Így készíts saját vécétisztítót két egyszerű hozzávalóból!

2022. május 14.
Senki sem élvezi a fürdőszoba takarítását – különösen a vécéét, ami többnyire nem a leghigiénikusabb hely az otthonunkban. De hát ez is egy munka, amit el kell végezni. A hatékony, természetes összetevők, például az ecet és a szódabikarbóna használata kicsit elviselhetőbbé teheti a feladatot.

Nem utolsósorban a házi készítésű, természetes tisztítószerek olcsóbbak, mint boltokban kaphatók. És mivel valószínűleg minden hozzávaló megvan otthon, mindig lesz készenlétben tisztítóoldat.

vécétisztítás

Fotó: Getty Images

Hogyan működnek az összetevők?

Ehhez az egyszerű, teljesen természetes, saját készítésű vécétisztító megoldáshoz csak egy kis szódabikarbónára és fehér ecetre van szükségünk” – mondja Ryan Lupberger, egy természetes tisztítószereket gyártó cég vezérigazgatója. Hozzáteszi, hogy mindkettő nagyszerű alternatíva fehérítőre.

A szódabikarbóna természetes fehérítőszer, amely hatékonyan távolítja el a foltokat – gyakran látni a természetes összetevők között. Az ecet pedig segít a felületek fertőtlenítésében, mondja Lupberger.

Mind az ecet, mind a szódabikarbóna nagyszerű összetevők számos takarítási feladathoz, de kifejezetten a vécében használva nemcsak tisztítanak, de a szagokat is eltüntetik” – teszi hozzá.

Amire szükséged van:

  •     1 csésze fehér ecet
  •     1 csésze szódabikarbóna
  •     1 db vécékefe

Elkészítése:

A vécé ecettel és szódabikarbónával történő tisztításához egymás után kell hozzáadni az összetevőket.

  1. Öntsd az ecetet a WC-csészébe! Öntés közben mozgasd, hogy az ecet egyenletesen oszoljon el.
  2. Hagyd megülni rajta az ecetet! Zárd le a vécé fedelét, és várj legalább egy órát. Ha erősen szennyezett csészével van dolgod, próbálj meg reggel önteni ecetet, majd később térj vissza, hogy este befejezd a tisztítási folyamatot. Az állásidő elengedhetetlen a baktériumok eltávolításához.
  3. Szórd a szódabikarbónát a vécécsészébe, ügyelve arra, hogy az oldalát is ellepje!
  4. Fogj egy súrolókefét vagy használj vécékefét a foltok és szennyeződések eltávolításához.
  5. Öblítsd át a tisztítási maradékok eltávolításához, és ellenőrizd, hogy minden folt eltűnt-e!
  6. Ismételd meg a folyamatot! Ha továbbra is foltos, súrold át még néhányszor. Ezt a megoldást használhatod a vécé többi részének tisztítására is, beleértve a fedelet és az oldalakat.
  7. Moss kezet! Bár az összetevők biztonságosak, így elkerülheted a kiszáradást és az irritációt.

 

Forrás: Insider.com, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!