Célirányos és hatásos válasz a hajhullásra

2023. április 20.
A hajhullás mögött sokszor életvitel okozta tényezők állnak, és bár női és férfi oldalon is elkeserítő érzés a megnövekedett mennyiségben elhulló hajszálainkat látni, ma már szerencsére átfogó professzionális otthoni megoldásrendszerrel állíthatjuk vissza hajkoronánk egykori dússágát.

A 21. századi szépségipari fejlődésnek, az állandó, céltudatos innovációknak hála ma már könnyedén a mindennapi hajápolás részévé tehetjük a legelkeserítőbb szépséggondjaink elleni védekezést és harcot. Ezek közé tartozik a nők és férfiak sokaságát érintő hajhullás, pontosabban „hajvesztés” is.

Hairloss vagy hairfall?

Az angol nyelv egy alig pár karakterben, de mégis nagyon érthetően elkülöníti a hajhullás típusait, amelyekre a Kérastase márka célzottan ad választ különböző, hatékony megoldást kínáló innovatív és komplex termékcsaládokkal. A komolyabb hajhullás (angolul „hairloss”) esetében, ahol már egy okokat feltáró orvosi vizsgálatra is szükség van, a Specifique formulája nyújthat segítséget, míg az életvitelünk okozta hajvesztés, (angolul „hairfall”) esetében a specifikus, külön a nőket és a férfiakat célzó Kérastase Genesis termékvonal segítségével tehetünk a hajunk dúsításáért és a hajhullás megfékezéséért. Utóbbi esetben a Genesis termékcsalád több fronton is ható tagjai olyan tényezők adta hajhullásra adnak választ, mint a mindennapi stressz (legyen az munka, iskola vagy épp vizsga), étkezési problémák, diéták, megterhelő edzés, esetleg terhesség. 

A női hajhullás és az otthoni hajápolási rutin

A hajhullás a nők 88%-át érinti szerte a világon, a hajveszteség oka pedig lehet a hajtöredezés, de akár a hajtüszők meggyengült funkciója is. A Kérastase forradalmi megoldást dolgozott ki a probléma elhárítására, mégpedig egy bőrgyógyász, egy dietetikus és egy hajápolási specialista által alkotott szakértői csoporttal együttműködve. A duális akcióterv a haj típusát és a hajhullás okát figyelembe véve segít leküzdeni a hajhullásunk problémáját. A márka Genesis termékcsaládja hatékony és minőségi összetevőkkel küzd azért, hogy önbizalmunkat és hajunk dússágát visszaállítsuk.

A zseniális formulában a havasi gyopár őssejtjei is fontos szerepet kapnak, amelyek segítenek megőrizni a hajszálak hidratáltságát és antioxidáns hatással bírnak. Emellett a szérumban és az ampullákban aminexil serkenti a haj növekedését és segít megóvni a hajszálak erejét, a gyömbérgyökér-kivonat pedig felveszi a harcot a negatív külső tényezőkkel, amelyekkel a hajnak minden egyes nap szembe kell néznie.

hajhullas-kerastase-genesis

A Genesis erőssége a hatékonyság mellett, hogy kifejezetten személyre szóló megoldást kínál. Így magunkra, saját életstílusunkra és hajunk típusára szabhatjuk a hajerősítő rutinunkat. És hogy mennyi és milyen téren tehetünk a szépségrutinunkon keresztül a hajhullás ellen? Egészen sok. A Genesis sokszínű „nagycsaládjának” az egyik sztárja, a Anti-Chute Fortifant hajápoló szérum igénybe vett, hajhullásra hajlamos hajra szól, és mindennapi használatra, de számos „must have” termék szerepel még a listán. Hajfürdő vékony szálú, zsírosodásra és hajhullásra hajlamos hajra, tápláló hajfürdő vastag szálú, száraz, hajhullásra hajlamos hajra, de egy tápláló kondicionáló is felsorakozik igénybe vett, hajhullásra hajlamos hajra. Maszkfronton is megtaláljuk az igazit egy tápláló pakolás formájában, amely a száraz, igénybe vett hajért tesz sokat a hajhullás megállítása mellett, de a hővédő krém is hű társunk lehet.

A családból nem hiányoznak az extra hajerősítő dózisú ampullák sem, ezt kúraszerűen javasolt használni és ilyenkor nem szükséges a szérum bevetése. Tökéletes megoldás, ha intenzív megoldást keresünk: a formula megerősíti a hajhagymákat és óvja a hajat az agresszív külső tényezőktől. Hatóanyagai serkentik a haj növekedését.

Hatékony megoldás férfi hajhullásra 

Normális esetben naponta 50-100 hajszál hullik ki a fejbőrből, az ennél fokozottabb hajszálvesztés pedig erőteljes hajhullásnak számít. Ez alól nem számítanak kivételnek a férfiak sem. A külső tényezők (pl. UV-sugarak, szennyeződésének való kitettség, oxidatív stressz, dohányzás) és belső tényezők (a genetikai mechanizmusok és a hormonok) miatt a fejbőr öregedésével a hajtüszők zsugorodnak, és sajnos idővel a normál hajat felváltja a vékony szálú haj, mivel a hajszálak átmérője csökken. Ennek eredményeként pedig a haj ritkábbnak, kevésbé dúsnak tűnik, miközben fénye, puhasága és ereje csökken.

A Kérastase éppen ennek a problémának, vagyis az enyhe-közepes mértékű hajhullásnak a kezelésére és a korai hajritkulás megelőzésére fejlesztette ki a teljes körű ápolást nyújtó, luxus minőségű, hajhullás elleni Genesis Homme termékcsaládját. A termékcsalád a probléma kettős megközelítésével látványos eredményeket ér el: azonnal megnöveli a haj volumenét, és hosszú távú hajnövekedést elősegítő hatása van.

Az öttagú Genesis Homme termékcsalád könnyen használható, ráadásul diszkrét termékei könnyedén illeszkednek minden férfi megszokott hajápolási rutinjába, és nem teszik szükségessé gyógyszertári vagy bonyolultan alkalmazható termékek használatát. A sorozatban két sampon kapott helyet, az egyik vékony szálú hajra, a másik pedig vastag szálú hajra, emellett egy hajhullás elleni hajerősítő szérum napi használatra, egy hajszerkezet-erősítő és hajvastagság-növelő permet, valamint egy azonnali hajvastagság-növelő hajformázó agyag.

„Sokan találkoztunk már a haj elvékonyodásával és töredezésével járó hajhullással férfiak és nők esetében egyaránt. Erre a problémára nyújt komplex megoldást a Kérastase Genesis és Genesis Homme termékcsalád. Nagyon fontos a pontos diagnózis felállítása szakember segítségével és a személyre szabott kezelés kiválasztása. A szalonszolgáltatást kiegészítve az otthoni ápolással, megfelelő használat és kitartás mellett pár hónap alatt csodálatos eredményeket érhetünk el. Személyes kedvenceim a fejbőrszérumok, amelyek jól beilleszthetőek az otthoni hajápolási rutinba és hatékonyabbá is teszik azt. Fontos azonban megemlíteni, hogy amennyiben komolyabb hajhullásról beszélünk, javasolt egy orvosi kivizsgálásra elmenni és feltárni a probléma okát” – mondja Galambos Fanni, az A-list Salon & Spa fodrásza.

A termékeket keressétek a Kérastase szalonokban!

Promóció