5 ok, amiért imádjuk a Q10 koenzimet a bőrápolási formulákban

2023. december 12.
A Q10 koenzim évek óta a szépségipar kiemelkedő szereplője a hatékony összetevők frontján. Megnéztük, hogy mi mindenért is szerethetjük a bőröregedés elleni küzdelemben annyira sikeresnek bizonyuló bőrápolási alkotóelemet!

A NIVEA 1998-ban vezette be az első Q10 koenzimet tartalmazó ránctalanító arckrémet a tömegpiacra, és mára már világszerte több mint 60 országban elérhető. A 25 éves születésnapját ünneplő NIVEA Q10 termékcsalád tagjai az azóta eltelt évek során kifejezetten hatékonynak bizonyultak a bőröregedés elleni küzdelemben. De lássuk, hogyan is fonódott össze a zseniális anti-aging összetevő és a bőrápolási márka kettősének története.

Q10 koenzim: a forradalmi felfedezés 

Tudományos kutatásainak köszönhetően a NIVEA igazi úttörőnek bizonyult a bőrápolás területén. Az 1990-es évek elején a márka laboratóriumaiban szakértők követték nyomon amerikai és brit tudósok kutatásait, akik felfedezték és tanulmányozták a Q10 koenzimet. Egészen hamar kiderült számukra, hogy ez az egyik legnagyobb felfedezés az öregedésgátló bőrápolás területén, az átütő felfedezésnek hála pedig a Q10 koenzim az arc- és testápoló termékek hosszú sorának alkotóelemévé vált. A siker, és az alkotóelembe fektetett bizalom a mai napig tart: jelenleg is folyamatosan tudományos kutatások tárgya a termékfejlesztések során.

A Q10 koenzim (más néven ubikinon) testünk minden sejtjének természetes része. Lényegében egyfajta vitaminszerű anyag, amely nélkülözhetetlen az energiatermeléshez, és ahhoz, hogy a bőr be tudja tölteni alapvető funkcióit, mint például a regenerációt és a helyreállítást. Ezenkívül a Q10 hatékony antioxidáns is, küzd a szabad gyökök ellen, amelyek további károsodást okoznak sejtjeinkben és felgyorsítják az öregedés jeleit.

Míg fiatal korunkban elegendő Q10 koenzim van a szervezetünkben és a legtöbb vitamintól eltérően szervezetünk maga is képes előállítani, addig sajnos, a szintje körülbelül húsz év után fokozatosan csökkenni kezd. Mivel létfontosságú antioxidáns és kulcsfontosságú az energiatermelési folyamatban, a Q10 csökkenése hajlamosabbá teszi a bőrünket az öregedésre és ráncosodásra, azonban kézenfekvő megoldás lehet, ha kívülről támogatjuk Q10 koenzimet tartalmazó bőrápoló kozmetikumokkal.

Lássuk, mi mindent tesz a Q10 krémek, bőrszérumok és egyéb ápolótermék alkotóelemeként a bőrünk szépségéért és fiatalításáért!

1. Biztosítja a bőr számára elengedhetetlen energiát.

A Q10 egyik legfontosabb előnye, hogy a bőr sejtjei számára biztosítja azt a kritikus energiát, amely ahhoz szükséges, hogy képes legyen helyreállni és regenerálódni, vagyis jobban el tudja látni alapvető funkcióit.

2. Energikusabb bőrt, azaz ragyogóbb arcszínt biztosít

Annak a bőrnek, amelyről azt mondják, hogy fiatalosnak és energikusnak tűnik, általában magas a Q10-szintje, és úgy tartják, hogy rendelkezik a „Q10 koenzim hatással”. Ennek az az oka, hogy a bőr a Q10 által biztosított energiával gyorsabban képes helyreállni és regenerálódni, hogy fiatalos és energikus megjelenésű maradjon. Másrészt, ahogy a bőr öregszik, a természetes Q10-szintje csökkenni kezd, ami azt jelenti, hogy nem regenerálódik olyan gyorsan, így halványnak és fáradtnak tűnhet. Ezért van az, hogy segíthet megőrizni a ragyogó arcszínt, ha az idő előrehaladtával Q10 termékekkel egészítjük ki bőrápolási rutinunkat.

3. A Q10 koenzim segíthet csökkenteni a nap által okozott károkat

A Q10 koenzim egy erős antioxidáns, amely segít megvédeni a bőrt a szabad gyökök káros hatásaitól, valamint csökkenti a napfény által okozott idő előtti bőröregedés jeleit is.

4. A Q10 a kollagéntermelést is támogatja

A kollagén bőrünk közel 80%-át és testünk összes fehérjéjének csaknem egyharmadát teszi ki. A Q10 koenzim támogatja a kollagéntermelést, amely segít: fokozni a sejtek regenerálódását, megvédeni a kényes szerveket, megerősíteni a csontokat, inakat és ízületeket, valamint fenntartani a bőr rugalmasságát.

5. A Q10 segít csökkenteni a finom vonalak és ráncok kialakulását

A Q10 koenzim által a bőrnek biztosított összes energiával, és a kollagéntermelés elősegítésével rendkívül hatékony összetevője a krémeknek, amelyek a bőröregedés jelei (például a finom vonalak és ráncok megjelenése) ellen folytatnak küzdelmet.

Fotó: Getty Images

Promóció