Vigyázz, kész, teszt: hajhullás ellen hat a Helia-D Regenero eszenciája koffeinnel

2022. április 05.
A hajhullás megállítása sokszor a legnehezebben megfogható probléma. Ráadásul elég ijesztő. Pláne, ha nem találjuk meg az egyértelmű egészségügyi okát.

Hiába gondoljuk, hogy a hajhullás főként a férfiakat érinti egy bizonyos korban, nekünk, nőknek is akadhat problémánk a hajkoronánk mennyiségi csökkenésével. Persze nem arra gondolunk, amit természetes hajváltásnak neveznek a szakemberek: naponta 60-100 hajszál elvesztése teljesen normális, ahogy az is, hogy hajmosás után szemmel látható a hajszálak száma a zuhanyzóban. Ugyanígy azzal is érdemes számolnunk, hogy évszakváltáskor kicsit nagyobb mértékben fordulhat elő hajhullás.

Ha azonban úgy érezzük, hogy gyakoribb, és tényleg extrém mennyiségű már a hajhullás, érdemes jobban odafigyelnünk magunkra. Először is érdemes kivizsgáltatnunk magunkat, állhat-e betegség, hiányállapot a háttérben. De sajnos azzal is számolnunk kell, ha semmi különösebb okra nem derül fény, hogy az idő előrehaladtával is veszíthetünk a hajkoronánk dússágából, hiszen a tápanyag-felszívódás, a vérkeringés, a fejbőr vérellátása is változik, lassul. Ebben az esetben (is) a megelőzésre érdemes figyelnünk.

A gyógynövények ereje

A Helia-D Regenero Hajhullás elleni regeneráló esszenciája koffeinnel segíthet a hajhullás elleni problémák megoldásában. A szérum, 26 gondosan összeválogatott gyógynövénykivonat alkoholos oldata, valóban csak természetes növényi összetevőket tartalmaz, amelyek a fejbőr egészséges működéséhez szükségesek. Az esszencia növényi protein, niacinamidet és a panthenolt is tartalmaz magas koffein tartalma mellett. Utóbbi serkenti a fejbőr mikrokeringését, fokozza a hajhagymák vérellátását és elősegíti a haj növekedését.

A terméket bőrgyógyászok közreműködésével és az innovatív kutatási eredményeket felhasználva állították össze, vagyis biztosak lehetünk benne, hogy minden olyan hatóanyagot megtalálunk benne, ami a hajszerkezetünk számára fontos. Egyebek mellett található benne mezei zsurló, nagycsalán, kamilla, körömvirág, csipkebogyó, rozmaring és édesköménykivonat. Pozitív hatásaik pedig egymást erősítik. A koncentrátum összetevői közvetlenül a hajhagymáknál fejtik ki hatásukat, sokkal intenzívebben, így a fejbőr vérellátása fokozódik. A Regenero esszencia nemcsak csökkenti a hajhullást, de megerősíti a hajszálakat, javítja a tartásukat és a minőségét is, csökkenti a korpásodást, optimalizálja a faggyúmirigyeket, vagyis a haj kevésbé zsírosodik, az életképes hajhagymákat serkenti, vagyis a haj újra növekedésnek indulhat.

Hogyan használjuk?

Van egy jó hírünk, azoknak is, akik esetleg, ahogy én sem, nem vagyunk oda a hajszeszekért. A Regenero ugyanis egy hosszúkás szórófejjel segít, hogy valóban közvetlenül a fejbőrre fújjuk. Sokkal könnyebb a használata, mert tényleg nem folyik le az arcunkon, nem lesz teljesen nedves a hajunk. Így már nem kérdés, hogy csak 1 perc, hogy minden nap használjunk, ráadásul száraz és nedves fejbőrön is alkalmazható. A napi rutinunkba pedig plusz 1 perc tényleg belefér, hiszen kiöblíteni sem kell. Az illata is kellemes, de nem tolakodó, és tényleg nem rontja el a frizuránkat sem, nem lesz tőle zsíros a hajunk, de nem is szárítja ki a fejbőrt hosszú távon sem.

Azt azonban fontos megjegyeznünk, hogy a hajhullás megállítása nem megy egy nap alatt végbe, erre ne is számítsunk, hiszen a szervezetünkben zajló káros folyamatokat kell visszafordítanunk. Amihez azért kell egy kis idő! Csak legyünk kitartóak.

Fotó: Getty Images

Promóció

Olvass tovább!