Vigyázz, kész, teszt: ilyen a hatékony, de vegyszermentes takarítás

2023. december 14.
A zöld tisztítószerek új generációjának is nevezik. Nem véletlen, hiszen a Cycle számára a legfontosabb az egészség, a vegyszermentesség, az átláthatóság és persze a hatékonyság. Kipróbáltuk a kezdőszettet.

A zöld tudatosság jegyében egyre többünknek van igénye rá, hogy a környezetvédelem érdekében ne csak a szemetet gyűjtsük szelektíven, hanem a takarítás is teljesen öko legyen. Persze itt az egészség is lényeges szempont, pláne, ha gyerek is van a háznál. A klasszikus, petrolkémiai háztartási tisztítószerek ugyanis mérgezőek. Vegyszermentesen takarítani? Korábban el sem tudtuk képzelni. A Cycle azonban olyan tisztítószereket álmodott meg, amelyek kizárólag természetes összetevőket, újrahasznosított vizet és ökosavakat tartalmaznak, vagyis méreganyagmentesek, nem veszélyesek az egészségre. (Mennyivel könnyebb így, hogy nem kell elzárnunk a gyerek elől mindent!)

Egy szabadalmaztatott eljárás során újrahasznosított szerves savakat és ecetet állítanak elő. Az ökosavaknak köszönhetően, amelyek fermentálás útján keletkeznek, ezek a szuper zöld tisztítószerek ugyanolyan hatékonyak, mint a hagyományos szerek. A teljesen vegán, gyerek- és állatbarát Cycle termékek így nemcsak a mi egészségünket védik, óvják, de a bolygót is kímélik. Azoknak is van egy jó hírünk, akik szeretik, ha az otthonuk a takarítás után illatos: a tisztítószerek természetes illóolajokat tartalmaznak. A legjobb pedig, hogy megfizethető, pontosan azzal a céllal, hogy az egészséges, környezettudatos életmód ne kiváltság legyen.

A kezdő lépések

Ha még nem győztünk meg teljesen, ahogy mi is, első lépésként próbáljuk ki a márka egyik kezdőszettjét. Mi a fürdőszobai szettet próbáltuk ki, de a paletta ennél sokkal színesebb. A kínálatban mindent megtalálunk, amire otthon szükségünk lehet: WC-tisztító, konyhai tisztítószer, üveg/ablak, mosogatószer, univerzális padlótisztító, általános tisztítószer és háztartási vízkőoldó is. A Cycle dizájnja is nemrégiben újult meg, főként azzal a céllal, hogy még modernebb és átláthatóbb legyen. A címkék szerepe pedig, a zöld életmód részeként, még fontosabb lett: minden összetevőt pontosan megtalálunk rajta, itt minden a nevén van nevezve.

Irány a fürdő!

Kezdjük a fürdővel! A Cycle Fürdőszoba Szett kezdőcsomag 3 különböző koncentrátumot tartalmaz, minden típusból 2-2 darabot találunk a csomagban, mellé pedig újratölthető flakonokat is csomagoltak szórófejekkel. Az összeállítás nagyon egyszerű, csak felengedjük 450 ml vízzel a flakont, majd beleöntjük a koncentrátumot. Abban biztosak lehetünk, hogy a hatóanyag így sokkal koncentráltabb. A csomag a fürdőszoba-tisztító mellett, WC-tisztító habot és ablaktisztító koncentrátumot tartalmaz. Már önmagában a csomagolás (szép barna dobozban érkezik a szett) is azt az érzetet kelti bennünk, hogy máris tudatosabbak lettünk a zöld életmód terén. A szereket összeállítani valóban nagyon egyszerű és könnyű, vízzel feltöltjük és már kezdhetjük is a takarítást. A hagyományos tisztítószerek általában 80-90 százalékban egyébként vizet tartalmaznak, így viszont, hogy mi állítjuk össze, biztosak is lehetünk benne, hogy mennyi a hatóanyag és mennyi a víz a flakonban. Még el sem kezdtem a takarítást, máris úgy éreztem, hogy tettem valamit a környezetemért. A hatékonyságuk tökéletes, semmivel sem éreztem kevesebbnek, vagy kevésbé hatékonynak, mint a klasszikus szereket. A plusz pont pedig, mivel soha nem szerettem kesztyűben takarítani, hogy a takarítás során a bőrömet sem terheltem meg.

Persze a takarítás, pláne a fürdő és a WC tisztítása nem a kedvenc elfoglaltságunk, de a természetes összetevőknek köszönhetően valami izgalmas új érzésünk lett: a tisztaság illata az otthonunkban egészen más, sokkal zöldebb lett.

Promóció