Almaevés, mémolvasás: rendhagyó tippek, amelyek segítenek legyőzni a depressziót (x)

2023. április 05.
Nap mint nap rengeteg problémával kell megküzdened, az állandó mókuskerék pedig könnyen lehangolttá, motiválatlanná és szorongóvá tehet. Összeszedtük, mit tehetsz, ha az enyhe depresszió tüneteit érzed magadon.

Szerencsére ma már egyáltalán nem kell szégyellned, ha a magánéleti problémáid vagy éppen a túlhajszolt életmódod miatt tartósan lehangolttá válsz, motiválatlannak érzed magad, esetleg szorongsz. Egy fiatal amerikai orvos, Dr. John Moore szokatlan tippeket ad a rossz hangulat elűzésére. Érdemes megfogadni a tanácsait!

  1. Indítsd a napodat egy almával! John Moore szerint ha depressziós vagy, akkor valószínűleg problémát jelent számodra az evés. Vagy egyáltalán nem vagy éhes, vagy folyton magas szénhidrát- és cukortartalmú ételeket kívánsz. Bár a sok édesség gyorsan energiát ad, ám nem tápláló, ráadásul elhízáshoz vezethet. Az alma édes, ellenben egészséges, és a vércukorszintet is karbantartja!
  2. Keresd meg magad körül a szép dolgokat! Miután kinyitod a szemed, keresd meg, mi az, ami széppé teheti a napodat. Használd az érzékszerveidet, csodáld meg, ahogy az ablakon át besüt a nap, vagy élvezd a friss kávé illatát. Nézz ki az ablakon, és gyönyörködj abban, ahogy újraéled a természet és virágoznak a fák. Ezek az apróságok tehetik boldogabbá a nap kezdetét.
  3. Kisebb célokat tűzz ki magad elé! Ha depresszióval küzdesz, gyakran érezheted úgy, hogy túlterhelt vagy, és elveszel a feladataid között. Rakj rendet a fejedben: egyszerre csak egy feladatra koncentrálj, és amíg azt elvégzed, zárd ki a többit. A maradék feladataidat írd össze, hogy ne felejtsd el a teendőidet. Ne távlati célokban gondolkodj, hanem kisebb, könnyebben megvalósítható dolgok elérését tűzd ki.
  4. Találd meg azokat, akikben meg tudsz bízni! Ha magunkba zárkózunk, nehéz megnyílni mások előtt, és még nehezebb elfogadni a segítségüket. Próbáld meg! Mindig legyenek körülötted olyan emberek, akiknek meg tudod engedni, hogy lépésről lépésre közelebb kerüljenek hozzád. Meglátod, könnyebbséggel tölt el, ha valakivel meg tudod osztani a gondjaidat, és nem csak a te válladat nyomja a teher.
  5. Keresd a vicces dolgokat! Valószínűleg sötét szemüvegen át látod a világot. Próbálj meg humoros témájú könyveket, cikkeket olvasni, olyanokat, amelyek önkéntelenül is mosolyt csalnak az arcodra. Nem kell rögtön hosszú regényekre gondolnod, kezdetnek egy-két vicces mém is megteszi.
  6. Merülj el a filmek kalandos világában! Biztos vannak olyan filmek, amelyekbe teljes mértékben bele tudod élni magad. Nézd meg újra ezeket, azonosulj a kedvenc szereplőddel, addig is távol tarthatod magadtól a szomorúságot.
  7. A mozgás mindig jót tesz. Ne ijedj meg, nem kell lefutnod a maratont, csupán próbálj meg mozgásban lenni. Sétálj, amennyit csak tudsz, menj gyalog a boltba, próbálj meg kirándulni: érezni fogod, hogy felpezsdül a tested, és ettől jobb lesz a kedved is!

Segít a lélek napsugara

Ha a fenti tanácsokon kívül másfajta segítségre is szükséged van, akkor próbáld ki az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extrát. Ez a növényi gyógyszer hasznos segítséget nyújt enyhe depresszió esetén, javítja a hangulatot és fokozza a motivációt. Az orbáncfüvet a népi gyógyászatban a lélek napsugarának nevezik, hatásosságát több kutatás is igazolja. A Remotiv extrát nem kell orvossal felíratnod, recept nélkül is megveheted a patikában.

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció