5+1 rooftop bár, ahonnan egész nyáron néznénk a várost

2022. július 05.
Ebben a tikkasztó hőségben nem is vágyunk semmi másra, csak egy kis pihenésre, hideg italra és hűsítő szellőre. Nos, a tetőteraszokon mindhármat egyszerre kaphatjuk meg. Szerencsére Budapest bővelkedik a rooftop bárokban, de a vidéket sem kell félteni: a szegediek is tudják, hogy hol lehet ilyenkor kellemesen társasági életet élni. Íme 5+1 tetőterasz, ha kitekintenénk egy kicsit a romkocsmák forgatagából.

1. Mammut Tető

Az I. és a II. kerület határán felépített hangulatos, fiatalos tetőterasz 2019-ben nyitotta meg kapuit a Mammut 2 bevásárlóközpont felett, az épület negyedik emeletén. A város közepén, a Budapest Rooftop Cinema által biztosított open-air moziban feledkezhetünk el a nyári hőségről, miközben szomjunkat borokkal, kézműves sörökkel olthatjuk. Természetesen a tipikus mozis harapnivalók sem maradhatnak el, legyen szó kultfilmekről, klasszikusokról vagy független alkotásokról, mindegyiket megízesíti egy adag popcorn vagy egy finom nachos. A bár és a kertmozi minden nap 16 és 23 óra között várja a kikapcsolódásra vágyókat.

rooftop-bar-tetoterasz-pezsgo-torley

Kattints a képre a játékért!torley-jatek

2. Leo Rooftop

A Budai Vár, a Duna, a hidak és a Gresham palota látványa – kell ennél több? Meneküljünk el a betonrengetegből a Clark Ádám téri „barátságos dzsungelbe” – ahogy a honlapjukon írják –, ahol egy pohár hűtött pezsgő és egy finom vacsora társaságában feledkezhetünk meg a tikkasztó városi hőségről. A Leo Rooftop 2018 óta várja látogatóit a Lánchíd lábánál, és ha mi is vágyat érzünk arra, hogy más perspektívából tapasztaljuk meg a fővárosi életérzést, akkor ne felejtsünk el asztalt foglalni.

rooftop-bar-tetoterasz-pezsgo-torley

3. MemoRise Skybar

A párizsi hangulatú pesti háztetők és a Citadella látványa édesíti meg a gin-tonicunkat a Hotel Memories OldTown tetején. A Kálvin téri rooftop bárban az egészségünk miatt sem kell aggódnunk, ha megkívánnánk valamit, a fogások alapanyagait ugyanis lehetőség szerint szezonális, kistermelőktől beszerzett helyi alapanyagokból készítik nekünk a látványkonyhában. Ha annyira megtetszett az innen látható fővárosi panoráma, hogy másokkal is megosztanánk a pillanatot, 50 főig akár privát rendezvényekre is kibérelhetjük a Hotel Memories OldTown tetején kiépített Skybart.

rooftop-bar-tetoterasz-pezsgo-torley

4. Liz & Chain Sky Lounge

A Marriott Hotel 9. emeletén a Gellért-hegy, a Szent István Bazilika, a Budavári Palota, a Parlament és a Duna látványában gyönyörködve élvezhetjük a különleges koktélok, borok és könnyű ételek ízét. Ha a Liz&Chain egyik foteljéből szeretnénk élvezni a magával ragadó Duna-parti látványt, akkor ne felejtsük el, hogy amellett, hogy asztalt is ajánlott foglalni, nem a hét minden napján, csupán szerdától szombatig, 17 és éjjel 1 óra között vár minket a Sky Lounge.

rooftop-bar-tetoterasz-pezsgo-torley

5. The Sky Garden Rooftop Terrace

Mintha egy új világba nyitna kaput az egykori szabadkőműves szálloda, a Mystery Hotel tetején kiépített különleges, eklektikus-mediterrán tetőterasz, ahol rengeteg növény, műfű és a hagyományos asztal-szék kombó mellett nyugágyak is várnak minket. A közvetlenül a Nyugati szomszédságában lévő The Sky Gardenbe egy lifttel juthatunk fel a szállodából a hét bámely napján. Délután 5-ig akár fürdőruhában, a spa jakuzzijából kimászva is élvezhetjük a rooftopról a Mátyás-templom, a Citadella, a Budai vár és a pesti háztetők látványát. Asztalt foglalni nem kötelező, úgyhogy bármikor megéri betérni ide egy koktélra, kávéra, hamburgerre, tapasra vagy mezzére.

rooftop-bar-tetoterasz-pezsgo-torley

+1 Törpe Tető

Élő zenének, grillpikniknek, zenés irodalmi estnek és rooftop jógának is otthont adott már Szeged első és egyetlen tetőteraszon kiépített szórakozóhelye. Akár eszünk húst, akár nem, esetleg csak egy könnyű levesre vágyunk, biztosak lehetünk abban, hogy nem megyünk haza üres hassal, és amíg a Tisza és a Maros találkozásánál fekvő csodavárosban gyönyörködünk, egy kávéval vagy aperollal le is moshatjuk a finom falatokat.

rooftop-bar-tetoterasz-pezsgo-torley

Ha szeretnénk még stílusosabban pezsegni ezen a nyáron, akkor a medence partja és a Hungaria 15. limitált tétele tökéletes párost alkothat. Korlátozott számban – a Syrah rosé brut esetében 12 000 palack erejéig – hozzáférhető pezsgőink sorában ez az első rosé! A pezsgőmester a kierjedést követően 15 hónapig palackban érlelte, hogy a vibrálóan élénk színű Syrah rosé, melynek kortyát illatában és ízében is végigkíséri a ribizli és az érett meggy, végül roséra jellemző stílusban, de a hosszú érlelésnek köszönhetően kerek savakkal, hosszan búcsúzzon a szájban. Friss gyümölcsösség, üdítő érleltséggel párosulva – ez a Hungaria Finesse 12 000 palackba zárva.

Keresd a Hungaria Syrah rosé brutot a Pezsgőwebshopban!

Fotó: Hungaria, valamint a tetőteraszok hivatalos oldalai

Olvass tovább!