Ennyi vizet kell innod, ha fogyni szeretnél

2018. szeptember 30.
Talán nem gondolnád, de a fogyáshoz elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel - most azt is megmondjuk, pontosan mennyi az annyi.
Fotó: Unsplash.com

Hiába eszel egészségesen, a nem megfelelő folyadékbevitel is lehet a diétád buktatója. De mennyi vizet kell innunk naponta, hogy működjön a fogyás?

Sajnos nincsen fix varázsszám, az ideális folydékbevitel az egyéntől függ. Egy 187 centi magas, 90 kilós férfi számára például valahol 3-5 liter között van, de nem csak magasságunktól és súlyunktól, hanem az aktivitásunktól is függ. Kutatások kimutatták például, hogy fél liter víz elfogyasztása növelheti a zsírégetést az azt követő egy órában, ami remek dolog, ilyenkor viszont pótolni is kell az izzadással vizet.

A vízfogyasztás azért is fontos, mert étkezések előtt csökkentheti az étvágyat, így megakadályozhatja, hogy túlegyük magunkat. Persze nem lehet eléggé hangsúlyozni: mindenképpen fontos, hogy vízről legyen szó, még az egészségesnek tűnő gyümölcslevek is sok cukrot tartalmaznak, így nem igazán fognak hozzájárulni a fogyáshoz.

Alapvetően elmondható, hogy napi 2 liter víz bevitelével már jól teljesítünk. Ha kimondottan diétázunk, érdemes rátenni a saját kroábbi vízfogyasztásunkra, ami ráadásul nemcsak az alakunkban fog áldásos változásokat hozni!