Megbetegítő titkaink: Dórát belülről emésztette a feszültség (x)

2023. január 16.
„Évekig úgy tettem, mintha mi egy tökéletes család lennénk. A külvilág felé takargattam a zűrös belső ügyeinket, és senkinek sem árultam el, hogy a férjem szerencsejáték-függő. A környezetem azt hitte, hogy velünk minden a legnagyobb rendben van. Éppen ezért sokakat váratlanul ért a betegségem….

Dóra titkolta a férje „zűrös” ügyeit

„A férjem miatt soha nem volt stabil és kiszámítható az életünk, én mégis sokáig úgy tettem, mintha a családunk tökéletes lenne, és nálunk semmilyen probléma nem adódna a hétköznapokban. Takargattam a problémákat, és mindig vidámnak tűntem, pedig sokszor nagyon kétségbe voltam esve. A férjem megszállott szerencsejátékos, és az alkoholt sem veti meg. Volt olyan, hogy rengeteg pénzt nyert a különféle fogadásokon, máskor viszont elveszített minden fillért. Egy ideig a homokba dugtam a fejem, mert hittem abban, hogy ez csak átmeneti állapot, és idővel fel fog hagyni a szerencsejátékkal. Ma már tudom, hogy ez nem fog megtörténni. Sokáig nem voltam őszinte a környezetemmel, és az állandó titkolózás miatt folytonos feszültségben éltem. Emiatt idővel gyomorfekélyem lett. A betegség döbbentett rá, hogy változtatnom kell” – eleveníti fel a múltat Dóra, aki, miután felépült, elhatározta, hogy felhagy a titkolózással.

megbetegito-titkainkk

Beteggé tehet minket a tartós feszültség

Ahogy Dóra története is mutatja, ha tartós feszültségben élünk, mert túlzottan meg akarunk felelni a munkahelyünkön, esetleg nagyobb teher nehezedik ránk, mint amit el tudunk viselni, vagy ha megoldatlan családi problémák nyomasztanak, akkor számolnunk kell azzal, hogy a folyamatos feszültség akár testi bajokat is okoz. A problémáinkról tehát mindenképpen beszélnünk kell, vagy megtalálni a módot a feloldásukra, mert ha folyton csak titkolózunk és úgy teszünk, mintha minden rendben lenne, a sok őrlődés előbb vagy utóbb megbetegíthet minket. A folytonos feszültségben élőket 34 százalékkal nagyobb eséllyel érintik szívkoszorúér-problémák, ki vannak téve a gyomorfekély veszélyének, illetve tartósan magassá válhat a vérnyomásuk is. Kialakulhatnak alvászavarok, hiszen a meg nem oldott, eltitkolt problémáink éjszaka is tovább gyötörhetnek bennünket. Az álmatlanságban szenvedőknek pedig gyengébb az immunrendszerük, ezért hamarabb megbetegedhetnek.

Segíthetnek a gyógynövények

A szintetikus altatók és nyugtatók használata átmenetileg jó szolgálatot tehet, ám ezek a szerek hosszú távon függőséget is okozhatnak. Segíthetnek viszont a gyógynövényes készítmények is, amelyek nem okoznak sem függőséget, sem hozzászokást. A három gyógynövény, a macskagyökér, a komló és a citromfű kivonatát tartalmazó Sedacur forte nappal oldja a feszültséget, este pedig segíti az elalvást és pihentető alvást biztosít. Ezt a növényi gyógyszert napközben és este is alkalmazhatjuk, és mivel nincs negatív hatása a koncentrációra, szedése mellett nem kell attól tartanunk, hogy napközben tompulna a figyelmünk vagy nőne a reakcióidőnk. A Sedacur forte az autóvezetéshez szükséges készségeket sem befolyásolja negatívan. Recept nélkül kapható a patikában.

sedacur-doboz-60x-2020-jobb-png-1200x946

Vény nélkül kapható gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció