Kikészítette a hajad a nyaralás? Profi hajmentő tippek

2023. szeptember 08.
A nyári hónapok alatt szinte csúcsra járatjuk a programszervezést – utazás, nyaralás, bulizás – mellette pedig egy kicsit talán elhanyagoljuk a szépségrutint. A legtöbbet igyekszünk kihozni a melegebb időszakból, miközben ezzel párhuzamosan néha kevesebb figyelem jut a precíz hajápolásra és hajvédelemre, így megjelenhetnek a sérült, töredezett hajvégek. Lássuk, hogy mit tehetünk a gyors és látványos hajszépítésért!
haj-regeneralas

Nyaralás – rizikófaktor a hajnak

A vakációs időszak, vagy akár a balatoni baráti hétvégék során is érdemes a hajunknak figyelmet szentelni és védelmet biztosítani. Természetesen nem könnyű vállalás egy nyaralás alatt a komplett arcápoló rutin biztosítása, a napvédelem, az úti ruhatár, a programok, és sok minden egyéb mellett még a sós víz és a klóros medencevíz hajunkra gyakorolt káros hatásai miatt is aggódni.

Íme néhány tipp, hogy hogyan is őrizzük meg az utazás alatt a hajunk egészségét, illetve, ha már a környezeti tényezők ki is kezdték a hajszálaink életerejét, fényét, miként járathatjuk ismét a csúcsra a hajkoronánk szépségét!

Alap védelem a rendszeres hidratálással

A 21. században egyre erősebb a napsugarak ereje, a napfény káros hatásai között pedig sajnos ott van a haj kiszáradása, elszíneződés. Sokunk félelme ez, és jogosan. A fodrászszalonokból kilépve imádjuk a hajunk textúráját, fényét, puhaságát, vagy az elért hajszín élettel teli árnyalatát. Ennek megőrzése érdekében alap, hogy kalappal, sállal védekezünk a legintenzívebb napsugarak alatt – legalább a perzselő déli melegben –, de elengedhetetlen ilyenkor a kifejezetten erre a célra kifejlesztett napvédő hajpermetek, valamint az atombiztosan hidratáló, tápláló samponok és balzsamok használata.

haj-regeneralas

Próbáljunk a kíméletes oldalon maradni, ne mossuk túl gyakran a hajunkat, vagy túl meleg vízzel, mert könnyen kiszáríthatjuk vele. Hetente 2-3 alkalommal ejtsük meg, és tényleg ne spóroljuk ki a balzsam használatát. Ez ugyanis segít megakadályozni a haj gubancolódását és sokkal könnyebb kezelhetőségét ígér. Higgyük el, meghálálja a hajunk a használatát, különösen egy szélnek, homoknak, klórnak kitett nyári időszak után.

Amennyiben a helyzet egy kicsit súlyosabb, komolyabb száraz érzetet tapasztalunk hajszálainkon, sőt, szinte szöszös, kócszerű az egykor ragyogó hajkoronánk, intenzívebb segítségre van szükségünk. A hajpakolások, hajmaszkok pont ezt a fajta mélyebb, koncentráltabb segítséget ígérik a „rászoruló” tincseinknek, akár már szemmel látható a baj, akár csak megőriznénk a hajunk egészségét, erejét. Ezeknek a kimosandó, intenzív, viszonylag gyorsan ható hajmaszkoknak a problémakezelés mellett a nedvességtartalom megőrzése és a kiszáradás kivédése is nagy előnyük, vagyis megelőzésben is nagyot alkotnak.

A mi tippjeink:

Gliss Tápláló olaj 7sec hajpakolás: fényes és sima hajat eredményez csupán 7 másodperc alatt. A folyadékból krémmé alakuló hajápoló magas koncentráltságú erős összetevőket tartalmaz, hogy szempillantás alatt nyújtsa a megszokott intenzív eredményt. Szebbé teszi a száraz, szalmaszerű hajat, miközben regenerálást biztosít a haj elnehezítése nélkül.

Gliss Tápláló olaj Express Repair hajbalzsam: A nem kiöblítendő, hajregeneráló balzsam azonnali könnyű kifésülhetőséget és fényes hajat eredményez. Használd törölközőszáraz vagy száraz hajon.

Gliss Night Elixir éjszakai hajpakolás: sérült és töredezett hajra kifejlesztett nem kiöblítendő éjszakai hajpakolás. Zseniálisan dolgozik az éjszakai hajregenerálás frontján a HaptIQ rendszerrel. Nedves és száraz hajon is bevetheted a puhább, egészséges tincsekért.

Extra és hatékony táplálás

A természetes hajolajok, például argánolaj vagy makadámiaolaj használata egyre népszerűbb, ahogyan a nagyvállalatok tudományos laboratóriumaiban profin összeállított, és célirányosan megtervezett olajos hajszépítőké is.

Igazi csodaszerek ezek, amelyekkel érdemes kísérletezni, vagy akár egyszerre többet is beszerezni, hogy kitapasztaljuk, melyik teljesít valóban meseszépen a hajunkon, megtöltve újra energiával a hajszálainkat, és visszaadva egykori fényüket. Vannak verziók, amelyek kifejezetten a szöszös, töredezett, sérülékeny hajvégekbe lehelnek életet, mégpedig azonnal, lezárva a végeket, selymes fénnyel bevonva a hajszálak felületét. Más hajolajakat úgy terveztek, hogy okosan, és több fronton hassanak, a saját, speciális igények szerint – ráadásul a haj teljes felületén.

A mi tippjeink:

haj-regeneralas

Gliss Tápláló olaj hajvégápoló: Kevesebb töredezett hajvég és lezárt hajvégek. Használd nem kiöblítendő ápolóként.

Gliss Tápláló olaj Elixír hajolaj: mindennapi használatra. Argánolajjal és E-vitaminnal táplálja a sérült, száraz hajat. Használd hajvégekre az extrém hajsérülések regenerálására. Az ellenálló és ragyogó hajért.

Gliss Tápláló olaj 6 Miracles hajolaj: makadámiaolajjal és E-vitamin-acetáttal. 6 termékelőnnyel hajregenerálást biztosít minden hajtípusnak.

Őszi utóápolás

A hajunk igényeinek megfelelő hajápolók beiktatása nem csak a nyaralás alatt és közvetlenül utána fontos. A hajszálaink egészségének és megjelenésének javításáról érdemes rendszeresen gondoskodnunk, hiszen a hajunk számos külső tényezőnek van kitéve egész évben, a hajfestés, a hajsütővasak, a vegyszerek és a szennyeződések is károsíthatják a haj szerkezetét és kikezdhetik nedvességtartalmát. Egy bevált sampon-balzsam alapkettős mellett érdemes rendszeresen bevetni hajolajakat és hajszérumokat is, hogy ellensúlyozzuk a hajszálainkat érő különböző káros hatásokat és fokozzuk a haj egészségét. 

Fotó: Getty Images

Promóció