Megmenthet minket egy új eszköz, ha folyton prüszkölünk? – légtisztítót teszteltünk

2023. április 03.
Száraz levegő, magas szállópor-koncentrátum, kellemetlen ételszagok vagy éppen túl sok baktérium. Ezekkel mind fel kell vennünk a harcot az otthonunkban, vagy a munkahelyünkön. De van-e olyan megoldás, ami mindenre megoldást jelent, ugyanakkor nem zavar minket a működése?

A legtöbbször, amikor belépek egy irodába, nagyobb üzletbe, szinte azonnal bedugul az orrom, ha nincs megfelelően tisztítva a fűtés/klíma. Nem vagyok egyedül ezzel, és otthon is vannak problémáim, ha túlságosan sok por  van a lakásban. Ráadásul, ha irodában dolgozunk, akkor több emberhez kell alkalmazkodnunk, hiszen azért, mert egy munkatárs folyamatosan prüsszög a száraz, rosszabb minőségű levegőtől, amely a központi rendszerből jöhet, másnak még nem kell megfagynia. Több olyan barátom is van, aki hasonló problémával találta már szembe magát, éppen ezért visszatérő kérdés, hogy mi lenne ilyenkor a jó megoldás. 

AcerPure cool C2 légtisztító

Amikor az AcerPure cool C2 légtisztító tesztelésébe kezdtünk a barátaimmal, három szempontot vettünk figyelembe:

  • Mennyire alkalmas egy közepes méretű iroda (ahol körülbelül 6-7 ember ül), vagy egy nappali levegőjének tisztítására?
  • Zavaró-e a működése?
  • Mennyire illik bele a környezetbe?

Az első kérdésre a válasz, hogy tökéletesen alkalmas! A készüléken öt fokozat segít abban, hogy tiszta levegő vegyen minket körül. Otthoni használatban a teszt során inkább a smart funkció volt az ideális, míg nagyobb létszámú társaságban (például irodában) már a közepes (2-3) fokozatot ajánlanám. A légtisztító kijelzőjén egy egyszerű színskála jelzi a levegő minőségét és a szűrő teljesítményét. Így könnyen informálódhatunk arról, hogy mikor, milyen intenzitású tisztításra van szükség. A nagyméretű szűrőjének hála, ez a légtisztító kiválóan tisztítja meg a környezetünket a szálló portól. De azoknak is remek választás, akiknek egy légtérben van a nappalijuk és a konyhájuk, mert a kellemetlen ételszagokat is képes megszüntetni.

Az általunk tesztelt légtisztítónak három nagy előnye is van. Az első, hogy elképesztően halk, így sem az otthoni filmezést, sem az irodai munkát nem zavarja. A második, hogy nyugodtan mehet a központi fűtéssel együtt, így a többiek sem fáznak, míg az eszköz tisztítja az allergiásoknak vagy érzékenyebbeknek a levegőt. A harmadik pedig a rajta található és hozzárendelhető kényelmi funkciók. Ilyen a nagyon könnyű, de az eszközhöz is illeszthető távirányító, vagy a telefonnal összeköthető irányítórendszer.

AcerPure cool C2 légtisztító

A legtöbb iroda vagy hálószoba fala még mindig fehér színű, ebből a szempontban a légtisztító tökéletes választás, hiszen szinte beleolvad a környezetébe. Ha viszont színes falak vesznek minket körbe, akkor érdemes a fehér vagy világosabb bútorok mellé helyezni a készüléket, hogy ne üssön el teljesen a többi berendezéstől.

Hasonló a helyzet nyáron, csak a klíma használatával. Itthon és munkahelyen is folyamatosan visszatérő probléma a falra szerelt légkondi vagy a központi klíma használata. Mivel az AcerPure cool C2 nemcsak légtisztító, hanem 10 fokozattal ellátott, extrém erős ventilátor is, így kiváló eszköz arra, hogy hatékonyan lehűtse az irodának, vagy az otthonunknak azt a részét, ahol éppen vagyunk. Ráadásul ez a légtisztítóval együtt is használható, vagyis a két funkció működésének nincs egymáshoz köze.

Promóció