3 szépségtrükk csontszáraz hajvégekre

2023. július 26.
Kikészíti a hajad a nyár melege, a klóros medencevíz, vagy éppen a homokos, szeles tengerpart? Mutatunk pár egyszerű, természetes otthoni hajápoló receptet, amelyek segítenek megszabadulni a töredezett hajvégektől.
toredezett-hajvegek-szaraz

Kikészíti a hajad a nyár melege, a klóros medencevíz, vagy éppen a homokos, szeles tengerpart? Mutatunk pár egyszerű, természetes otthoni hajápoló receptet, amelyek segítenek megszabadulni a töredezett hajvégektől.

A természet vagy éppen a konyhánk kincsestárában rengeteg, a hajszálaink egészségét, szépségét és fényét erősítő induló van, amelyeket jól kombinálva látványos eredményeket érhetünk el a nyári kánikulában kiszáradt, megkopott hajunk szépítésében.

Ahogyan a hőmérő higanyszála felkúszik, gyarapodik a hajunkra vonatkozó stresszfaktorok száma a környezetünkben (lehet ez az állandó klóros medencevíz, fokozott izzadás, vagy éppen a szél, a homok jelenléte az életünkben), így érdemes a szépségrutin állandó részeként beiktatni egy heti, legalább egyalkalmas hajszépítő pakolást. A kiszárad, szálkás, fényét vesztett hajkoronánkra rengeteg házi praktika, “csináld magad” recept létezik, elég csak körülnézünk otthon, mi van a hűtőnkben… Következzen néhány hasznos, csináld magad hajpakolás recept száraz, töredezett hajvégekre, és száraz hajra.

Tojás és joghurt maszk

Előnye:

A tojás és a joghurt keverék nagyon gyakran használt természetes praktika a hajápolásban, amely különösen az indiai háztartásokban nagyon népszerű. A tojássárga rengeteg ásványi anyag és vitamin forrása, így van benne A-, B- és E-vitamin. Erősebbé, egészségesebbé és puhábbá teszi a hajat, ráadásul segít megszabadulni a töredezett hajvégektől is. A joghurt ezzel párhuzamosan tejsavtartalmának hála tmélyen kondicionálja a hajat.

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 2 evőkanál joghurt

Elkészítés:

Válasszuk el a tojássárgáját a fehérjétől, majd adjuk hozzá a joghurthoz. Jól keverjük el, míg krémes állaga lesz, ezt követően pedig akár hajfestő fésűvel vigyük fel a hajvégekre hosszában. 15 perc múlva mossuk le alaposan. Hetente akár kétszer is bevethetjük a hajszépítés érdekében.

Avokádó és banán maszk

Előnye:

Nem a legspórolósabb, de állítólag az egyik leghatékonyabb és leggyorsabb hajmaszk a töredezett hajvégek otthoni kezelésére. A fehérjében gazdag avokádó és banán a sérült haj kezelésében látványosan teljesít, visszaállítva a haj fényét és puhaságát. Mindkettő tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat, és a haj gyorsabb növekedését is elősegítik. Az avokádó természetes hajkondicionálóként is remekel a szakértők szerint.

toredezett-hajvegek-szaraz

Hozzávalók:

egy avokádó
egy banán
Elkészítés:

Először pépesítsök az avokádót és a banánt, míg masszaszerű állaga lesz. Dolgozzuk bele alaposan a hajszálakba, majd hagyjuk hatni körülbelül 15-20 percig. Végül öblítsük le jó alaposan meleg vízzel.

Kókuszolaj és olívaolaj hajmaszk

Előnye:

A kókuszolaj számos jótékony hatással bír a hajra és a bőrre nézve. Ez az egyik legjobb otthoni hajmaszk összetevő, könnyen hozzáférhető, zsírsavtartalmával szépen gyógyítja a sérült hajat és kezeli a töredezett hajvégeket. Az olíva- és a kókuszolaj csodálatos tulajdonságaiknak hála nedvesen tartják a hajat, és rengeteg tápanyaggal erősítik a meggyengült hajszálakat. A töredezett hajvégek táplálása és kezelése mellett a kókuszolaj a fokozottabb hajnövekedést is elősegíti.

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

Keverd össze a kétféle olajat, majd vidd fel a száraz és töredezett hajrészekre, főleg a hajvégeknél nem spórolva vele. Tekerd a hajad szoros kontya, vagy fonatba, és tegyél a fejedre zuhanysapkát. Hagyd hatni minimum fél órát, utána mosd le alaposan.

Forrás: Onlymyhealth.com, fotó: Unsplash