Papír terhességi teszt számolna le a műanyagpazarlással

2022. augusztus 16.
Az ausztrál startup által kifejlesztett terhességi teszt 99 százalékban papírból készült, így az egyszer használatos műanyag tesztekkel szemben könnyedén újrahasznosítható.

Talán apró részletnek tűnik a globális műanyagpazarlás tekintetében, de az eldobható terhességi tesztek környezeti terhelése egyáltalán nem elhanyagolható: az Egyesült Királyságban évente 12,5 millió darab landol például a kukákban. Erre szeretne választ adni az ausztrál Hoopsy újrahasznosítható, 99 százalékban papírból készült terhességi tesztjeivel.

hoopsy-papir-terhessegi-teszt

A környezetbarát terhességi teszt kartoncsomagolásban érkezik, egyedül maga a teszt került egy apró, puha műanyag tasakba higiéniai okokból – de egyébként ez is újrahasznosítható.

Lara Solomon, a startup megálmodója azután vágott bele a vállalkozásba, hogy saját IVF-folyamata során szembesült vele, milyen gyakran vásárolnak terhességi teszteket a babára vágyó nők. A feszült várakozás közben sokan naponta akár több tesztet is elvégeznek a pozitív eredményre várva. Épp ezért lett a teszt és a vállalkozás neve Hoopsy, ami a remény holland megfelelője. Ez persze ugyanúgy utal azokra is, akik abban reménykednek, hogy nem lettek terhesek.

hoopsy-papir-terhessegi-teszt

A hagyományos terhességi tesztek elvén működő Hoopsyt már hivatalosan is jóváhagyták az Egyesült Királyságban, megállapítva, hogy a teszt valamivel több mint 99 százalékos pontossággal képes igazolni a terhességet. Ha a márka a jövőben tovább terjeszkedik, azzal képesek lehetnek az egész iparágat megreformálni, és talán örökre búcsút inthetünk a műanyag teszteknek.

hoopsy-papir-terhessegi-teszt

Forrás: Dezeen

Olvass tovább!