Ismét az év zöld nyomdája díjat nyert a Central Dabasi Nyomda

2022. december 01.
Idén tizenkettedik alkalommal került sor a GPwA (Green Printworld Award) Zöld-díjak átadására, amelyek napjainkban már a három nagy hazai szervezet – PNYME, PNYSZ, CSAOSZ – közös támogatásával, a szakma kimagasló díjai

A 2011-ben indult zöld pályázati rendszer elismerése azt tanúsítja, hogy szigorú kritériumoknak megfelelve, az adott papír-, nyomda- és csomagolóanyag-gyártó céget példamutató zöld gondolkodás, a fenntartható fejlődés lehetőségeit figyelembe vevő technológiai gyakorlat, környezetközpontú vállalatirányítás, valamint az ágazat környezettudatosságának fejlesztése területén végzett tudatformálás jellemzi.

Az idei díjazottak között 15 nyomda, 3 csomagolóanyag-gyártó, 1 papírgyártó és 4 papírkereskedő cég van, melyek együttesen 149 milliárd forint 2021-es nettó árbevétellel, közel 4000 fő alkalmazotti létszámmal a hazai nyomda-, papír- és csomagolóanyag-gyártó szektor meghatározó részét képviselik. A 23 díjazott cég (5 nagyvállalat, 12 középvállalat és 6 kisvállalat) összesen 78 vállalatirányítási rendszer-tanúsítvánnyal rendelkezik, melyből 43 közvetlen környezetközpontú vonatkozású (ISO 14001, EMAS, ISO 50001, ISO 22000, FSC-COC, PEFC-COC, EU-Ökocímke).

A GPwA 2022 Zöld Minikonferencia és Eredményhirdetés, a Papír és Nyomdaipari Műszaki Egyesülettel közös szervezésben, a Nyomdász Vándorgyűléssel együtt került megrendezésre az Aquaticum Debrecen Termál & Wellness Hotel „Jupiter” konferenciatermében, 2022. október 27-én. A rendezvény több mint hetven résztvevője között a díjazott cégek, a fővédnökök, a támogatók, a médiapartnerek képviselői, a zsűri tagjai, valamint a sajtó képviselői voltak jelen.

Az Év Zöld Nyomdái: Alföldi Nyomda Zrt., ANY Biztonsági Nyomda Nyrt., Central Dabasi Nyomda Zrt., Color Pack Zrt., Dürer Nyomda Kft., Gelbert ECO Print Kft., Gyomai Kner Nyomda Zrt., Keskeny és Társai 2001 Kft., Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft., MEDIAWORKS HUNGARY ZRT. Budapesti Nyomda, Pátria Nyomda Zrt., Pénzjegynyomda Zrt., Prime Rate Kft., Prospektus Kft., Raszter Nyomda Kft.

Az Év Zöld Csomagolóanyag-gyártói: CODEX Értékpapírnyomda Zrt., Lászlópack Kft., Pakett 2005 Csomagolóanyag Gyártó Bt.

Az Év Zöld Papírgyártója: DIPA Diósgyőri Papírgyár Zrt.

Az Év Zöld Papírkereskedői: Antalis Hungary Kft.; Europapier Budapest Kft., IGEPA 2R Kft., Papyrus Hungária Zrt.

A díjazottak tanúsító oklevelet, logót és egy évre szóló logóhasználati jogot kaptak, és felkerültek a GPwA regiszterébe, amely a p-e.hu honlapon hozzáférhető nyilvános jegyzék.

Olvasd el ezt is!