyógyászhoz, kozmetológushoz fordulnunk! 

Egészségügyi problémákat okozhat

Nemcsak azért nem szabad elhanyagolni a bőr – és az egész szervezet– hidratálását, mert esztétikai problémákhoz vezethet, de azért is, mert a bőr víztartalmának csökkenése sérülékenyebbé, a kórokozókkal szemben kevésbé ellenállóvá teszi a bőrünket. A dehidráció első tünete a szomjúságérzet, a fáradékonyság és a fejfájás, azonban sosem szabad megvárni ezek jelentkezését! A szervezet dehidrációjával a vízben található sók mennyisége is csökken, amik elengedhetetlenek a test optimális működéséhez.

maria-galland-hydro

A kulcs: a belső hidratálás

Belsőleg a sokat emlegetett alapigazsággal, kellő vízivással és magas víztartalmú zöldségek, illetve gyümölcsök fogyasztásával tudjuk elérni a kellő hidratáltságot. Az emberi test mintegy 72%-a víz, ami egy 70 kilós felnőttnél körülbelül 45 kiló vizet jelent. A nőknél valamivel kisebb ez a szám, azonban természetesen mindkét nem számára elengedhetetlen a rendszeres folyadékpótlás. Egy egészséges felnőttnek 2,5-3 liter vizet kell fogyasztania naponta. A legmagasabb víztartalmú élelmiszereink, a görögdinnye, az eper és az őszibarack, illetve az uborka és a paradicsom fogyasztásával is növelni tudjuk a folyadékbevitelünket. Érdemes tápláló levesekkel, turmixokkal is próbálkozni azoknak, akik nehezen veszik rá magukat a vízfogyasztásra, illetve a nap elején kimérni az aznapi „vízpenzumunkat” a kulacsunkba vagy egyszerű PET-palackokba, hogy mindig szem előtt legyen, és eszünkbe jusson inni akkor is, ha nagyon belemerülünk a munkába.

Szomjoltás kívülről

Persze nemcsak megfelelő folyadékbevitellel, de a bőr külső védelmével is tehetünk a dehidratáció ellen. Egyrészről a káros szokások, dohányzás, szoláriumozás, stresszes életmódról való váltás, illetve a túlfűtött vagy gyakran klimatizált helységekben való tartózkodás csökkentése minőségi változást hozhat, másrészről megfelelő, minőségi kozmetikumok használata kulcsfontosságú a hidratált, egészséges bőr eléréséhez. Már a bőrtisztítás során fontos odafigyelnünk, hogy alkoholmentes, pH-semleges összetevőjű szereket használjunk, majd jöhetnek az igazán hidratáló szerek: a gyors hidro-boost eléréséért érdemes a Maria Galland vörös algával és oligofurcellaránnal dúsított HYDRA’GLOBAL maszkját használni, majd lemosás után az este és reggel is használható pihekönnyű, extraselymes bőrt kölcsönző szérumával folytatni a sort. Mindezután jöhet a HYDRA’GLOBAL termékcsalád valamelyik gazdag hidratálókréme: a makadámia diós, shea vajas, szkvalános HYDRA’GLOBAL CRÉME, az édesmandulás HYDRA’GLOBAL CRÉME RICHE  vagy éppen a pillekönnyű, akár férfiaknak is ideális HYDRA’GLOBAL CRÉME LÉGÉRE.

maria-galland-hydro

Maria Galland 240 HYDRA’GLOBAL Sérum 26 990 Ft,  Maria Galland 260 HYDRA’GLOBAL Créme 25 990 Ft Maria Galland 260 HYDRA’GLOBAL Créme Riche 26 590 Ft  Maria Galland 262 HYDRA’GLOBAL Créme Légére 23 990 Ft  Maria Galland 280 HYDRA’GLOBAL Masque 14 790 Ft Butlers hűtőkockák 1990 Ft  Aquagen taiwani mélytengeri víz 2990 Ft  24Bottles Clima termosz 15 990 Ft Sarah Dry: Waters of the World könyv 14 452 Ft Straws13 fémszívószál szett 4100 Ft 

Promóció

Olvass tovább!