Vigyázz, kész teszt: szemkörnyékápoló éjjelre és nappalra

2021. szeptember 06.
Azok a fránya ráncok, hol máshol jelennének meg legelőször az idő múlásával, mint a szemünk környékén. Ami ráadásul egészen speciális ápolást igényel. Kipróbáltuk a Maria Galland szemkörnyékápoló kettősét.

Nem aludtunk eleget? Túl stresszes az életünk? Sokat ülünk a számítógép előtt? De még az is azonnal meglátszik a szemünk körül, ha előző este egy romantikus filmen egy jót sírdogáltunk. A szemkörnyék, ahogy minden szakértő megmondja, speciális ápolást igényel. A bőrünk ugyanis ezen a területen sokkal finomabb és érzékenyebb: egészen pontosan négyszer vékonyabb a bőrünk a szemkörnyéken, mint az arcunk más részein.

maria-galland-szemkornyekapolo-tszt

Fontos tényező a szemkörnyéki ráncok tekintetében a genetika is. Negyven felett pár évvel egyelőre úgy tűnik, jó genetikát hoztam magammal, egészen kevés ránc van a szemem sarkában (senki ne legyen irigy, csak a koromhoz képest), a sötét karikákkal sem kell megvívnom a harcom, ellenben azt már most érzem, hogy a szemhéjam bőre kevésbé feszes.

Miért számít a napszak?

Tudtad, hogy a szemkörnyéknek egészen más krémre van szüksége nappal, és egészen másra éjszaka? Reggel érdemes antioxidánsokban gazdag szemkörnyékápolót használni, amely megvédi ezt az érzékeny bőrfelületet a káros környezeti hatásoktól. Éjszakára viszont érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a bőr táplálására, a feszesítésre és a ránctalanításra. A Maria Galland 350 Lumin’Eclat Day & Night szemkörnyékápoló pontosan így választja ketté a nappali és az éjszakai szemkörnyékápolást. Kétféle formula található a dobozkában, vagyis kettős megoldást kapunk: a nappali formula fényvisszaverő részecskékkel és a regeneráló éjszakai ápolás együtt láthatóan csökkentik a sötét karikákat, a duzzanatokat és az első ráncokat, és a bőrünk újra ragyogni fog.

A nappali formula fénytörő képességgel bír (visszaveri a fényt és optikailag kitölti a ráncokat), szőlő őssejt-kivonatot tartalmaz, amely felveszi a harcot a fény okozta bőröregedéssel, és erős antioxidáns képességgel rendelkezik, ginzengkivonatot, amely serkenti a sejtek energiáját és véd a kék fény negatív hatásaitól, de tartalmaz anti-aging öregedésgátló peptidet is, amely csökkenti a ráncokat és serkenti a fibroblasztaktivitást és a kollagénszintézist.

Ehhez képest az éjszakai krém lótuszkomplexet tartalmaz, hogy helyreállítsa a bőr biológiai egyensúlyát, értékes olajai regenerálják a bőrt, világosító tengeri kivonata csökkenti a sötét, szintén tartalmaz anti-aging öregedésgátló peptidet, de ezen felül biomimetikus peptidet is, amely még ragyogóbbá teszi a bőrt.

maria-galland-szemkornyekapolo-tszt

Nincs időnk!

A 350 Lumin’Eclat Day & Night kettősének textúrája tényleg más, viszont mindkét formula könnyen beszívódik és még a szemkörnyékápolásban járatlanok is könnyen tudnak vele dolgozni.

Mire érdemes figyelnünk? Egyfelől ne kenjük túl közel a pillákhoz, könnyen belepisloghatjuk a szemünkbe, bár szerencsére nem csíp vagy ég, ha ez mégis megtörténik, másrészt mindig jól nézzük meg, melyik formulát kapjuk fel a polcról: megesett, hogy az esti rutin alatt gondosan elkentem a nappali krémet a szemem körül. Hiába, oda kell figyelnünk magunkra! Nagyon fontos tanács még, hogy ne legyünk türelmetlenek. Míg egy arckrém esetében akár pár nap használat után látszik az eredmény, a szemkörnyékápolásnál a szakemberek 6-8 hét hatóidőt mondanak inkább. A krémduó persze azért ennél hamarabb is látható nyomot hagy – pozitív értelemben. Egy hét rendszeres használat után is úgy éreztem, hogy tényleg más lett valahogy a bőr a szemem körül. Kíváncsian várom, mi jöhet még 5 hét múlva…

Promóció

Olvass tovább!